En iyi yayınevi
Belki de ucuzluktan dolayı 6-45, ama son birkaç haftadır sadece 6-45 okudum.İlk önce elenium serisini bitirdim.şimdi ise Elric Destanı'na başladım.LOTR falan da var, 6-45 güzel buluyor kitapları.Özellikle Elenium'da çeviriler güzeldi.Konuşma dili biraz daha normaldi.Kendime daha yakın hissettim konuşmalar yüzünden.Belki yazan öyle yazmış, ama çeviren güzel çevirmiş.Ayrıca kitap kapakları falan, dikkatlice bölmelendirilmiş, belki bunlar hepsinde var, ama UCUZZZ
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Yayınevleri arasında böyle kıyaslama yapmak doğru değil bence.mesela bir yayınevi çok güzel bir seri verir ama baskasında çok güzel olmasada güzel ve birçok seri vardır bu durumda hangisini secmeliyiz ?. Mesela Remzi Kitabevi nin biz Fantezi Edebiyat okurlarına pek verdiği bişey yok ama Ramses serisi ordan cıkmıstır,tam olarak Fantastik bi kitap olmasada mitolojik olduğu için Fantezi edebiyat sayılabilir ve benim (ve benim gibi birçok fantastik okuyucusunun) şuana kadar okuduğu en iyi seridir.Ama gel gelelim hmmm mesela 6-45 olsun ! 6-45 tabiki Fantezi Edebiyat adına güzel kitaplar yayınlamıştır ve kabul ediyorum RK da daha birçok Christian Jack vs. kitabı olsada 6-45 deki Fantastik eserlerin sayısı RK dakilerden çok daha fazla.Birisinde çok güzel ama az kitap var diğerinde daha az güzel ama çok kitap var...Gelde böyle bir durumda seçim yap !
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

ithaki nin 6:45 den daha iyi olduğunu düşünsem de Tolkien ın hatırına oyumu verdim. ama özellikle kayıp öyküler de yaptıkları saçmasapan çevirilerle (gnome u cüce olarak çevirip beren i kitap boyunca cüce olarak okutmaları mesela) adamı delirten 6:45 in biraz adam olması gerekiyor
(ne diyorum ben yaa) ayrıca güzel kitaplar yayınlayıp onları da adam ibi çeviren Metis in de bu başlıkta olması gerekirdi..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

silmarillion ve kayıp öykülere yüzüklerin efendisi nin diğer kitapları demek biraz tuhaf olmadı mıcatboy7402 wrote:Tabi ki altıkırkbeş... Yüzüklerin efendisinin diğer kitapları o yayınevinden çıkmıştır. Başka bir yayınevini düşünmüyorum bile....
bak şimdi aklıma geldi silmarillion u bölüp silmarillion ve güç yüzüklerine dair diye iki kitapla bize yutturan da bu paragöz 6:45 değil miydi (niye oyumu verdim ki ben şimdi bu adamlara ithaki dururken)
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
6.45. çocukluğumda Hobbit in ilk baskısını aldığım günden beri. Bilimkurgu kitapları ve 68 kuşağı, üstüne de x-gen kuşağının kitapları olsun; fotograf üzerine barthesler, sontag lar, müzik kitaplığı, fanzinlere verdiği destek..
Her ne kadar aşırı pahalı ve rezil çevirileri de olsa 6.45 türkiye yayıncılık tarihinde dönüm noktasıdır.
İthaki elimde en çok kitabı olan yayınevi olsa da bu sıralamanın dibine gömülebilir.
Not: Hakaret içeren kısım çıkarılmıştır. Lütfen derdimizi anlatırken hakaret etmemeye dikkat edelim.
Yönetici
Her ne kadar aşırı pahalı ve rezil çevirileri de olsa 6.45 türkiye yayıncılık tarihinde dönüm noktasıdır.
İthaki elimde en çok kitabı olan yayınevi olsa da bu sıralamanın dibine gömülebilir.
Not: Hakaret içeren kısım çıkarılmıştır. Lütfen derdimizi anlatırken hakaret etmemeye dikkat edelim.
Yönetici
b u ortamda bence üsluba dikkat edilmesi gerek laraken arkadaş bu üslubu terk etmelidir bu yazılan hakaret içerir ayrıca yasal olarak dava nedeni olabilir bi kurum hakkında böyle bişey yayınlamak ayrıca forum açısından ve site açısından da bence bunun yayınlanması pek doğru ve hoş değil forum yöneticisi arkadaşın bu konuda tavır geliştirmesi gerekir