David Eddings
-
Lenethinia_Rosetta
- Kullanıcı

bnde elenium serisine yeni basladım. ilk kitabın ortalarındayım henuz . herkes belgariadı cok övüyo hangisi dha iyi.? bu ktaptan sonra arastrdm braz eddings ktaplarını herkes belgariad diyo..
So many centuries So many Gods We are the prisoners of our own fantasies But now we are marching Against these Gods I'm the wizard, I will change it all...
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

David Eddings'i hiç sevmem. Belgariad'ı ve Malloryon mudur nedir onları işte toplamda 10 kitabını okudum ve zorla mı? diye soracak varsa cevabım evet zorla. Başka yapacak hiçbir şeyim olmadığı zamanlara denk gelmişti ve arkadaşlarım elime tutuşturmuştu. Kendini çok tekrarlayan bir yazar olduğunu düşünüyorum ve çoğunlukla genç yaştaki arkadaşlara hitap edecek bir dilde yazıyor (bence). Olaylar silsilesi hep aynı düzende ilerliyor. Elenium'u okumadım ve önyargılarım yüzünden de okumam.
Been there. Seen that. Got the scars.
Ã?nyargıları çürütmek harbiden zor, ama bence okumalısın.Dün 1. Kitabı bitirdim.2.'yi aldım, ve bugün o da bitti.3.'yü yarın alcam.İnan bana muhteşem bir seri.Gerçi ben de çocuğum bu yüzden seviyo olabilirim.Ama bence güzel
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-
BLACK HAND
- Kullanıcı

Bende zaten kitap yarıştır demedimkiIllyra wrote:senin tahmin edebileceğinden daha çok kitap okudum. ama buradaki esas konu sen şu kadar ben bu kadar okudum diye kitap düellosu yapmak deil. sadece öneri yapmak. ve bende eddings lerin her kitabını öreniyorum. althalus un dönüşümünüde okuyun eliniz değmişken. gerçekten zevkli bir eser.
Forest Metal Is Immortal..
-
Hakikatli-TormII
- Kullanıcı

Benim hiç 12 gibi bir sayı olmadı
ama 60 civarında fantastik kurgu okuduğum için kitapları unuttuğum
olayları başka kitaplarda sandığım oluyor.(genç yaşta olana bak
) O yüzden eskiden bitirdiğim bir kitabı unutmayım diye tekrar okurum. Bu yüzden bir çok kitap 3-4 kez okuınmuştur ama kısmen unuttuğum için okuduğumda ilk etkisini hissediyorum bu yüzden pek garip gelmedi bana.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
David Eddings'in eserleri biraz çerez. Hayranları kusura bakmasın ama bana Harry Potter dan daha çocuk kitabı gibi geliyor.
Sadece Belgariad'ı okudum. İlk kitabı çok hoşuma gitti, ama sonra bütün seri bir anda çocuk kitabına dönüştü. Büyü sistemi ve karakterlerin çocukluğuna kadar geri gidip anlatması dışında aklımda güzel bir yanı da kalmamış.
Başka kitabını okumam herhalde.
Sadece Belgariad'ı okudum. İlk kitabı çok hoşuma gitti, ama sonra bütün seri bir anda çocuk kitabına dönüştü. Büyü sistemi ve karakterlerin çocukluğuna kadar geri gidip anlatması dışında aklımda güzel bir yanı da kalmamış.
Başka kitabını okumam herhalde.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
-
Lenethinia_Rosetta
- Kullanıcı

ya david eddingsin basarili bulunmayisinin nedeni hep mutlu sonlara ve kusursuz karakterlere yer vermesi sanirim. ama bi kurgunun "guzel" olmasi icin illa gercekci olması vede insanin sinirini bozması gerekmiyo bence. ya ne biliyim mesela eleniumda olay sadece savaşlar kılıçlar ve sovalyelerden ibaret degil. aynı zamanda dostlugu dinleri ve ırk ayrımını sorgulayan bi kitap. ayrıca artemis sna katılmıyorum kendini tekrarlayan bi yazar demişsin ama bence bi yazarın belli bi tarzı olur o yuzden eserleri benzeyebilir ve anlatii dilde de gayet guzel tasvirler ve diyaloglar var bence roman okurken asırı suslu bi anlatım gerekmiyo zaten edebiyat pesindeysen siir oku ben oyle yaparım yani. amacım elestirmek degildi haddimi astıysam uzgnm ama sadece cevap vermek istedim tabii ki herkesin goruslerine saygı duymak lazım...
So many centuries So many Gods We are the prisoners of our own fantasies But now we are marching Against these Gods I'm the wizard, I will change it all...
Illyra wrote:senin tahmin edebileceğinden daha çok kitap okudum. ama buradaki esas konu sen şu kadar ben bu kadar okudum diye kitap düellosu yapmak deil. sadece öneri yapmak. ve bende eddings lerin her kitabını öreniyorum. althalus un dönüşümünüde okuyun eliniz değmişken. gerçekten zevkli bir eser.
Althalus'un dönüşümü sanırım karısı ile yazdığı ve kapağında kedi olan kitaptı. F.k. okurken bu kadar kötü bir kitaba daha denk gelmemiştim daha önce; hatta Eddings'ten asla beklemezdim. Nasıl beğendin çok ilginç.
Harry P. ile kıyaslayan arkadaşa hiçbir şey diyemiyorum; Salvatore -ki severek okurum ama bu üstadların yanında anılamaz bile- gençliği maalesef Türkiye'de fantastikkurgu okuyanlar. Ursula K. LeGuin, Eddings, Tolkien gibi üstadlar var etti ve en iyi eserleri verdiler fantastikkurgu da. Bunu -madem sayılar konuşuyor başlıkta- 500 üzerinde fk&bk kitabı okuyan -belki çok daha fazla- ve bunların 3te biri kadar büyük bir kısmının en azından 2. okumalarını da yapmış olan birisi olarak açıkça söyleyebilirim. Eddings ile Harry Poter'I karşılaştırman sadece kaliteli yazın ile yazını ayıramamandan kaynaklıdır; günümüzün çerez fk okuyusu tavrıdır.
i love eddins
walla ben 12 kere okumadim orasi bir gercek ama kitaplarini eddings'ten daha iyi bildigime inaniyorum. ezberledim artik. ve edding kitaplari icin cerez frp diyenlere cevap vermek icin niye kendinizi yordugunuzu bile anlamiyorum acikcasi. herkes kitaptan anlamak zorunda degil sonucta degil mi?
bu arada birsey sormak istiyorum arkadaslar. acaba "the dreamers" serisinin cevirisi ve yayimi bizim omrumuze yetisir mi bilen var mi? en son yayinevi metisti. acaba diyorum bir gun belirleyip metisi mail bombardimanina tutsak ise yarar mi?