kanımızı satarlar walla...
Heroes ve Sylar üzerine
-
_raistlin_
- Kullanıcı

Fikirler, cikarimlar:
1. Peter'in bir gucu almak icin gucun yapilisina "sahit olmasina" gerek yok:
Bakiniz Peter Ted ile ilk kez karsilasir ve parlamaya baslar.
Peter gorunmez abimiz gibi gorunmez olur ve onu gormeye baslar
2. Sylar telekinesis gucune sahip arkadasi "sen buna layik degilsin" gibi bir mantalite ile kafasini patlatir. Suresh'ten duydugu "ruh beyinde olmali" fikrinden yola cikarak adamin beynini incelemeye baslar ve gucunu kesfeder (ortada sans ya da kaza yok)
3. Teori: Peter guclerini kullana kullana gelistirebiliyor, Sylar beyni inceledikten sonra ogrendigi guclerde direk uzman oluyor
4. Teori: Peter birden fazla gucu kullanmak icin "o kisiyi hatirlamak" zorunda oldugundan aktive edebildigi guc sayisi sinirlaniyor, Sylar'da boyle bir sinir yok.
5. Konustugu kisilere istedigini yaptirabilen bayana karsi Sylar'in bu guce bagisiklik kazanmasi, kendi beynine yapilan mudahaleyi fark etmesinden kaynaklaniyor. COK buyuk bir ihtimalle Sylar, gucleri iptal eden zenci arkadasa da bir sonraki karsilasmada bagisiklik kazanmis olacaktir.
6. Sylar Peter ile beraber asagi dustugunde:
1. Peter altta
2. Sylar'da telekinesi olduguna gore (ve kursunlari bile durdurabildigine gore) yere dusme hizini ve aldigi ahsari azaltmis olabilir (Telekinetik Kalkan hesabi)
7. Peter bir gucu aldiginin cogu zaman "farkinda degil". Mantik olarak Peter'in Sylar'daki butun gucleri almis olmasi icap ediyor ama onlari "bildigini" bilmiyor (Sylar'in dondurma gucu gibi)
8. Teori: Sylar iluzyon gosteren bayanin guclerini aldiysa birinci sezonun sonundaki olaylari KURGULUYOR olabilir. Aslinda gelecek degistirilemez ve bu bomba kesin patlayacak, Sylar kendisinin oldugunu ve bombanin patlamasinin durduruldugunu zannettirmeye calisiyor olabilir (Ki bu da Hiro tarafindan bu kadar basit bir sekilde alt edilmesini aciklayabilir) Hatirlarsaniz gelecekte Sylar'in olmus oldugu dusunuluyordu ve Nathan hala hayattaydi (nitekim Nathan aslinda Sylar'di). Sylar'in bundan sonraki adimi Nathanin cesedinden kurtulup onun yerine gecerek Peter'a yalan sikmasi ve (tam sen patlamadan once uzaklasmayi basardim) diyerek Amerikan baskani rolune gecmesi (ve Peter'in beklenmedik bir sekilde patlamasi)
Falan filan
1. Peter'in bir gucu almak icin gucun yapilisina "sahit olmasina" gerek yok:
Bakiniz Peter Ted ile ilk kez karsilasir ve parlamaya baslar.
Peter gorunmez abimiz gibi gorunmez olur ve onu gormeye baslar
2. Sylar telekinesis gucune sahip arkadasi "sen buna layik degilsin" gibi bir mantalite ile kafasini patlatir. Suresh'ten duydugu "ruh beyinde olmali" fikrinden yola cikarak adamin beynini incelemeye baslar ve gucunu kesfeder (ortada sans ya da kaza yok)
3. Teori: Peter guclerini kullana kullana gelistirebiliyor, Sylar beyni inceledikten sonra ogrendigi guclerde direk uzman oluyor
4. Teori: Peter birden fazla gucu kullanmak icin "o kisiyi hatirlamak" zorunda oldugundan aktive edebildigi guc sayisi sinirlaniyor, Sylar'da boyle bir sinir yok.
5. Konustugu kisilere istedigini yaptirabilen bayana karsi Sylar'in bu guce bagisiklik kazanmasi, kendi beynine yapilan mudahaleyi fark etmesinden kaynaklaniyor. COK buyuk bir ihtimalle Sylar, gucleri iptal eden zenci arkadasa da bir sonraki karsilasmada bagisiklik kazanmis olacaktir.
6. Sylar Peter ile beraber asagi dustugunde:
1. Peter altta
2. Sylar'da telekinesi olduguna gore (ve kursunlari bile durdurabildigine gore) yere dusme hizini ve aldigi ahsari azaltmis olabilir (Telekinetik Kalkan hesabi)
7. Peter bir gucu aldiginin cogu zaman "farkinda degil". Mantik olarak Peter'in Sylar'daki butun gucleri almis olmasi icap ediyor ama onlari "bildigini" bilmiyor (Sylar'in dondurma gucu gibi)
8. Teori: Sylar iluzyon gosteren bayanin guclerini aldiysa birinci sezonun sonundaki olaylari KURGULUYOR olabilir. Aslinda gelecek degistirilemez ve bu bomba kesin patlayacak, Sylar kendisinin oldugunu ve bombanin patlamasinin durduruldugunu zannettirmeye calisiyor olabilir (Ki bu da Hiro tarafindan bu kadar basit bir sekilde alt edilmesini aciklayabilir) Hatirlarsaniz gelecekte Sylar'in olmus oldugu dusunuluyordu ve Nathan hala hayattaydi (nitekim Nathan aslinda Sylar'di). Sylar'in bundan sonraki adimi Nathanin cesedinden kurtulup onun yerine gecerek Peter'a yalan sikmasi ve (tam sen patlamadan once uzaklasmayi basardim) diyerek Amerikan baskani rolune gecmesi (ve Peter'in beklenmedik bir sekilde patlamasi)
Falan filan
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
_raistlin_
- Kullanıcı

ilizyon gösteren hatun'u micah'ın yanında bıraktık diye hatırlıyorum. orayı tam hatırlayan varsa yazabilirmi?Sylar iluzyon gosteren bayanin guclerini aldiysa birinci sezonun sonundaki olaylari KURGULUYOR olabilir
bu kesinlikle doğru. adam esas sahibinden daha iyi kullanıyor güçleri...Sylar beyni inceledikten sonra ogrendigi guclerde direk uzman oluyor
<div>the master of past and NOW!</div>
ikinci sezondan mı bu acaba?:D Ben cnbc-e den iszlediğim için 2. sezona daha geçmedim.ZAmanınız bolsa başka neler olduğunu anlatabilir misiniz acaba?(Sylar'in dondurma gucu gibi)
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü
Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...
drow atasözü
Heroes in 2. sezonu var mı? ben yok diye biliyorumdarkelven wrote:ikinci sezondan mı bu acaba?:D Ben cnbc-e den iszlediğim için 2. sezona daha geçmedim.ZAmanınız bolsa başka neler olduğunu anlatabilir misiniz acaba?(Sylar'in dondurma gucu gibi)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
-
_raistlin_
- Kullanıcı

2. sezon var ama başlamadı tabi. dondurma gücü dediği zamanı dondurma sanırım.
ben başlıyım isterseniz :
"previously on heroes...."

walla ne bilmek istiyosun. baştan sona anlat demiyceksin sanırım...ZAmanınız bolsa başka neler olduğunu anlatabilir misiniz acaba?
ben başlıyım isterseniz :
"previously on heroes...."
-
Lord Necros
- Başbüyücü
İkinci sezon çekiliyor. Daha gösterime girmedi.
Sylar'ın dondurma gücü var. Bu gerçek anlamda dondurma gücü. Buz kesme filan yani. Bunu önceki sayfalarda cyrokinesis olarak belirtmiştim ama pek anlaşılmamış sanırım. Sylar'ın bu gücünü ikinci bölümde gördük. Matt Parkman, dolaptan kızı çıkartmaya gittiğinde evdeki cesetlerden birinin buz tuttuğunu görmüştük.
şekil değiştiren hatun hakkında ise...
Sylar'ın dondurma gücü var. Bu gerçek anlamda dondurma gücü. Buz kesme filan yani. Bunu önceki sayfalarda cyrokinesis olarak belirtmiştim ama pek anlaşılmamış sanırım. Sylar'ın bu gücünü ikinci bölümde gördük. Matt Parkman, dolaptan kızı çıkartmaya gittiğinde evdeki cesetlerden birinin buz tuttuğunu görmüştük.
şekil değiştiren hatun hakkında ise...
Code: Select all
Niki ve D.L, Micah'ı Linderman'ın elinden kurtarmak için kumarhaneyi bastıkları sırada orada olacak. Jessica kılığına girip Niki'yi dövmeye çalışacak ama aynada gerçek Jessica'nın Niki'ye verdiği tüyolar sayesinde Niki de insanüstü kuvveti ile bu hatunu epey pataklayacak. Gelecekte ise Sylar bu hatunu öldürmüş ve güçlerini almış olacak. Bu şekilde kendini Nathan Petrelli'nin yerinde gizleyerek gerçek başkan o olacak.All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
Aklıma takılan bir şey var. Sylar niki-jessica nın beynini açsa ne gibi bir gücü olabilirdi? tamam kadının olağanüstü gücü var ama aynı zamanda çift kişilikli. Sylar gücü alsa oda mı şizofren olacaktı.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Bunu ben de hep merak etmişimdir.
Niki ve Jessica'nın insanüstü kuvvetinin doğal olmadığı açık. Kas gücü değil yani. O halde bu gücü garanti alır Sylar. Sorun şu: Bu güçle beraber Jessica'yı da alır mı? İşte bunu bilmiyorum. Gerçekten de görmeden bilemeyiz. 
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
Hatırladığım kadaruyla cylar annesinin üstüne kar yağdırmak içinde suyu donduruyordu. Yani orada gücünü gösteriyor. Daha ,ilk bölümde dahi seri katil oluyordu. Demekki daha pek çok gücü var bu adamın.
Sylar Hiro'nun da gücünü alıp boogeyman'den daha korkunç adama dönüşmüş olabilir. Geleceği gösteren bölümde Sylar ile Peter'ın dövüştüğü yerin yakınında öldürülmüştü Hiro. Sylar eminim en çok o gücü istiyordur.
Sylar Hiro'nun da gücünü alıp boogeyman'den daha korkunç adama dönüşmüş olabilir. Geleceği gösteren bölümde Sylar ile Peter'ın dövüştüğü yerin yakınında öldürülmüştü Hiro. Sylar eminim en çok o gücü istiyordur.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
2.ci sezona daha var arkadaslar, benim ogrendigim e gore, 2. sezon baslamadan ufak bi kac bolum daha extradan yayinlayip 2.ci bolumde olacak olan karakterleri oylamaya suncaklarmis, yani bu extra bolumde, karakterleri taniyip secme firsatimiz olucak, bu 2. sezondan once olacak bisiymis, ama bakin sadece oyle duydum ona gore:D
Bence supergucun Jessica ile hicbir ilgisi yok. Bence Niki'nin zayif ve gucsuz karakterinde alternatif bir ego yaratarak yaptigi katliamlarin sucluluk duygusundan kurtulmak istiyor. Klasik bir psikolojik problem.Lord Necros wrote:Bunu ben de hep merak etmişimdir.Niki ve Jessica'nın insanüstü kuvvetinin doğal olmadığı açık. Kas gücü değil yani. O halde bu gücü garanti alır Sylar. Sorun şu: Bu güçle beraber Jessica'yı da alır mı? İşte bunu bilmiyorum. Gerçekten de görmeden bilemeyiz.
Polis: - Niki ne yaptin? Bu adamlari parcaladin!?!?
Niki: - Ben yapmadim Jessica yapti, kontrolumu ele gecirdi
Polis: - Ha tamam o zaman ya, sen yapmadiysan sorun degil (?)
Niki: - Ama ama ben masumum. Jessica kem kum
Polis: - Hadi yemezler, yuru kodese
Niki: - RAWR
Ayrica bknz: Vampire: Bloodlines, Malkavian (babasi tarafindan taciz edildikten sonra babasini olduren cift kisilikli kadin sendromu)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Niki'nin yarattığı Jessica karakteri kendisi yeterince güçlü olmadığını düşündüğü için yarattığı karakter. Sürekli olarak kardeşinin ne kadar başarılı kendisinin ne kadar başarısız olduğunu dile getiriyor zaten. İkinci karakteri Niki'yi koruyacak kadar güçlü ve becerikli olduğuna inandığı için süper güçlerini kullanma da hiç bir zorluk yaşamadı.
Sylar Jessicayı da almaz çünkü Jessika gücün kaynağı değil. Gücün kaynağı beyinde. Aksi olsaydı Sylar bütün kurmanlarının korkularını, fobilerini, acizliklerini ve benzeri özelliklerini alırdı.
Code: Select all
Ancak son bölümde Nikki güçlü olduğuna inandığı için artık Jessica'ya, yani koruyucu meleğine, gerek kalmıyor. Bu sebeple hem gücünü kullanabiliyor hem de Jessica yok oluyor.Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
_raistlin_
- Kullanıcı

bunu bende duydum. 1. nesil kahramanlar ile şu an var olan kahramanlar arasında bir preview yayınlanacak ve hangi karakterler yeni sezonda olsun şeklinde bir oylama yapılacakmış...calida wrote:2.ci sezona daha var arkadaslar, benim ogrendigim e gore, 2. sezon baslamadan ufak bi kac bolum daha extradan yayinlayip 2.ci bolumde olacak olan karakterleri oylamaya suncaklarmis, yani bu extra bolumde, karakterleri taniyip secme firsatimiz olucak, bu 2. sezondan once olacak bisiymis, ama bakin sadece oyle duydum ona gore:D
ama bende duydum sadece...