Son zamnalarda yapacak şey eksikliğinden kendimi animeye vermiş olmanın sağlıksız mutluluğunu yaşıyorum. BAcaklarımdaki kasların artık benim direktiflerimi dinlemeyeceğinden korktuğum için, yüzeysel olarak animeleri anltarak geçen o boş zamnalara bir anlam kazandırmaya çalışsam iyi olacak sanırım.
Son izlediğim aklımda en iyi kaldığından oradan başlasam iyi olacak sanırım
Coad Geas:
Elbette bir anime seyrettiğimizi unutmamalıyız ki bazı açıkta bırakılmış ve basitleiştirilmiş olayların üstüne gitmeyelim. Sadece olayların ilerleyişini takip ederseniz gerçekten çok güzel bir anime. Fantazi, bilimkurgu karışımı, oldukça hareketli ve üstüne kafa çalıştırılarak yapılmış gerçekten güzel bir anime. Kötüler ile iyileri ayırt etmekte bir yerden sonra zorluk çekebiliyorsunuz. Süprizlere de açık olun derim.
25 bölümlük dizi
Coad Geas R2:
Üstte animenin devamı. Daha fazla hareketli, daha fazla renkli, daha fazla entrikalı. Havası ilkinden biraz daha farklı ama gerçekten ilk animenin devamı olduğunu da sonuna kadar hissettiriyor. Kesinlikle izleyin derim.
25 bölümlük dizi
Astro fighter sunred:
Çok bilinen bir şeydir Power Rangers ile dalga geçmek. Ama en kaliteli şekilde dalga geçeni sanırım bu. Tek emelleri dünyayı ele geçirmek kötü yürekli canavarların ve onlara karşı savaşmayı kendisine görev edinmiş inanılmaz güçlü kahramanımızın gündelik yaşamlarındaki karmaşık ve çarpışık yaşamlarına ışık tutuyor. Tabii bunu yaparken aslında kahramanın kötü, canavarların iyi olduğunu anime boyunca göreceksiniz. İzleyin
23. bölümü yayınlandı. Hala devam ediyor.
Lovely Complex:
İnatla indirmediğim bir animeydi. Resminin anlamsızlığına takkmıştım. Ancak daha sonra romantik animeler konusunda ödül almış olduğunu okudumda hemen indirmeye başladım. Muziplik ve duygusallığı o kadar güzel bir arada kullanmış bir animeki gerçekten çok beğendim. 1,72 boyundaki (Japon standartlarına göre uzunmuş) bir kızın gözünden aş hayatına bakıyoruz. Dahasını anlatmayacağım, anime katline girer
24 bölümlük dizi
Toradora:
Yalnız zamanlarımda bana eşlik eden bir anime. Duygusal yönden daha çok basan ancak komedisini de içinde barındıran, çarpışık, gündelik, aşksal ve okulsal sorunlara eğilen güzel bir anime. Ben neden lisede bu kadar güzel ve yoğun duygularla dolu zaman geçirmedim. Odunmuyum ben dedirttiğide oldu.
Great teacher Onizuka:
Yine duygusal ve yine lise animesi. Lise animelerine çokmu taktım, yoksa yapımcılar mı çok taktı bilemiyorum. Sonlarına doğru abartıları biraz can sıksa da başlardaki güzel performans nedeniyle kendisini izlettirmeyi başaran bir anime. Büyük bir motorsiklet çetesinin lideri, okul günleri bittikten sonra öğretmen olma kararı alıyor. Hedefi etrafının güzel liseli kızlar tarafından çevrili olması. Tabii işler tam düşündüğü gibi gitmiyor ama ....
43 bölümlük dizi
Xam'd Lost memories:
Aslında konusu çok kuvvetli değil yada tam işlenememiş. Bir kimyasal ile şekil değiştirip bilinçlerini kaybeden insanları kullanan bir devlet ile teknolojileri ile onlara karşı koyan bir devlet arasındaki mücadele sonrasında bir lise otobüsündeki bombalama ile başlıyor olay. Ancak bombalama sonrasında, bir liseli gencin içinden, inanılmaz güçlere sahip bir yaratık ayaklanıyor. Bu yaratık tarafından bilincini kaybetmek istemeyen gencin yardımına ise bu konularda uzman uçan kayaklı bir kız yetişiyor. Çizimleri ve dünyası gerçekten güzel bir anime. İlerleyişi ise kesinlikle boş değil ama çok dalgalı olduğundan her bölümden aynı hazzı alamıyor insan.
26 bölümlük dizi
Seto No Hanayome:
Boğulmak üzereyken bir deiz kızı tarafından kurtulan gencn hayatı artık daha zor olacak. Ã?ünkü bir deniz kızının kimliğini öğrenmenin sonucu ölümdür. Bundan sadece aile bireyleri kurtulabilir ve bu sebeple şimdi bu gencin deniz kızı ile evlenmesi gerekiyor. Geyiğin dozajını gerçekten çok güzel kaçırmış, çizimlerdeki değişimler ve esprilerdeki süprizler ile beni kendisine bağlamış bir anime. Saçmalamanın kıyısından geçen, delilikle deha arasındaki o ince çizgi üstünde yürümeyi gerçekten iyi beceriyor. BEnce kaçırmayın.
26 bölümlük dizi + 2 OVA
Mushinsi:
Yaşamın kendisine en yakın olan yaratıklardır Mushinsiler. Bakterilere benziyorlar biraz ama daha mistik ve daha büyülü yaratıklar. Bunları araştıran kişilere ise Mushinsi adı veriliyor. Mushiler yaşama en yakın olduklarından sanki insalara yardım edeceklermiş gibi geliyor ama bakterisel yapıları ve çoğunlukla parazitsel yaşamlar sürmeleri dolaysıyla insanlara daha çok azap çektiriyorlar. Konu olarak çok yaratıcı ve her bölümü gerçekten büyüleyici. Sıkıldıkça izleyin ama tek oturuşta bitirmey çalışmayın baygınlık geçirtebilir.
14 /bölümünü izledim. Dahası da var)
Wolf's rain:
Dünya kurtlar tarafından yaratılmıştır. İnsanlar aslında kurtluklarını unutmuş kurtlardır. Ancak hala unutmayanlar kurtların o muazzam güçlerine hala sahipler. Ancak insanlara göre kurtlar sadece peri masallarının bir parçası. Sürükleyici ve güzel konusu olan, gerekli yerlerde hareketlenen ama sanki dha çok filozofisi üstünde durmuş ve bunuda çok iyi becermiş bir anime. FRp oyunlarında kullanılabilecek güzel sözleri de içinde barındıran izlenmesi tavsiyem olan, kaçırmamanızı önereceğim bir anime.
24 bölümlük dizi
Toki wo Kakeru Shoujo (The girl who leap through time):
Bir kız birden zamanda yolculuk etmeye başlıyor. Neden, nasıl bu gücü elde ediyor kendisi de bilemiyor. Kafasına da takmıyor zaten. Bence izlenmesi gereken bir anime. Bazı sahneleri varki, tekrar tekrar izledim.
Anime film
Aoi Hitomi No shojo:
İlk başında çokta fazla bir şey beklemediğim bir animeydi. Ancak konusu gittikçe daha da güzelleşen bir anime. Dünya büyük savaştan sonra sadece çölle çevrilidir. İnsanlar hala yaşamaya devam etmektedirler. Nükleer savaşın kalıntıları ise artık daha da tehlikeli olan diğer yaşam formlarıdır. Bunlar ile çölde başa çıkan kiralık askerler vardır. İçlerinde en tanınanı ise kılıcıyla herşeyi kesmeyi başarabilen bir kızdır. Bu kızın maceraları gerçekten beni bağlamıştı. Sanki bildiğin anime konusu gibi ama izledikten sonra insan daha da fazla izlemek istiyor. Usta işi!
24 bölümlük dizi
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka