Drizzt Ve Liriel Baenre
Justarius wrote:o zaman LotR'da kötü elf yok mu
önceki yorumları tamamen okudğum için önce yapılan yorumların birine cevap vermek istiyorum.
Middle Earth de tam anlamıyla kötü elf yoktur ama zalimlik konusunda kötülük seviyesine en yakın olan Eöl dur herhalde hoş bazı konularda kendine göre haklıolduğu konuları var ama yaptıklarına bakarsak kendisini Middle Earth'ün kötü olmaya en yakın elfi diyebiliriz...
To Live is To Die!
bence drizzt ile liriel'i yarıştırmaya gerek yok..sonuçta onlar farklı ve farklı olmaları için önemli gerekçeler var. bence en önemlisi biri erkek biri kadın. drow toplumu anaerkil bi toplum. kadınlar daha güçlü. erkekler zayıf ve değersiz görülüyo. ayrıca liriel menzoberranzanın birinci evi olan baenre evinden, drizzt bilmemkaçıncı do'urden evinden.
yani drizzt menzoberranzanda daha değersiz bi statüde. liriel daha kendine güvenli. drizzt'in doğrudan karşı çıkışı normal, çünkü o ezilen biri. liriel'in ise menzoberranzan'da keyfi yerinde olduğu için fazla sorgulamaya ihtiyacı yok (yeryüzüne çıkana kadar). bu açıdan bakınca bence ikisi de oldukça etkileyici karakterler.
asıl konuya gelince ben de liriel'i okurken "ee drizzt nerde?" die düşündüm..
lakin çıkmadı..adı da bi kere mi ne geçti yanlış hatırlamıosam. menzoberranzanın o kadar altını üstüne getirdi oysa dimi
yani drizzt menzoberranzanda daha değersiz bi statüde. liriel daha kendine güvenli. drizzt'in doğrudan karşı çıkışı normal, çünkü o ezilen biri. liriel'in ise menzoberranzan'da keyfi yerinde olduğu için fazla sorgulamaya ihtiyacı yok (yeryüzüne çıkana kadar). bu açıdan bakınca bence ikisi de oldukça etkileyici karakterler.
asıl konuya gelince ben de liriel'i okurken "ee drizzt nerde?" die düşündüm..
lakin çıkmadı..adı da bi kere mi ne geçti yanlış hatırlamıosam. menzoberranzanın o kadar altını üstüne getirdi oysa dimi
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
pyros fingolfin eski dostlarıma selam olsun buralardan...
Bizde sistemin gereğine kapılıp okuldan sonra işe girdik köepkler gibi çalışıp 50 yaşından sonra rahat etmek için çalışıyoruz...
Onun için her türlü hobiye ilgim azalsa da tabii ki frp den ve bu siteden kopmam kolay değil...
Ali bu Drizzt'in kitabının çevirisi bitti, ama çıkamıyor bir türlü.Sizden başka bilgi alabilecek kimsem de yok hazır buralardayken bir açıklayın eler oluyor neden seneler önce çıkacak bir çok kitap bekliyor? Arkabahçe battı mı?? Ya da düzelecekmi? Eğer sizde cevap vermezseniz kimse kaale almaz bizleri...
İyi haberlerinizin olması dileğiyle...
Bizde sistemin gereğine kapılıp okuldan sonra işe girdik köepkler gibi çalışıp 50 yaşından sonra rahat etmek için çalışıyoruz...
Onun için her türlü hobiye ilgim azalsa da tabii ki frp den ve bu siteden kopmam kolay değil...
Ali bu Drizzt'in kitabının çevirisi bitti, ama çıkamıyor bir türlü.Sizden başka bilgi alabilecek kimsem de yok hazır buralardayken bir açıklayın eler oluyor neden seneler önce çıkacak bir çok kitap bekliyor? Arkabahçe battı mı?? Ya da düzelecekmi? Eğer sizde cevap vermezseniz kimse kaale almaz bizleri...
İyi haberlerinizin olması dileğiyle...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.