Ejderha Mızrağı serisi hangi sıra ile okunmalı

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Tabiki bu işte bir ticaret amacı olmalı...yazar keyfinden mi yazıyor bu kitapları....tabiki hayır.....ama işin ticaret yanını düşünürken birazda hikayenin kalitesini ve okuyucu kitlesinin beklentisini düşünrek hareket etmek gerekir
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

ben hiç sallamadım okudum hangi sıradaysa, oldukça da heyecanlı ve eğlenceliydi. Lakin bence İkinci Nesil yanlış yerdeydi, o kitap en son (eğer Dragonlance'in bir sonu varsa :-P ) yayınlanmalıydı veya hiç yazılmasa da olurdu. Ã?ykü aralarında gayet renkli sahnelerle ve mini-öykülerle okuyucunun ilgisi çekilebilir(ben de sanki hiç ilginç bi kitap deilmiş gibi konuşuyorum :) affınıza sığınarak) ve temponun yavaşladığı sırada bir sonraki sahnenin aniden ortaya çıkmasıyla okuyucu dumur edilebilirdi. (gerçi ben yine de okurken her bölümün sonunda dumurların dumuruyla tanışmıştım :ayyyy!: )
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

Yaa ben sırasına göre okumadım ama anladım yaa genede
Forest Metal Is Immortal..
cradown
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by cradown »

merhaba arkadaşlar ya ben gençlik dizisinden bir ejderha söylentisini okudum ama kitapçıda devamını bulamadım onun yerine bu seriden 3kitap aldım(ejderha mızrağı ddestanlarındaki kitaplar)ama bir ejderha söylentisinin devamını okumadan bunları okumak istemiyorum...yardımcı olurmusunuz bulmamda acil sipariş etmem lazım yada kitapların tükçesini sölermisiniz aramaya devam ediyim bir ejderha söylentisinin devamı....
cradown
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by cradown »

merhaba arkadaşlar ya ben gençlik dizisinden bir ejderha söylentisini okudum ama kitapçıda devamını bulamadım onun yerine bu seriden 3kitap aldım(ejderha mızrağı ddestanlarındaki kitaplar)ama bir ejderha söylentisinin devamını okumadan bunları okumak istemiyorum...yardımcı olurmusunuz bulmamda acil sipariş etmem lazım yada kitapların tükçesini sölermisiniz aramaya devam ediyim bir ejderha söylentisinin devamı....
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Bir ejderha söylentisi hatırladığım kadarıyla güz alacakaranlığının ejderhalarının kısaltılmışıydı. Ondan sonra ejderha mızrağı destanının tamamını okusan olur.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

evet ejderha söylentisi ile güz alaca karanlığının ejderhakarı aynı şey kabı farklı sen kaldığın yerden devam et
dikkat et sadığımdır SADECE KENDİME
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

1-guz alacakaranlığının ejderhaları
2-kış gecesi ejderhaları
3-ilkbahar şafağı ejderhaları
4-ikizlerin zamanı
5-ikizlerin savaşı
6-ikizlerin sınavı(testi)
7-ruhdöveni
8-silah kardeşliği
9-ikinci nesil
10-yaz alevi ejderhaları
11-yeni bir çağın doğuşu
12-kasırganın günü
13-kargaşanın arifesi
14-batan güneşin ejderhaları
15-kayıp yıldızın ejderhaları
16-yitik ayın ejderhaları

bence bu sıra first story line için ideal sıra.zaten bunları okuduktan sonra diğer(second story line)kitapları nasıl okunacağını herkez düşünebilir.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
sukkubus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sukkubus »

genelde arkadaşlarım ruh döveni ve silah kardeşliğinin önce okunması görüşünde, tabi ben geç kaldım onları okumak için, sonradan da okumadığım ve seriyi orda bıraktığım için niye o iki kitabın önce okunmasında ısrar edildiğini tam bilmiyorum
There is also love and life and hope...
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

bence yanlış bi duşunce ama genede okuyucunun kendisine kalmış birazda.eğer ruh dovenini ve silah kardeşliğini once okursan diğer kitaplardaki heycanı biraz azalttığı duşunceindeyim.raistlin başta olmak uzere diğer kahramanlarıda yavaş yavaş tanımak bence heycanı dahada artırıyor en son onları okuyuncada daha ii bi şekilde olayları yorumlamanı sağlıyor.mesela raistlini sewmiyenler genelde ruhdovenini okumamış kişilerdir.ruhdövenini okuduktan sonra duşuncelerinin değiştiği inancındayım.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Güzel liste ama bende Raistlinin tarihçelerini koyduğun yere karşıyım.
Ayrıca bunlardan önce eş ruhlar ile başlayan seri var. Zaman olarak bunlardan önce ama seri ve olaylar bakımından bu listenin dışında tutabiliriz.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
sukkubus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sukkubus »

ben de ruh döveni ve silah kardeşliğini sona bıraktım işte, gerçi biraz zorunluluktan ama memnunum.
hatta ben kenderyurduyla başladım :D
çok da ii oldu :D
There is also love and life and hope...
Post Reply