Fantastik dünyadaki en hazin sonlar

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Hakikatli-Torm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-Torm »

Zak ve Steel in ölümleri gerçekten kahramanca ve etkileyici
Arenasında kör savaşçı, ellerinde yok silah, siyah karnalık ortasında savaşıyor, zor...
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

Turambar Turin, Brandir, Niniel Nienor, Glaurung... walla hepsi birden pembe dizi final bölümü gibi gitmişlerdi :D güldüüme bakmayın bayaa üzülmüştüm
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Bir savaşçı elinde kılıcıyla savaş alanında ölürse ya da bir büyücü sanaı içn ölürse ben buna hazin bir son demem. Ama ne zaman doğal sebepler yüzünden ölürse o zaman üzülüyorum. Mesela Caramon un ölümü öyle bir şeydi. Adam her türlü savaşı gördü ama en sonunda kalp krizinden gitti.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

silmarillion da bir sürü hazin son var...bi dakka düzeltiyorum kitap baştan aşağı hüzün dolu
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

aransayes wrote:Bir savaşçı elinde kılıcıyla savaş alanında ölürse ya da bir büyücü sanaı içn ölürse ben buna hazin bir son demem. Ama ne zaman doğal sebepler yüzünden ölürse o zaman üzülüyorum. Mesela Caramon un ölümü öyle bir şeydi. Adam her türlü savaşı gördü ama en sonunda kalp krizinden gitti.
Evet yaa ruhlar savaşında orayı okuduktan sonra tasa lanet ettim yani :D
Forest Metal Is Immortal..
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Boromir'in ölüşü benim şu ana kadar okuduğum fantastik kitapların arasında en üzüldüüm seylerden birisi.Birde şey var Harry Potter'ın 7. Kitabında Harry'nin ölecek olması.Son birşey daha Maegline de üzlmüştüm babası Eol yüzünden o kadar büyük bir güce sahip olan Maeglin Melkor a yardım ediyor...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

En en enhazin son nedir, söyleyeyim mi?

Ne şanının doruğunda savaş alanında ölen bir savaşçının,

Ne güç ve sanat uğruna ölen bir büyücünün,

Ne de dikkatsizliği yüzünden bir tuzağın uzunda hayatı son bulan bir hırsızın,

Hiçbirinin hayatı bilinen en büyük zirveden en küçültücü yere düşen ve orda ölen, hepimizin çok iyi tanıdığı, güce olan aşkıyla ün salmış Kara cüppeli Raistlinin sonu kadar hazin olamaz: ''Ã?nce tüm tanrıları ve yaşayan herşeyi yok edebilecek kadar güçlendi, sonunda da Palanthasın sokaklarında, aklını kaybetmiş, sefil bir halde dilenirken öldü...
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Battle Realms adlı, dehşet bir oyunda, Kenji karakterinin ölmesi, OTTOMAN karakterinin asılması. :cry: :cry: :cry: Ölüp ölüp dirilmiştim o sahnelerde.

Yüzüklerin Efendisi'nde, MOREA'nın sonu.Gimli o sahnelerde ölüyordu zaten.Orada öldüm dirildim.Boromir'in ölümü dehşettttti.Frodo ayrılırken çok üzüldüydüm.Faramir'in öldüğünü zannettiğimde çok üzüldüydüm.AMA EN BETERİ GOLLUM'UN Ã?LÃ?MÃ? :cry: :cry: :cry: :cry:
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

abi sende bütün film boyunca ağladın herhalde peçete yığınları arasında :D :D
LOTR nin bukadar dram bi film olduğunu farketmemiştim :-o
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Hakikatli-Torm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-Torm »

Hüzünlü değilde bence kızıl gölge de siobahn(sanırım böyle yazılıyo) ın ölmesi çok gereksizdi. İlla bi karakter öldürülmek istenmiş gibi duruyor.
Arenasında kör savaşçı, ellerinde yok silah, siyah karnalık ortasında savaşıyor, zor...
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

Edmond wrote:Battle Realms adlı, dehşet bir oyunda, Kenji karakterinin ölmesi, OTTOMAN karakterinin asılması. :cry: :cry: :cry: Ölüp ölüp dirilmiştim o sahnelerde.

Yüzüklerin Efendisi'nde, MOREA'nın sonu.Gimli o sahnelerde ölüyordu zaten.Orada öldüm dirildim.Boromir'in ölümü dehşettttti.Frodo ayrılırken çok üzüldüydüm.Faramir'in öldüğünü zannettiğimde çok üzüldüydüm.AMA EN BETERİ GOLLUM'UN Ã?LÃ?MÃ? :cry: :cry: :cry: :cry:
Harbi ya :D bu kadar drammıydı o film :D evet halısın bu arada
Raistlin kadar kötü bi son görmedim belkide ya yazık adamcağıza
Forest Metal Is Immortal..
DalamarTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DalamarTheDark »

Tasslehoff Burrfoot un Kaosla savaşırken ölmesi :'( :'( :'( Aglıyodum yaa.. Tas nası ölebilir :S Ve evet Raistlin in sonu belkide en hazin son.
There is no friend to call my name.
DalamarTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DalamarTheDark »

kilerik wrote:Warcraft 3'te Grom Hellscream'in ölümü:

Grom: Thrall... The blood haze has lifted... I felt the demon's blood burning in my veins... I... have... freed... myself...
Thrall: No old friend... You have freed us all...

Bu sahne ilk defa beni bir bilgisayar oyununun başında ağlatmıştır.
Ve evet arkadas cok ii bi yeri hatirlatti bana. Grom Hellscream in ölüşü. Damarlarında akan kanın sahibi Manorath tarafından öldürülmesi. Veee Medivh'in Karazhan'a geri dönüşü ( Warcraft : The last guardian kitabında) . Aaah ahh cok huzunlendim girip wow oynıcam :cry:
There is no friend to call my name.
middle-earth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by middle-earth »

Silmarillionda Fingolfin in ölmesi üzmüştür beni
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

eğer Drizzt'in suyu çıkmasaydı, kızcağızı kıtır kıtır kestğiği son çok hüzünlü olabilirdi, Wulfgar'ın ölümüde çok pislik bir sondu, o karakterin doruk noktasıydı o anlar (zaten baktı öyle olmuyor, diriltti wulfgarı). Anayurt'a Zak'ın kendini Drizzt için feda etmesi de hüzünlüydü, gerçi b.ku b.kuna öldü adam, o gece kaçsalardı Drizzt'le birlikte sorun kalmayacaktı. O mithril salonu savaşında bi elf vardı, yoksa yarı-elf'miydi bilmiyorum hatırlayamıyorum şu an ama, goblin mızrağıyla ölüşü, sonra Berkthar'ın gaza gelip, bi gemi dolusu goblin ve bir avuç'ta drow kesmesi hüzünlüydü, ama son değildi :)
Post Reply