OÖL = Orta Öağ Ligi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

OÖL = Orta Öağ Ligi

Post by Artemis Entreri »

LotME
League of the Middle Earth

OÃ?L
Orta Ã?ağ Ligi

şu an tamamen düşünce aşamasında olan bir projem var. Aslında tamamen Anchorite'in shoutboxa yazmış olduğu o mesajdan esinlenerek şekillenmiştir kafamda. Kısaca anlatayım size.

--Efendi Borlez - Dağların Koruyucusu--
Irk : Cüce
Sınıf : Seviye 3 Defansif Oyuncu, Seviye 2 Kaleci
Boy : 1.47
Kilo : 59

(Güç) : 16
(Day)anıklılık : 18
(Ã?ev)iklik : 10
(Zek)a : 10
(Bil)gelik : 11
(Kar)izma : 6

Yetenekler
............

Marifetler
............

Fasada fiso. Daha pek çok şey eklenebilir. Hani diyorum ki bir lig yaratsak, oyuncularımızı oluştursak ve dm kontrolünde maçlar yapılsa, hoş olmaz mı? Kuralları beraber belirleyebiliriz. Bildiğimiz futboldan çok daha farklı olabilir. Oyuncular her maç sonrası tecrübe kazanır ve turnuvalar sonrasında elde ettikleri yada parayla kazandıkları büyülü eşyalarla daha da güçlü hale gelebilirler. Buna göre tüm büyülü eşyaları, turnuva şartlarını, stadyumları, spikerleri(dm), oyuncuları, oyuncuların sahip olacakları yetenke özelliklerini, marifetlerini vs. birlikte tartışalım derim.

Düşünceleriniz nelerdir? Sizce yürür mü? Fikrinizi aldıktan sonra basit kurallarla giriş yapıcam. Tabi beğenirseniz.

Dipnot: (Arkadaşlar olayın zorluğundan bahsetmenize gerek oyk. Ne kadar zor olduğunun farkındayım ama asla başından frpworldlülerin kalkamayacağı bir şey olarak görmüyorum. Herkesin yardımıyla uzun zamanda da olsa güzel bişeyler yapabiliriz.)
Been there. Seen that. Got the scars.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben varım.Zaten Frp'nin amacı gerçekte yapamadıklarımızı yapabilmek.Ben de Futbol oynayamam ama, Frp'de görün beni.şaka, şaka.Kendimi anlatcam burda.

Kral Dante's

Irk:Elves
Sınıf:Seviye 5 Defans
Boy:1,67
Kilo:68

Güç:11
Day:11
Ã?ev:18
Zek:16
Wis:14
Kar:12

Yetenekler:Çalım atmada çok ustadır.Ancak topa gelişine vurur.Sert oynar, ama faul yapmaz.Ayağı iş yapar, diğer bir deyişle.Pas vermekten korkar.Verir ama, güzel gitmez.

Özellikler:Takım stratejilerinde ustadır.Takım kaptanı olmadan bile takımı yönetebilir.

Buyrun benim karakterim bu.Ayrıca harbi aklıma yattı.Olsun, lütfen :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

O konuyu ben kendi kendime düşünmüştüm. Aslında oynatmak çok da zor değil, sadece bi kaç skill ismi değişikliği yapılmalı o kadar. Yoksa çok zevkli olur eminim...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Kesinlikle iyi düşünmüşsünüz Artemis Entreri.Çok güzel şeyler çıkabilir.

Bence bizim oynatacağımız karakterler takımın antrenörü olmalı sahadaki oyuncular değil.Ve futbola biraz benzemeli oyun sistemi açısından.Mesela cüceler defansta çok iyi olur.Elflerde forvette :D.

Maçın sonuçlarına da dm attığı zarlarla karar verir.Her maç sonucundada maddi gelir elde edilir.Maddi gelirlerle beraber stadları geliştirebilir, DM nin oluşturacağı transfer listelerine bakılarak oyuncu alınabilir veya takıma moral katmak için bir yere içmeye gidilebilir.

Ayrıca takımların renkleri-stadlarının adları olmalı.

Takım:Norway-Nordland's Nightmares
Antrenör:Bothem Frost
Renkler:Mavi yeşil
Stad ismi:Frozen stadium
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Galathniol güzel bir fikir, şöyle bir şey yapabiliriz. Takım oyuncuları olduğu gibi, takım antrenörleride olabilir. İsteyen takımını yönetip diplomatik ilişkilere kafa yorar, isteyen maçlara (maceralara) çıkıp pas atar, top çalar, gol atar, hayran kitlesi oluşturur. Dm kontrolünde gerçekteleşecek maçlar çok heyecanlı ve zevkli olabilir. Bu yüzden oyuncuların da olması güzel olur diye düşündüm. Ama mesela takımlar 11 kişi olmaz da 4 5 kişiden oluşur. Bazı kuralları kaldırırız, yeni kurallar ekleriz.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Galathiniol wrote:Kesinlikle iyi düşünmüşsünüz Artemis Entreri.Çok güzel şeyler çıkabilir.

Bence bizim oynatacağımız karakterler takımın antrenörü olmalı sahadaki oyuncular değil.Ve futbola biraz benzemeli oyun sistemi açısından.Mesela cüceler defansta çok iyi olur.Elflerde forvette :D.

Maçın sonuçlarına da dm attığı zarlarla karar verir.Her maç sonucundada maddi gelir elde edilir.Maddi gelirlerle beraber stadları geliştirebilir, DM nin oluşturacağı transfer listelerine bakılarak oyuncu alınabilir veya takıma moral katmak için bir yere içmeye gidilebilir.

Ayrıca takımların renkleri-stadlarının adları olmalı.

Takım:Norway-Nordland's Nightmares
Antrenör:Bothem Frost
Renkler:Mavi yeşil
Stad ismi:Frozen stadium
BENCE senin dediğin şekilde değilde, oyunu resmen oynatmalıyız.Mesela,

Player:Oyuncunun önündeki topa doğru atak yapıyorum
Dm(Zarları atar):Topa vuruyorsun, top taça gidiyor

Gibi, maç sonucunda da para filan kazanırız.Yaklaşık 2 ay sürsün ligler.Günde 1 maç yapılabilir.Dm'de sitedeki Dm yerine isteyenlerden seçilir.Ã?ünkü bu oyunda kurallar bizden çıkmalı, ve bizim kurallarımızı en iyi biz biliriz.Tabii şimdiden söyleyeyim, eğer böyle bir şey olursa ben oyuncu olurum, ve karakterim hazır yukarıda.Aslında galathiniol'un dediği de olabilir.Nasıl olur?şöyle olur:İsteyen kişi karakterini Teknik Direktör olarak ayarlar, maçlarda *PAS YAP* diye bağırır.Tabii bu işin şakası, klasik Teknik Direktör olur.Ancak maç zarlarla belli olmamalı, oyuncular bariz oynamalı.

Toparlayayım:

Herkes kendi karakterini oluşturacak, isteyen forvet isteyen Teknik Direktör, isteyen ise Top Toplayıcı olacak.Sonra maç başlayacak.Maçı Dm yönetecek.Maç bitecek, kazanana para ve XP verilecek.Ona göre de lig devam edecek.Kupayı kazanan takımın oyuncuları direk 2 lwl atlayacak.

Bir konu daha:

Teknik Direktör yine Dm kontrolünde Antrenman yapabilecekler.

Bütün bunları yapmak için yaklaşık 5-6 Dm lazım.

Benden bu kadar :D :D :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben bu fikri hiç sevmedim. Çok zor ve bir o kadarda sıkıcı geldi. Futbolu sevmediğimden olabilir ama asıl sebebi oyunun nasıl olacağını aklımda canlandırdığımdan. Bizim oyunlarda her 6 saniye için bir hareket olan çarpışmalar günlerce sürüyor. 3-4 dakika sürecek bir çarpışma haftalar hatta aylarca devam ediyor. Birde 90 dakikalık maçların ne kadar süreceğini düşünüyorumda.

Ama yapacak olursanız şampiyon takımın 2 seviye atlaması bence yanlış olur. Zaten onlar en çok kazanmış takımdır ve bu sayede diğerlerinden daha fazla gelişmişlerdir. Birde üstüne seviye atlatmak olmaz.

Elfler çabuk yorulur, cüceler zor yorulur tarzı bir olaya gidilebilir ırklar için.

Ya ama olmaz bence bu olay. Bence herkesin kendine göre bir macera takımı kurması ve zindanlarda bir görevi bitirmek için diğerleriyle mücadele etmesi felan tarzı oaylar daha güzel olur. Birbirine bağlantılı küçük oyunlar oynatmak, içinde hiç rol olmayan sadece eğlencesine bu tip bağlantılı küçük oyunlar her ne kadar FRP'nin RP mantığına uymasa da ... bıdı bıdı bıdı vıdı vıdı...

Sanırım benbaşka bir konuya kaymaya başladım :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

şimdi Edmond bir kere o karakterin olmaz. Neden dersen benim verdiğim karakter bile sadece bir fikir yaratması açısından bir örnekti. Oyunu yapacaksak sağlam kurallar üzerine oturtmalıyız ki zevkli olsun. Ã?yle seviye 5 lerden başlamalar yada istediğimiz sınıflardan seçmeler olmayacak. Tüm kuralları nasıl karakter yaratılacağı her şeyi belirleyeceğiz. Teknik direktörler takıma oyun sırasında bonuslar getirecek kişiler olabilir. Ozanlar gibi arkadan destek sağlarlar. Aynı zamanda takımın finansal anlamda liderleridir. Katılacakları turnuvaları onlar konuşup anlaşır, reklam anlaşmalarını onlar imzalar vs. vs. Yani boş kalmazlar ve oyundan zevk alabilirler.

Zorluğu açısından darkgnomeun söylediklerine katılıyorum. Bu sebeple sınırlı miktardaki programlama bilgilerimle bu yaz bu proje üzerinde çalışıp oyunun dinamiğini çok kolaylaştıracak bir program yazmayı düşünüyorum. Bu kuracağımız sistem, sadece frpwrold üzerinden oyunlar oynamamız için değil, arkadaşlar arsında masa üzerinde de rol yapabileceğimiz bir sistem haline dönüşür belki ilerde. Büyük düşünmek güzel (:

Ancak zevk açısından darkgnome bence yanılıyor. Oyuna getirilebilecek çeşitli detaylar oyunu çok zevkli kılabilir. Sadece o maçtan o maça koşuşturma gibi değil de bir sporcunun orta çağ hayatını konu alan rp ler açılabilir. Diyar diyar gezilip turnuvalara katılan oyuncular, en acımasız zindanlarda yapılan maçlar, dönen entrikalar ve tabi o yaşanacak inanılmaz finaller. (: Bu arada oyunun futbol olması şart değil. Söylediğim gibi, kurallarda epey bir oynama olacaktır.

Bu proje üzerinde çalışmak isteyen arkadaşlar bana özel mesaj atabilir yada bu başlık altından bildirebilirse en kısa zamanda görev paylaşımı yapıp sistem üzerinde çalışmaya başlayabiliriz.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Başka bir taraftan eğer takımların 4-5 kişi olduğunu varsayarsak;

Antrenör biz oluruz ve oyuncuları yönlendirme işinide antrenör yapar.Yani takımdaki 5 kişiyide biz canlandırabiliriz.Oyunlarıda fazla uzatmaya gerek yok bence.90 dk lık maçı en kısa zamanda bitirmek gerekir.
-----------------------------------------------------------
FRP zindanda koşturup iki ork biçmek değildir bence.FRP adı gibi rol yapma oyunudur yani bunu bir Futbol maçındada bir tenis turnuvasındada uygulayabiliriz.Amaç güzel vakit geçirmek olduğu için herşey yapılabilir.

Ayrıca Artemis Entreri ben oyun hakkında size yardım edebilirim.Zaten gerekli şeyleri burdanda konuşabiliriz.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Sisitem çalışmasına başladım. Bunun için eskiden arkadaşlar arasında yarattığımız ve kağıt üzerinde oynadığımız menejerlik oyunundan esinleneceğim. Tamamen bitirdiğim zaman açıklama yaparım siz de yorumları yaparsınız...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

bence bırakın frp ligini falan, toplanıp büyük sahada futbol maçı yapalım :P bence bu olay güzel olabilir ama sırf ME'mü takılcaz? Ben FR'yi temsil etmek istiyooom :)
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

Arkadaşlar fikir çok hoş olmuş eğlenceli olabilir. Sistem için bence white-wolf'un d10 sistemi kullanılanilir, böylece oynanabilirlik artar kanısındayım. Hatta eğlence olsun diye feat mantığıyla tsubasa vari özellikler eklenebilir" şahin vuruşu vs gibi. her ırkın ayrı özelliği skili artısı cartı curtu olur
Quidel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quidel »

Barzini wrote:Arkadaşlar fikir çok hoş olmuş eğlenceli olabilir. Sistem için bence white-wolf'un d10 sistemi kullanılanilir, böylece oynanabilirlik artar kanısındayım. Hatta eğlence olsun diye feat mantığıyla tsubasa vari özellikler eklenebilir" şahin vuruşu vs gibi. her ırkın ayrı özelliği skili artısı cartı curtu olur

Barzini bu tsubasa fikri süper olmuş walla. Bi an ortaokul yıllarıma döndüm. şu özel vuruşlar falan feat şeklinde alınbilmesi olayı baya süper olur bencede. Ama d10 diilde d20 daha uygun olur bence. Skilller geliştirmeliyiz tabi en başında. Antrenör artı oyuncu mantığı bence uygun. Oyun süresi kısaltılabilir. belki futbolcu sayısıda azaltılabilir ama bu oyun zevki açısından iyi olmaz.

Diğer açıdan frp mantığındaki herşey oyuna uygulanabilir. Magical item, büyüler özellikle bence oyuna çok büyük zevk katabilir. Futbol mantalitesine uygun büyüler yaratılması gerek tabi. Her takımda büyücü kontenjanı olur. Cleric tarzı arkadaşlar sakatlıklarda iyileştirme büyüleri kullanabilir. Falan filan, ilginç olur walla aslında...

Bende bi karakter yaratayım baride arşiv olsun:

Quidel
Race: Human
Class:Attacking Mitfielder seviye 4
Boy: 178
Kilo:67

Güç:14
Dayanıklılık:12
Ã?eviklik:15
Zeka:15
Bilgelik:12
Karizma:10
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

White-wolfun d10 sistemi hakkında bir bilgim yok. Eğer bilgi edinebileceğim bir kaynak gösterebilirseniz yada kısaca bahsederseniz olabilir neden olmasın. Benim şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla d20 pek çok konuda yetersiz kalıyor.

Bu arada oyuncular macera ruhlu ve cesur olduklarından dolayı oynanacak oyunların, klasik futbol sahalarında olacağını sanmayın sakın. Acımasız büyücülerin kule yakınlarında (top kaçarsa atan alır :P ) kutuplarda buzulların üzerinde, savaş alanlarında ve daha aklınıza gelebilecek binlerce farklı sahada oynanacak maçlar.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

kutuplarda buzulların üzerinde
Tam istediğim gibi :D.

Tamamda biz zaten bağımsız birşey kurmaya çalışmıyormuyuz yani FRP ile ilgili olacak ama d20-d10 bunlara bağlı kalmadan sadece kendi yarattığımız bir sistemde oynamalıyız.Ama bu sistemi kim nasıl yapar bilemem....
Post Reply