Ben ilk aklıma gelen bikaç saçma olayı sölemek istyorum:
Bir tur 6 saniye, güzel. Base attack bonus arttıkça altı saniye içinde yapabildgin saldırı sayın arıyor buda güzel. Ama bana saçma gelen level 16 olmuş bi ranger ın mesela en azından 4 tane ok atabilmesi. D&D olması buna bahane olamaz çünkü adamın yaptıgı şeyler ne büyülü nede başka dogaüstü bir güç, tamamen fiziksel. Herneyse, normalde ok atmanın zor bişey oldugunu hepmiz heralde takdir ederiz, duran bişeye bile tutturmak bi yana ( dogruca ona dogru nişan almakla olmuyor, uzaktaysa yukarı nişan alıcaksında ayarlycaksın vs. ) hareket eden bişeyi vurmak çok çok zor olsa gerek, adam 4 tane oku çatır çutur atıyor ve indiriyor milleti.
Bence ok atmak çok daha zorlaştırılmalı, yani ne biliym sadece base attacak bonus üzerine eklenen dex dışında bi çeşit ceza bişey olmalı. tamam menzil arttıkça alıyor ceza ama AC sistemi ve attack bonus sistemleri göz önünde bulununca her 30 m için alcıagın 2 ceza bana yetersiz geliyor.
Yine ok konusundan devam, (başlıgı başka türlümü açsaydım ?
Sanırım bikaç saçma olay demişitm ama bir tane olabilidi ancak, gerisi sonra gelir sizin saçma bulduklarınızıda dinleyelim biraz ve tabi saçma bulunanlara çözüm olarak sunabilcekleriniz olursa sevinirim.
Saygılar..