kendi kendine frp oynanır mı?
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Satranç işi biraz farklı. Orada karşı tarafa geçip kafanda kurduğun hamleyi durdurmaya çalışıyorsun çünkü. Yani iki kişi ile oynamaktan pek bir farkı yok. Kendine karşı dürüst olduğun sürece.(Kendine kıyak geçmek için masanın diğer tarafına geçip kale vezir falan feda ettirmemek oluyor bu.)
FRP'ye gelince. FRP oynamak'dan ne anladığına bakar. Eğer tek başınaysan; hayal kurmak, düşlere dalmak, kafanda bir dünya yaratmak bence daha saf, daha yoğun bir şey. Onu oyun haline getirdiğinde sonuçta o kafandaki görüntüden uzaklaşıp sisteme, kurman gereken diyaloglara falan getiriyorsun işi ki bu da o en saf halinden uzaklaşmaya neden oluyor.
Bazı insanlar arabada giderken camdan bakıp akşam yapacakları yemeği hayal ederler. Yumurtaları kırarlar, tavaya atarlar, vs... Bazıları ise yıldızlara bakar, uzay gemileri kaçırır, prensesleri bulurlar ama bu sırada uzay gemisinde bir ara yine mutfak camından dışarıya bakıp yumurtaları kırarlar, tavaya atarlar vs... Sadece vizyon farklı. FRP oynamak mı? Bence değil, ama isteyen de buna FRP oynamak diyebilir. Yanlış da olmaz. O yüzden olur bal gibi de oynanır diyorum.
FRP'ye gelince. FRP oynamak'dan ne anladığına bakar. Eğer tek başınaysan; hayal kurmak, düşlere dalmak, kafanda bir dünya yaratmak bence daha saf, daha yoğun bir şey. Onu oyun haline getirdiğinde sonuçta o kafandaki görüntüden uzaklaşıp sisteme, kurman gereken diyaloglara falan getiriyorsun işi ki bu da o en saf halinden uzaklaşmaya neden oluyor.
Bazı insanlar arabada giderken camdan bakıp akşam yapacakları yemeği hayal ederler. Yumurtaları kırarlar, tavaya atarlar, vs... Bazıları ise yıldızlara bakar, uzay gemileri kaçırır, prensesleri bulurlar ama bu sırada uzay gemisinde bir ara yine mutfak camından dışarıya bakıp yumurtaları kırarlar, tavaya atarlar vs... Sadece vizyon farklı. FRP oynamak mı? Bence değil, ama isteyen de buna FRP oynamak diyebilir. Yanlış da olmaz. O yüzden olur bal gibi de oynanır diyorum.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Mark
- Kullanıcı

Çok ilginç ama, geçen ,
geçen dediğim birkaç hafta önce, ilk kez kendi başıma oyun oynatim dedim. Bu başlık çıkmadan baya önceydi.
monk karakterimi , bir köpek öldürdü, lvl 1 dim
normal oyundan daha az kızıyorsunuz , çünkü gerçekleri biliyorsunuz, falan hem nasıl davranman gerektiğini de anlamanı sağlıyor, kendi başına oyun oynamak. zar atmak falan , en uygun strateji yi bulmak vs, bunları öğrenmeni sağlıyor.
Bence çok faydalı, hem sonra oturup, önüme hangi canavarları çıkarabilirim diye araştırma tyaptım d20 den, böle kendini bilgilendirmene neden oluyor. kısaca güzel.
geçen dediğim birkaç hafta önce, ilk kez kendi başıma oyun oynatim dedim. Bu başlık çıkmadan baya önceydi.
monk karakterimi , bir köpek öldürdü, lvl 1 dim
normal oyundan daha az kızıyorsunuz , çünkü gerçekleri biliyorsunuz, falan hem nasıl davranman gerektiğini de anlamanı sağlıyor, kendi başına oyun oynamak. zar atmak falan , en uygun strateji yi bulmak vs, bunları öğrenmeni sağlıyor.
Bence çok faydalı, hem sonra oturup, önüme hangi canavarları çıkarabilirim diye araştırma tyaptım d20 den, böle kendini bilgilendirmene neden oluyor. kısaca güzel.
-
Hakikatli-TormII
- Kullanıcı

Ben bir iki kez sıkkıntıdan evde kendi kendime oynadım. Oyunu bilgisayar karşısında oynadım, sadece word ve redbladein zar atıcısı açıktı. Oynadıkça worde yazdım, oyun bitince düzeltmeler yaptım.Sonunda gayet güzel bir hikaye oldu. Ama sonunda öldüğüm için hüzünlü bir hikaye.
-Sizde böyle yaparak yapacak hiç birşey bulamadığınızda küçük hikayeler yaratabilirsiniz.
-Sizde böyle yaparak yapacak hiç birşey bulamadığınızda küçük hikayeler yaratabilirsiniz.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
kendi kendine FRP oynanır ben daha önce oynadım oradan biliyorum ama onun yerine bir karakter yaratın ve o karakterin geçmişini yazın sonra oyun içinde başına gelebilecek şeyleri not alın ardından bunları yarattığınız karakterin geçmişiyle bağlayın sonra geçmişindeki önemli bir oayaı getirin bu adamın önüne koyun hikaye içinde yaşadığı bir olayla bağlayın alın size fantastik kurgu :d kendi kendine FRP oynanır evet ama kendi kendine FRP daha güzel yazılır. deneyin sizin Weis Hickmann dan bir farkınız olmadığını göreceksiniz
-Fac fortia et patere-
Kızma biraderle, tavla arasında ne kadar benzerlik varsa bu kendi kendine frp oynamakla frp oynamak arasında o kadar fark var bence.
Kızma birader:
Taşlarla oynanır
Zarlarla ilerlenir
Farklı renklerde taşlar vardır
Taşların hepsini bir yerden bir yere taşımak ana hedeftir
Tavla:
Taşlarla oynanır
Zarlarla ilerlenir
Farklı renlerde taşlar vardı
Ama bu ikisi aynı oyun değildir. Bu sebeple kendi başına frp oynamak (Ki ben buna frp değil hayal kurmak derim) ile frp oynamak arasında kocaman bir fark vardır.
Kızma birader:
Taşlarla oynanır
Zarlarla ilerlenir
Farklı renklerde taşlar vardır
Tavla:
Taşlarla oynanır
Zarlarla ilerlenir
Farklı renlerde taşlar vardı
Ama bu ikisi aynı oyun değildir. Bu sebeple kendi başına frp oynamak (Ki ben buna frp değil hayal kurmak derim) ile frp oynamak arasında kocaman bir fark vardır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

oynanmaz bence. yani ben adil olamam. direk herkesi öldürür tanrı olur sonra dier tanrıları öldürür vb. seyler yaparak kurallar duman eder ve "tek gerçek; güçtür" modunda oyunumu bitiririm :schemes: 
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Evde kendi basıma frp oynuorum ama bu aslıda gercektende frp olmuo bence biraz hayal kurmak gibi bişey.Genelde kurduğum sey;
Thief,Gece karanlıkta ilerlior(Thief benim)
Satoya ulasıo sora calması gerekeni calıo sora savasıo sora,sora,sora ve bi süre sonra bu yaptıklarını kağıda döküosun genelde bunları yapıorum.
Thief,Gece karanlıkta ilerlior(Thief benim)
Satoya ulasıo sora calması gerekeni calıo sora savasıo sora,sora,sora ve bi süre sonra bu yaptıklarını kağıda döküosun genelde bunları yapıorum.