bir oyun da...

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Soulcatcher
Kullanıcı
Kullanıcı

bir oyun da...

Post by Soulcatcher »

2 sorum var farklı başlık açamaya gerek yok o yüzden başlığı geniş anlam ifade etsin die saçmaladım :D

1.) şimdi fighter'ım elimde greatsword var d20 atıorum karşımdakinin AC'si 13 bende 15 attım snra greatsword için gerekli zarı atıorum 2d6+bonus gelen sayı 8 bu durumda saldırdığım kişinin hp'sinden 8 düşülür? Doğru mu yanlış mı? Yanlış ise niye?

2.) zindana girdik 3 kişiz fighter, socerer, cleric. karşımıza kobold çıktı fighter atıldı, cleric de sırasını geçirdi bi şekilde, socerer fireball büyüsünü hazırlıo bu durumda hazırlar ve büyü etki eder mi yoksa turn olur ve sıra kobolda geçer bu yani fireball hala yapım aşamasında diğer turne mi bekler peki turn e geçti diyelim başta fighter hareket edio dm fighter a mı sorar napıosun die yoksa socerer'a mı sorar bu durmu açıklar mı biri?

3.) bu soru yoktu ama 2. soruyu hazırlarken geldi sorıyım bare :D frp sıra varmı yani Might and magic gibi mi önce x sonra y sonra z sonra npc ler hareket eder gibi bi sıra var mı yada olayın akışına mı göre dir olayın akışına göreyse örnek?? (hepsinde örnek ve açıklama istiorum çnkü anlıya bilceğim tek biçim o :D )
melih5454
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by melih5454 »

son sorudan ben yanıtlamaya çalışayım insiyatif mod+d20lik zar atıyorsun sırayı öğrenmek için
2.soru sorcerer zaten ejderkanı taşıdğını düşünülen wizarddan farklı ve büyüsü kendi içinden gelen bir grup büyücüdür.Zaten o turnda direk yaptırman lasım bende tam olarak bu soruyu bilmiyorum ve merak ettim ama bence direk yapması lazım yoksa büyücüler zaten güçsüz büyü için 2 turn dönerse kaburgalarının arasına güzel bir sneak yiyip büyü atamadan ölür.
1. soruysa aynen öyle 8dmg vurmuş oluyorsun tabi onu biras süsleyin işte 1dmg için sıyrık 10dmg için derin bir yara ve kanıyor gibi zevkli olsun azcık :P

Not: Daha frp oynayamadım ama azimliyim:P
Soulcatcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Soulcatcher »

DC ne işe yarıyo bi çok yerde DC de var AC de var :| :plotting: oyunla örneklersen sevnrm
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Solda Akademi'ye bak, orda üst tarafta Mini Frp Kursu var, oradan bulabilirsin(Ben baktım ama anlamadım :D )
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

DC Difficulty Class demektir. Anlamı zorluk derecesi, yanına bir sayı gelir mesela 25, o zaman senin zar sonucun artı diğer bonusların 25i geçmesi gerekir. DC nin kullanıldığı yerelere örnek; saklanmak, zıplamak, tuzak çözmek vb..

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

Soulcatcher wrote:2 sorum var farklı başlık açamaya gerek yok o yüzden başlığı geniş anlam ifade etsin die saçmaladım :D

1.) şimdi fighter'ım elimde greatsword var d20 atıorum karşımdakinin AC'si 13 bende 15 attım snra greatsword için gerekli zarı atıorum 2d6+bonus gelen sayı 8 bu durumda saldırdığım kişinin hp'sinden 8 düşülür? Doğru mu yanlış mı? Yanlış ise niye?
Yannış bi yer yok aynen dediğin gibi 8 wurdun adama..
Soulcatcher wrote:2.) zindana girdik 3 kişiz fighter, socerer, cleric. karşımıza kobold çıktı fighter atıldı, cleric de sırasını geçirdi bi şekilde, socerer fireball büyüsünü hazırlıo bu durumda hazırlar ve büyü etki eder mi yoksa turn olur ve sıra kobolda geçer bu yani fireball hala yapım aşamasında diğer turne mi bekler peki turn e geçti diyelim başta fighter hareket edio dm fighter a mı sorar napıosun die yoksa socerer'a mı sorar bu durmu açıklar mı biri?
DnDki büyülerin büyük bir kısmı 1 turnde yapılıyor fireball'u patlatabilir kafasına koboldun ama neden küçük zavallı bi kobolda fireball atıosunuz çözemedim bu resmen sadistlik :-o
Soulcatcher wrote:3.) bu soru yoktu ama 2. soruyu hazırlarken geldi sorıyım bare :D frp sıra varmı yani Might and magic gibi mi önce x sonra y sonra z sonra npc ler hareket eder gibi bi sıra var mı yada olayın akışına mı göre dir olayın akışına göreyse örnek?? (hepsinde örnek ve açıklama istiorum çnkü anlıya bilceğim tek biçim o :D )

Ã?ncelik atılır savaş başında sıraya göre oynanır.. Ã?ncelik=1d20+Dex Modifier+Other(Imp. Init vs.)
Soulcatcher wrote:DC ne işe yarıyo bi çok yerde DC de var AC de var :| :plotting: oyunla örneklersen sevnrm
DC:Difficulty Class (Zorluk Derecesi) Yaptıın skill denemelerinin ve büyü kurtarmalarının zorluk dereceleri.. Ã?rnek: Birinin yanından atak yemeden takla atmanın DCsi 15tir (tumble) Ya da siz o kobolda fireball attığınızda kobold Rexlex Save'ini büyünün DCsine karşı yapıcak.. O da 10 + Büyü Seviyesi + Int Modifier + Diğer(Spell Focus vs.)

AC:Armor Class (Zırh Sınıfı) Buda birine atak yaptığında vurmak için geçmen gereken sayı.. Siz kobolda saldırırken wurmak için onun ACsini geçtiniz mesela.. AC=10 + Armor Bonus + Dex Modifier + Shield Bonus + Natural Armor + Deflection Bonus + Miscel. (Dodge vs.)

Umarım yardımcı olabilmişimdir saygılar..
<div align="center">In a nightmare, every choice you make is a wrong one.</div>
Soulcatcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Soulcatcher »

herkese cevapları için teşekürler mini frp kursunu aylardı okuyorum tekrar tekrar :D
AnARcHisT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AnARcHisT »

Ni dimah burası herkesin sorularına cevap bulabilmesi için tasarlanmış.. 8)
<div align="center">In a nightmare, every choice you make is a wrong one.</div>
Post Reply