Siyonisistler hakkında geniş bir bilgi

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Siyonisistler hakkında geniş bir bilgi

Post by entreri2 »

Zihin büyüceleri hakkında geniş bir bilgiye ihtiyacım var yardımcı olabilecek varsa seivinirm..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Abi siyonist değil ya, psişik. Siyonist bambaşka bir şey. Kim nerede bunu siyonist olarak çevirdi!

Ben mi haksızım? Lütfen biri beni aydınlatsın!

entreri2 lafım sana değil. Bunu sana bu şekilde söyleyen adama! Kusura bakmayın ama bu şekilde çeviriyi kaçıncı görüşüm. :cry:

İşte siyonistler hakkında bilgi:
Siyonizm, 1897 Basel Konferansı'yla teşkilatlanmaya başlayan bir ideolojik oluşumdur.

Etimolojik olarak, Kudüs yakınlarındaki Sion Dağı'ndan gelen bir sözcük olan siyonizm, bugün Sion Kudüs'ü ve yahudilerin inandığı Vadedilmiş Toprakları sembolize etmekte ve 19. yy.'ın son çeyreğinde yurtsuz olan Yahudilerin Filistin'de bir Yahudi devleti (İsrail) kurma isteği üzerine doğmuş bir ideoloji ve politik hareketi tanımlamaktadır.

Buda psişikler hakkında bilgi:
Psişik terimi "ruh" anlamına gelen "psişe" (eski Yunanca'da psikhe) sözcüğünün sıfatı olup, Metapsişik alanda "bedene bağlı ruha ilişkin" ya da "alışılmamış ruhsal fenomenlere ilişkin" anlamında kullanılır. "Psişik" terimi ile "psikolojik" terimi arasındaki fark, birinci terimin "bedenli ruh"u, ikinci terimin "zihin"i ilgilendiriyor olmasıdır. Günümüzde Parapsikolojik araştırma kurumları "Parapsikolojik" terimi yerine "psişik" terimini tercih etmekte ve "psişik araştırma" adı altında etkinlik göstermektedir.

Psişik terimi aynı zamanda, Parapsikoloji'de, medyumnik yetenekleri olan kimseleri, yani ESP (telepati vs.) , telekinezi gibi paranormal yeteneklere sahip kimseleri belirtmek üzere de kullanılmaktadır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Siyonist siyonizme yani tüm yahudilerin bir gün kudüsteki sion tepesi etrafında toplanıcağına inananlara denir.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

yaw pardon yannıs anlamısnız psijik işte arkadaşın dediği gibi..Kristalin hizmetkârında siyonisist diyoda :(

Nasıl büyü yaparlar
Güçleri sınırı nedir falan filan işte :(
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

sevgili darkgnome siyonist'in açıklamasını doğru yapmışsın ancak entreri2 nin sorduğu siyonist değil siyonisist ikisi farklı şeyler çeviri doğru dikkatli oıkumanı tavsiye ederim.

entreri2 nin sorusuna gelince siyonisistlerin gücü doğuştan gelir. yani siyonisist olunmaz siyonisist doğulur. bu özellikleriyle sihirbazları andırırlar. ancak sihirbazlar gibi sedece belli büyüleri yapmazlar. onlar sevileyeri iledrledikçe zihinlerinden kaynaklanan büyü gücünü istedikleri şekilde çevirebilirler. eğer kristalin ihzmetkarını okuduysan, karanlığın kuşatmasını da okumuş olman gerekir. o kitapta sıkıntılar zamanı bölümünde siyonisist güçleri olan Oblodra ailesine menzoberanzanda yapılanlar anlatılıyor. siyonisistleri çok iyi öğrenebilirsin.
zihin güçlerini istedikleri gibi çewvirebilirler dedim biraz açayım. bu gücü kollarına vererek kayaları kaldıracak kas kuvvetine ulaşabilir. portal açabilir. özellikle siyonik kalkanlar oluşturmayı çok severler. ataş topu yıldıurım buz magic missel istediğini atabilir. tabii telepati telekineti dallarında uzmandırlar. diğer güçlerini geliştikçe alırlar.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Ã?ncelikle söyleyeyim: Büyü yapmazlar. Kullandıkları şeyler büyüden tamamen farklıdır. Büyükullanıcılarının aksine psişik karakterlerin güçleri tamamen zihinlerinden, ve zihinlerinde yarattıkları şeylerin Astral Plane'deki yansımalarından kaynaklanır.

Psişik karakterler büyücülerin aksine bir tür mana sistemi kullanırlar. Bu sisteme power point denir. Sınıfına ve seviyesine göre karakterin power point'ı değişir ve intelligence'a göre de belli miktarda bonus power point kazanır.

Tıpkı sorcerer, favored soul, warlock gibi psişik karakterler de güçlerini seçmek zorundadırlar. Bu güçlerden başka güç kullanamazlar. (Yani wizard mantığını uyarlayamazlar.) Her bir gücün kendine ait çeşitli ayarlamaları vardır. Ã?rnek:

Mind Thrust isimli birinci seviye gücün espirisi, hedefi zihnine saldırarak onu zihnine ve dolayısıyla beynine zarar vermektir. 1 power point ister. 1d10 damage koyar.

Augment kısmında ise harcanacak her bir fazladan power point ile verilecek hasarın fazladan bir d10 katacağı söylenir. Her 2d10 için ise gücün saving throw DC'si 1 artar.

Yani fazladan beş power point harcadım diyelim bu güce. Toplam 6 power point etti. 6d10 vuruyorum adama. Saving Throw DC'si ise 10 + 1 (power level) + int modifier + 3 oldu.

Augment ile birlikte bir güce harcanacak power point miktarı asla manifester level'ı aşamaz. Yani eğer beşinci seviye bir psişiksem 20 power point harcayamam bir güce, ancak beş power point harcarım ve bu sınıra gücün kendi istediği power point da dahildir.

Psişiklerin metapsionic feat'leri de büyücülerin metamagic feat'lerinin aksine seviye yükseltmez, harcanması gereken power point miktarını arttırır. Bu arttırılan power point da bir güce harcanabilecek maksimum power point sınırı içindedir.

Sistemi genel olarak böyle. Detaylara inilebilir tabi. Bir de sınıflarının kendine göre kazandığı şeyler var. Onlara girmiyorum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Eğer kast edilen Ad&d classı ise
Elimde olan kitaplar
AD&D - 3.5 - Expanded Psionics Handbook
PSIONICS HANDBOOK
Elimde olan makaleler
Rules of the Game All About Psionics (Part One)
Rules of the Game All About Psionics (Part Two)
Rules of the Game All About Psionics (Part Three) bunlar istersen yardımcı olurum.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

lord necros'a yaptığı açıklamadan dolayı çok teşekkür ediyorum bilgi yanlışlarımı düzelttim.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

siliterin wrote:sevgili darkgnome siyonist'in açıklamasını doğru yapmışsın ancak entreri2 nin sorduğu siyonist değil siyonisist ikisi farklı şeyler çeviri doğru dikkatli oıkumanı tavsiye ederim.

entreri2 nin sorusuna gelince siyonisistlerin gücü doğuştan gelir. yani siyonisist olunmaz siyonisist doğulur. bu özellikleriyle sihirbazları andırırlar. ancak sihirbazlar gibi sedece belli büyüleri yapmazlar. onlar sevileyeri iledrledikçe zihinlerinden kaynaklanan büyü gücünü istedikleri şekilde çevirebilirler. eğer kristalin ihzmetkarını okuduysan, karanlığın kuşatmasını da okumuş olman gerekir. o kitapta sıkıntılar zamanı bölümünde siyonisist güçleri olan Oblodra ailesine menzoberanzanda yapılanlar anlatılıyor. siyonisistleri çok iyi öğrenebilirsin.
zihin güçlerini istedikleri gibi çewvirebilirler dedim biraz açayım. bu gücü kollarına vererek kayaları kaldıracak kas kuvvetine ulaşabilir. portal açabilir. özellikle siyonik kalkanlar oluşturmayı çok severler. ataş topu yıldıurım buz magic missel istediğini atabilir. tabii telepati telekineti dallarında uzmandırlar. diğer güçlerini geliştikçe alırlar.
Burada bir iki şeyi düzelteyim. Güçleri doğuştan gelmez. Bu, aldıkları sınıfa göre değişir. Wilder isimli sınıfın güçleri sorcerer gibi doğuştan gelirken psion isimli sınıfın güçleri tıpkı wizard gibi çalışma ile gelişir.

Güçlerin belli disiplinleri vardır. Bu disiplinler, büyü okullarına benzerler. Seçebileceğin Power List'teki her güç, belli bir disipline bağlıdır tıpkı büyülerdeki gibi. Sadece psionlar ilk seviyelerinde bir disiplin seçerler. Bu disiplin seçme olayı wizardlardaki specialization olayı gibidir, ama onun aksine psişiğe hiçbir dezavantajı olmaz ve seçmek mecburidir. Avantajı ise seçebileceğin power list'e belli, sadece o disiplinin uzmanlarına açık olan güçler eklemesidir.

Peki bu disiplinler nelerdir?

Clairsentience: Kehanet ve görücülüktür. Divination okuluyla benzeşebilir.

Metacreavity: Zihin gücüyle bir şeyler yaratmaktır. Conjuration'a benzeyebilir.

Psychokinesis: Evocation'a benzer. Telekinezi desek yeridir ama çok daha fazlasıdır. Envai çeşit alev topları vb şeyler buraya dahildir.

Psychometabolism: Transmutation diyebilirim sanırım. Varlıkların şekillerini değiştirme üzerine kurulu bir disiplindir.

Psychoportation: Mekân ve uzaklık üzerine kurulu bir disiplindir. Teleportasyon buraya aittir.

Telepathy: Zihinle ilgili her şer buraya dahildir. Dominate, charm, read thoughts gibi şeyler mevcuttur. Enchanment diyebilirim.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben orada yanlış çeviriye kızdım. Ã?eviri yanlış, oradaki isim değil. Neyse ama konuyu dağıtmayayım gidip başka bir yerde post kasayım... :-p
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

Ao wrote:Eğer kast edilen Ad&d classı ise
Elimde olan kitaplar
AD&D - 3.5 - Expanded Psionics Handbook
PSIONICS HANDBOOK
Elimde olan makaleler
Rules of the Game All About Psionics (Part One)
Rules of the Game All About Psionics (Part Two)
Rules of the Game All About Psionics (Part Three) bunlar istersen yardımcı olurum.
Ã?ncelikle özür dilerim siyonisist yazdığım için arkadaşımda kitaptaki yanlıştır demiş dediği doğru cıktı..

Bilgi istememe gelirsem kitap yazıyorum yani acemice ama yazıyorum işte.Baş karakterimde psijik güçleri olan biri yapmayı düşünüyorum bu sebeple baya bir bilgiye ihtiyacım olcak

Abi bu yazdıkların hakkında bilgi verirmisn ksura bakma ama..Kitap falansa eğer ve İngilizce ise ingilizcem zayıf ama yaparım bişiler..

Açıklamalr için herkese teşekkür ederim.Salvatore olmasa hiç bir bilgim olmayacaktı ama öğrendik az buzda olsa :(
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

siliterin wrote:lord necros'a yaptığı açıklamadan dolayı çok teşekkür ediyorum bilgi yanlışlarımı düzelttim.
Rica ederim. :) Görevimiz. :tongue:

Bir de sanırım şunu eklesem iyi olacak. İnsanlar çoğunlukla Power Resistance ile Spell Resistance karmaşasına düşüyorlar. Power Resistance'a sahip yaratıklar az olduğu için psişik oynatmanın daha avantajlı olacağını savunuyorlar. Burada bir yanılgı var. Power Resistance ile Spell Resistance aynı şeydir. Bu durum Expanded Psionic Handbook'ta açıklanmıştır. Yani power resistance büyülere, spell resistance de güçlere karşı aynı işlevleri göstermektedir.

Benzeri bir durum antimagic field, dead magic area ve wild magic zone için de geçerlidir. Bu bölgeler psişik güçleri de aynı şekilde etkilemektedir. Dispel Magic ile psişik bir güç bozulabilir.

Bir büyücünün atacağı fireball'un vereceği hasar, büyücünün seviyesi arttıkça artarken bir psişiğin atacağı energy ball'un hasarı sabit kalır. Arttırmak için her seviyede maksimum power point harcamak gerekir. Power pointlar özensizce harcanırsa da psişik oldukça ters durumlara düşebilir hani. :)

Ã?oğunlukla psişikler büyücüleri, büyücüler de psişikleri sevmezler. Psişikler büyünün kullanımının zararlı olduğunu ve sonucu kestirilemeyen hasarlara yol açacağını düşünürler. Büyücüler ise psişiklerin gücünün dengesiz olduğunu ve güvenilemeyeceğini düşünür. Ama bu her zaman böyle değildir. hem psişik hem de büyücü kişiler de mevcuttur hani. :wink:
Darkgnome wrote:Ben orada yanlış çeviriye kızdım. Ã?eviri yanlış, oradaki isim değil. Neyse ama konuyu dağıtmayayım gidip başka bir yerde post kasayım... :-p
Bas git, densiz herif. :mrgreen:

Power demands sacrifice.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yine ben geldim. Burası olmdan da post kasılmıyor. İyi oluyor böyle konular. :p

Baş karakteri psişik olan bir kitap yazacaksın demek. D&D ile kısıtlı kalmana gerek yok. Sana bilgi vermek yerne film önerebilirim. Darkcity güzel bir psişik filmidir ancak oradaki kadar abartma derim. Scanners (1, 2, 3)benim favori psişik filmlerimdir. Gerçektende güzel psişik güç örnekleri mevcuttur. Kaynak diye bir film vardı. Çokta güzel bir film değil ama yine de hem telekinetik, hem telepat, hem zihin kontrolcüsü, hem de iyileştirici özellikli psişiklerin bulunduğu işine yarar bir kaç fikir edinebileceğin filmler. Psişiklere bir ara fena takmıştım.

Youtube'da psiokinetik yada telekinezi diye bir arat derim. Orada güzel fikirler edinebilirsin.

Bu sitede bir aralar telekineszi üstüne başlık açılmıştı. Yutube'den linkleri oradan da bulabilirsin.

Mage (The accession, the avakening) hakkında açılan başlıklara bak. Orada mageler aslında D&D magelrinden çok psişiklere benzemekteler bence. Sana güzel fikirler verebilir.

Psişiklik çokta irdelenmemiş bir konu gibi geliyor bana. Büyü konusu dahi dah çok irdelenmiştir. Psişik güçler hayal gücü ile sınırlıdır ama neden o kadar büyük güçlere erişemezler, neden herkes psişik olamaz, neden başka insanlar onalrı bilmez gibi sorulara yanıt bul bence. Asıl büyüsü burada çıkar. Tabi bu sadece örnek, senin dünyada psişikler çokta biliğnen alelade insanlar da olabilir.

Umarım kendimi affettirebilmişimdir. :)
Eskisi ka
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

Sağolasın abi dediklerini yapcam bi sitede bunları buldum baya yararlı olcak bana
Alıntı wrote:
Büyü 8 bölüme ayrılmıştır.Koruma ve himaye üzerine gelişen Abjuration , Yaratma , Ã?ağırma , Işınlanma , İyileştirme ve Getirme üzerine kurulu Conjuration , duyuları güçlendirip normal şartlarda sezilemeyenleri sezme ve görme olan Divination , çeşitli enerjileri yoktan var edip şekillendirerek büyük yıkımlara yol açabilen Evocation , Duyuları yanıltan, körelten ,gölgeyi kullanan İllusion, Yaşam ve ölüm enerjisini kullanan Necromancy , nesneleri veya canlıları gerçekten değiştirmeyi sağlayan Transmutation , son olarak ise zihinleri kontrol etmeyi yarayan Enchantment.

Bunları bu forumu ziyaret eden çoğu kişi biliyor amacım bunları öğretmek değil elbette.Ama Psişik güç büyüden genel olarak daha az biliniyor.Psişik güçler de aynı büyüler gibi bölümlere ayrılmıştır.Büyülerden biraz daha az olmak üzere 6 "discipline" (disiplin) dediğimiz bölüme ayrılmıştır.Powerların açıklamalarında türlerinin anlaşılması ve kimlere karşı işleyip işlemeyeceğinin anlaşılması için yazılmasının dışında psion karakterler( psion classını alanları kastediyorum , psionic güçlere sahip olan her karakter değil) bu disciplinelardan biri üzerinde uzmanlaşmak zorundadır.Her discipline üzerinde uzmanlaşan psiona bir isim verilir.

Clairsentience

Bu disciplineı gördüğümüzde aklımıza divinationu getirebiliriz.Temel olarak onunla benzer ve aynı psişik güçlerin toplandığı bir disiplindir.Normalde görülebilecekten fazlasını görmeye , hissetmeye duymaya yarar.Farklı uzaklıklardaki , düzlemlerdeki hatta zamanlardaki olayları görebilmeye , değişik auraları sezebilmeye , gözlem yapabilmeye yarar.Aynı divination gibi Scrying adında bir subdiscipline barındırır.Psionlarda , Clairsentience üzerine yoğunlaşanlara Seer denir.

Metacreativity

Metacreativitynin içine giren powerlar birşeyler yaratmak üzerine kurulmuş güçlerdir.Genel çalışma şekli Astral Planeden çekilen ecloptasm denilen gücün çekilip şekillendirilmesidir.Bu yolla bir takım yaratıklar, objeler yaratılabilmektedir.Yaratıklan objeler aynı madde boyutundaki sertliğe ve özelliklere sahip olmaktadırlar.Bu discipline içinde yer alan tek subdiscipline creation dur.Bu güçlerle yaratılmış yaratıklar astral planeden getirilen bir enerjiden oluşturulmalarına rağmen outsider sayılmazlar.O enerjinin işlenmesiyle oluşturuldıklarından construct olarak kabul edilirler.Psionlarda bu alana yoğunlaşanlara Shaper denir.

Psychokinesis

Bunun da karşılaştırması olarak temelinde evocation yatar.Yoktan bir tür enerji yaratma ve bu enerjiyi kontrol ederek büyük hasarlar verme gibi genel büyüleri içerir.Gücün türüne göre yaratılan enerjinin de tipi değişmektedir.Bu gücü kullanan psionlara Kineticts denir.

Psychometabolism

Vücudun üzerinde bir takım değişiklikler yapma, geliştirip güçlendirme , değişime uğratma gibi güçler bu disiplin içinde yer alırlar.İçerisinde bulunan beklenmedik bir subdiscipline ise "healing" dir.Psişikler , divine büyücüler gibi başkalarını iyileştirmek üzerine pek fazla güce sahip değillerdir.İyileştirme üzerine olan güçlerinin çok büyük bir kısmı kendileri içindir.Bu disciplineı seçen psionlara "egoist" denir.

Psychoportation

Yolculuk etmek , bir yerden bir yere gitmek , bir şeyi bir yerden bir yere taşımak , ışınlanmak gibi güçler bu discipline içinde yer alır.İçinde barındırdığı subdiscipline teleportation dur.Bu disiplini seçen psionlara "Nomand" denir.

Telepathy

Psişikler hakkında hiç bilgisi olmayan birinin bile tahmin edebileceği gibi başkalarının zihinlerini okuma, zihinsel bağ kurma, zihin kontrol etme gibi güçler bu disiplinin konusudur.Büyü okullarından Enchantmente çok benzemektedir.İçerisinde iki subdiscipline barındırır.Charm insanların zihinlerini şekillendirme , ikna etme ,inandırma gibi güçleri içerirken , Compulsion ise zihini zorla ele geçirip keskin bir şeyler yaptırma gibi güçleri içerir.Bu disiplini seçen psionlara "telepath" denir.

İşte böyle :)Bitti.Ã?ğrenilmek istenilen ,sorulmak istenilen şeyler olursa yazmaya hazırım.[/b]
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Entreri2 yalnız o yazdıkların senin psion oynayabilmen için yeterli olan bilgiler değil. Bu şekilde psion oynayamazsın senin öncelikle "Expanded Psionics Handbook" 'u okuman lazım, oradaki psion power ları, psion featleri incelemen lazım. "Expanded Psionics Handbook" 'u iyi okuyup özümsemek gerekiyor hatta. Ama pisişik class lar hakkaten harikadır.

Tamam bu yazılarla bir ön bilgi alabilirsin ama bu yazılar senin psion oynamanı sağlamaz okumalısın, okumalısın, okumalısın.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Post Reply