Hauru No Ugoku Shiro - Howl's Moving Castle

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Hauru No Ugoku Shiro - Howl's Moving Castle

Post by Gorath »

Yürüyen bir Kale mi? Hayır! O sizin eviniz!

TANITIM:

Hayao Miyazaki den masal tadında, etkileyici, sizi sizden alan ve şahaneden daha şahane bir anime. Büyük usta Hayao Miyazaki izleyici ile bütünleşen bu güzeller güzeli animede bize genç bir kızın üzerinde ki bir lanetten bahsediyor. Savaşın kötülüğü ile lanetlenmişlerin yaşamını izliyor ve masalların nasıl bu kadar iyi kurguya sahip olabileceğini kendimize soruyoruz.

Image

BİLGİLER:

Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senaryo: Reiko Yoshida , Diana Wynne Jones (Kitap)
Müzik: Joe Hisaishi
Bölüm: Uzun Metrajlı 1 Bölümden Oluşuyor.
Süre: 1 Saat 55 Dakika

Image

KONUSU:

Üç kızkardeşin en büyüğü olan Sophie babası ve üvey annesi ile küçük bir kasabada yaşamaktadır. Babanın ölümü üzerine sahip oldukları şapka dükkanıyla geçinmeyi başaramayan anne iki küçük kızı çırak olarak verir. Biri cadılık öğrenecek biri de pastanede çalışacaktır. Ancak kızkardeşlerden Lettie cadılık merakından ötürü pasta yapmayı öğrenmek isteyen Martha ile yer değiştirir. Sophie ise şapka dükkanında kalmıştır. Güzel kız mükemmel şapkalar yapmakta ve bunları giyenlerin başına Sophie ne isterse o gelmektedir.

Bunlar olurken kasabanın yakınlarında bir şato peydah olur. Sürekli yer değiştiren bu şatoda Howl bir büyücünün yaşadığına dair rivayetler ortaya çıkar. Söylenene göre büyücü genç kızları kaçırıp ruhlarını emdiğinden, kasabanın kızları dışarı çıkmamaya başlar.

Image

KİşİSEL GÃ?RÃ?şLERİM:

Ben bu animeyi izlerken gerçekten sonu gelsin istemiyordum. Yani en başından en sonuna kadar zevkle izledim. Karakterlerin hepsinin üzerine oturtulmuş o ince seneryo ve hikaye dokusu asla unutamayacağım bir yapıya sahip. Hele Sophie ve Howl'un aşkı gerçekten izlemeye değer. Ama her şeyden öte Calucifer yani benimle birlikte izleyen babamın değişiyle Kalorifer ( :D ) kesinlikle bu animeyi kuran şey. Hatta animenin ismi de Howl's Moving Castle yerine Calucifer olabilirmiş. Yani kesinlikle izlenesi bir anime arkadaşlar.

Aslında daha derin düşünücek olursak bazı farklı yorumlarda getirebilirim anime için: Anime ilk yarısında o her şeyi ile farklı olan karakterleri bizlere sunuyor ve bizleri onlarla bütünleştiriyor ama ilk yarısı bittiğinde bir süre kendisini tekrar ediyor. Gerçi yinede izleyiciyi sıkmıyor ama bazı sahnelerde bir bayatlama tadı veriyor. Bu o kadar önemsencek bir nokta değil ama en sonda ki ani bitiş ile izleyicinin tadı damağında kalınca gerçekte orada bir tekrarlama yaşamadığımızı anlıyoruz. Howl'un yürüyen şatosu gerçekten de insanı insandan alan bir başyapıt. Ha derseniz ki Hayao Miyazaki'nin en iyi yapımı bu mu? Hayır değil! Ama gerçekten en iyilerden birisi...

Image

GENEL OLARAK:

Bu anime hakkında bazı bilgiler duyanlar eminim ilk iki gününde 13.5 milyon dolar gişe hasılatı kazanan film, bugüne kadar en iyi açılış Japon filmi ilan edilmiş olduğunu da duymuşlardır. Hatta belki de Miyazaki'nin bu filmi ile toplam 193 milyon dolar kazandığını da duymuşlardır. İşte aynı dönemde sinema sektöründe yarıştığı bir kaç büyük yapımın kazandığı miktarda burada: Son Samuray, 132 milyon dolar ve peşinden Harry Potter 130 milyon dolar kazandı. Ã?rümcek-Adam 2 64 milyon dolarda kalırken, Yarından Sonra"nın geliri sadece 50 milyon dolar.

Image

Image

Image

Image
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu filmi bende izledim ama eksik olarak izlediğimi senin bilgilendirmeden sonra öğrendim. İndirdiğim yer emule idi ve "(2004) Howl's Moving Castle (Hauru no Ugoku Shiro) [Eng Subs].avi" isimli olanını indirdim. Görüntüleri de iyi değildi.

Buraya bu emuledeki bu isimi yazdım çünkü bu güzel tanıtımdan sonra pek çok kişi bunu indirmek isteyebilir. En azından benim indirdiğimi indirmezler bu sayede.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

şu anda en iyi Fansub'ı NTF ye ait sanırsam. Dvd-Rip'i çeviren Fansub sayısı çok az Lisans dan dolayı. Henüz dünyanın her yerinde ki gösterimleri tamamlanmadı. Bilgi Ã?niversitesi bile gösterim lisansını alamadı sanırım. O yüzden Hayao Miyazaki animeleri arasında en sonuncusu olan Howl's Moving Castle'ı yayınlayamıyorlar. Ama şu aşağıda ki linkten [NTF] Fansub'ını yani ikinci sırada kini bir dene:

Buradan...
EphiNee
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EphiNee »

inceleme için sağol, eline sağlık.
miyazaki'nin en sevdiğim filmi hala kiki ama howl's da yine müthiş bir film. yani hep iyi bir tat verebiliyor miyazaki hayao, saygılar ne diyeyim :)

porco rosso ile howls'u diğerlerinden biraz farklı (olumlu anlamda) geliyor bana. ikisi de daha çok yetişkin hayatlardan bahsediyor olduğundan sanırım...bence böyle olması da iyi, hep tekrardansa farklılık kovalamak yani.
Alonso
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Alonso »

qüzel bir animasyon izlerken hiç mi hiç sıkılmadım. özellikle Calucifer bayıldım :king: o konuşması ve tawrı çok şeker :w00t:
Obeliss
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Obeliss »

gerçekten etkileyiciydi... gerçekten...

bitmesine gerçekten üzülmüştüm. zaten türk televizyonlarında (kaliteli) animeye rastlamak epey zorlaştı. cnbc-e'ye şükranlarımı sunuyorum :)
Keep your eyes open when your feet are stepping on Seven Worlds's soil...
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ben bu animeyi daha 2 gün önce izledim ve ayrıntılara hayran kaldım. Etkilendim bende. Herkesin izlemesi lazım bu animeyi.

Çizeride sannırm Heidin'in çizeriymiş.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

konusu falan güzele benziyo gercekten.
bulupta izlemek lazım :)
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Ailece izleyebildiğimiz tek anime.Cnbc-e 'ye şükranlarımı sunuyorum.
Nothing Can Be Explained.
laraken
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by laraken »

Ailece izlemek derken? Steamboy, Porco Rosso ve yaklaşık onbin küsür farklı anime vardır ailece izlenebilecek.. Kardeşime verdiğim onlarca var en azından..

Miyazaki'ye de saygılar tabi ki buradan .)
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ailece derken çizimler her yaştan insana hitap ediyor. Çizimler çok tatlı ama yine de karanlık atmosferini koruyacak kadar da güçlü.

Bu animeyi izlemek için denk gelmesini beklemeyin, arayın bulun.
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Ailece dememdeki sebep, akşamın saat 20.30'unda işten eve geldikten sonra babama bu animeyi seyrettirebilmemdi.Babamın uzaktan yakından anime ile ilgisinin olmadığını da belirtmeme gerek yok sanırım.Ama babam bile sonlarına doğru kaptırdı.Ã?ünkü kesinlikle şahane bir konuya ve mükemmel çizimlere sahip bir yapıt.
Nothing Can Be Explained.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Dün tekrar oynadı Cnbc-e de. 2 defa izlemiş olmama rağmen dayanamadım 3. kez izledim.
Post Reply