Bir ryo(frp) oyunu yazmak ?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Bir ryo(frp) oyunu yazmak ?

Post by yeminer »

En çok yapmak istediğim şeyleri düşündüm:

1. Program yazmak
2. Fantastik edebiyat

Bu ikisini birden yapabileceğim birşey düşündüm ve aklıma birtek bu geldi. Fantastik bir bilgisayar oyunu yazmak :idea:

Bu fikri birçok arkadaşımla senelerdir konuşurum, hatta küçük çapta denemelerim bile oldu ancak çok ileri aşamaya geçiremedik. Bunun nedeni ise bana yardımcı olabilecek, bazı konularda iş yapacak kişi bulamamamdı.

şu anda simulatörler konusunda çalışıyorum ve oyun konusuna oldukça yakın bir konu, geçen sene ise yüz tanıma yazılımı konusunda çalıştım. Yani artık bir oyun yazabilecek programlama becerisine sahip olduğumu düşünüyorum ve bu işi yapmayı aklıma koydum.

Bu oyun muhtemelen NWN 2 nin yanına bile yaklaşamayacak ama en azından benim istediğim şekilde olacak. Benim ve tanıdıklarımın istediği şekilde.

Bilmem sizlerde de böyle bir arzu var mıdır? Ama bu konuda deneyimi, fikri ve tecrübesi olan insanlarla konuşmayı çok isterim.

Her türlü yardıma açığım:
-Karakter
-Grafik
-Hikaye
-Programlama
-Rpg sistemi
-Yeni fikirler
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Zamanında(yaklaşık 3 sene önce) eğer yeterince kod bilgisine sahip olursam küçük bir oyun hazırlamak için bir fikir üretmiştim. Oyunun xp sistemini, kurallarını, sınıflar, ırklar, senaryoların bir kısmı, NPClerin çoğunu hazır etmiştim. Hatta hikaye kısmının çok büyük bir çoğunluğunu hazırlamıştım ama tabiki yazılım bilgim çok az olduğu için şu anda da hala hayata geçirme şansım yok.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Nasıl bir oyundu? browser tabanlı, text tabanlı yoksa standart nwn gibi windows application mı?
güç amacın, k
slickblade
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by slickblade »

Benim de en büyük hayallerimden biridir bu. Ã?niversiteden mezun olduğumda ilk iş olarak böyle bir oyun yapmayı düşünüyorum hatta :roll: .
Eğer şimdi mümkün olursa elimden geldiğince yardım etmek isterim.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bitmap grafikli bir oyun düşünüyordum. Hani ortamlar çizimle yapılmış(örn: Diablo, Fallout) grafikler iyi olmasa da olurdu. Oynanabilirlik önemli benim için, oyun içinde oyuncuların ne yapabilecekleri.

Bu tarz bir şey olacaktı. Ama şimdi kitaplığımda duruyor defterler dolusu yazılar...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Bende senin gibi düşünüyorum, grafiğe çok kasmanın anlamı yok zaten, piyasadki oyunlarla yarışacak değiliz. Ben kıl olduğum bazı özellikler olmayan bir oyun yapmak istiyorum.

Mesela neden büyücülerin teleport, fly büyüleri yokdur oyunlarda. Çok mu zor büyücüye haritada dolaştığı alanlardan birini seçtirip onu oraya taşımak :-o bana hiç de zor olur gibi görünmüyo.

Bence sendeki dökümanlar oldukça işe yarar. DND sistemini kullanmamız da da sakınca yok gibi ama olur da tutulan bir oyun olursa telif hakları vs vs.. ile başımız bir belaya girer ki sorma :D
güç amacın, k
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Sistem D&D sistemi değil ve tamamen farklı. Irk ve sınır çeşidi fazla. Yardım etmek isterim ama ciddi bir işe girişeceksek tabi :wink:
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ne kadar ciddi olur :|

Bi oyun yapmaya başlarız, demosunu çıkartabiliriz, ama çok daha ileri gidip gitmemesi biraz şans işi. Ama zevk alacağımıza inanıyorum. Kendi dünyamızı yaratmanın bir ileri seviyesi ona şekil vermek, sırf akılda değil de fizikselde de olmasını sağlamak değil midir? İşte bu o :)
güç amacın, k
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Evet zaten öyle düşünüyorum. Lvl 100 lere kadar karakterler ayarlamıştım ama önemli olan oynanabilirlik. Bi ton iş var ortamla etkileşim yapmak falan...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ben de tam boş kaldığım zaman bu konu çıktı :) Dur bakim, ben ilk denemelerimi yapayım. Yardımcı olmak isteyenler de kontrol eder, başlarız ucundan.

Ama çok ayrıntılı şeyler olmaz ilk denemler, basit eskizler gibi düşünün.

Ama sadece bu kadar kişicikle zor olur, yok mu başka kişi birşeyler söyleyecek yahu?
güç amacın, k
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Walla benim yardım yapabileceğim hususları söyledim, bir de çizimler o kadar...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ben çalışmalara başladım ufaktan, birazdan çıkacağım. Ã?nümde 10 günlük bir zaman var, bu zaman zarfında ilk oyun denemelerimi bitirmiş olacağım.

O zaman senin birkaç çizimini entegre etmeyi deneriz.
güç amacın, k
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Çok heyecanlandım yada tanımlayamadığım bir duyguya kapıldım. Biraz mutluluk, biraz merak, biraz sevinç hafifte bir hüzün. Hüzünlüyüm çünkü size yardım edebileceğim becerilerim yok.

Umarım proje sadece iki kii ile sınırlı kalmaz ve sitemizde çizime ve hikayeye onca meraklı kişi varken çizim konusunda bir sorun yaşamazsınız. :)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

programlama konusundaçömez oslam da elimden neler gelebileceğine bi bakacağım :)

Hikaye ve sistem konusunda da belki yardımım dokunabilir. Ama kesin yardım edicem demiyim sonradan satmış olmiyim :)

Bu arada Darkgnome bence matematiksel sistem konusunda yardım edebilrsin. Rpg oyunu d&d kurallarına göre olmaz sanıyorum. Daha basit ve oyuna oygun bi mantık bulmalı sne o işleri iyi yaparsın :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

D&D hem ticari bir sistem hem de karmaşık, o kadar onu modellemeye uğraşamayız, onun yerine performansımızı başka şeylere veririz. Karadenizin sisli tepelerinde rpg oyunu yazıyo olacağım,oldukça heyecan verici ve ilginç bir deneyim olacağına eminim :)
güç amacın, k
Post Reply