Öizgi Filmler ve Etkileri

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Ferilien
Kullanıcı
Kullanıcı

Öizgi Filmler ve Etkileri

Post by Ferilien »

Evet evet yanlış okumadınız bildiğiniz çizgifilmleri diyorum:)Yani küçükken izlediğimiz (ki ben hala izlerim) Bugs Bunny,Tazmanya Canavarı,The Flintstones,The Jetsons,şu tsubasanın olduğu futbol çizgifilmi,Sailormoon,Sponge bob square pants,Spider man,şirinler sonra biraz büyüyünce simpsonlar,family guy,south park..Biliyorum ki sitede bulunan pek çok üye anime, manga takipçisi zaten:)ama asıl konuya gelirsek üzerinde çalıştığım bir araştırma ödevim var ve katılımcı bulmak için burdan güzel bir yer bulamazdım.Sizden istediğim sorun etmeyen arkadaşların yaşlarını ve cinsiyetlerini belirterek aşağıdaki soruları cevaplandırması:)

1)şu zamana kadar severek izlediğiniz çizgi film var mı,varsa hangileri?

2)İzlediğiniz çizgi filmler arasında 0-12 yaş arası çocuklara zararlı olabileceğini düşündüğünüz çizgi filmler var mı,varsa hangileri?

ve genel bir profil çıkarmak açısından çizgi filmlerdeki şiddet dozuyla ilgili fikirlerinizi de belirtirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler
<strong><br></strong>
laraken
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by laraken »

Simpsons, Futurama = şu anda izlediğim tek çizgi filmler bunlar..

Fakat anime ile de ayrıca ilgilenmen gerekiyorsa onlarca farklı şey sayabilirim. Ayrıca 0-12 yi geçtim 18 üstünün bile sağlıını bozacak animeler var bu dünyada. Hentai ye girmiyorum bile..

Yazdığın Sailormoon, da ayrıca animedir, çizgi film değill :) Mesela o kuzenler diye yutturulan kızlardan ikisi escinsel sevgilidir ve bu trt de diyaloglar değiştirildiği için asla belli olmazdı çocukluğumuzda..
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

southpark izlerim bende hala.
yeni yeni küfürler örenirm bu yasımdada bilmediim seyler varmıs :D gayette faydalı bence günlük hayat için :ayyyy!:
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Zamanında izlediklerim:
Tom & Jerry
Flintstones
Tsubasa
X-Men
Spider Man
Hulk
He-Man

şimdi ise:
Southpark
Family Guy
Simpsons

şimdi izlediklerim 0-12 yaş arası çocuklarda aile yapısı hakkında düşüncelerini kötü etkileyebilir ve ayrıca cinsel espirilerde barındırması diğer bir kötü yanı.

Eski izlediklerimde ise 0-12 yaş arasındaki çocuklarda He-Man X-Men Hulk ve Spiderman şiddet eğilimi gösterte bilir.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

yok hocam en fazla ben pikacuyum diye kendilerini asaa atıolar. baska bi zarar göremiorm ben sahsen :D

saka maka bi arada deli gbi pokemon izlerdim bakın yazmayı unutmusm
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Bence zararları oluyor küçükken bizde He-Man den gaza gelip kılıç sallamışlığımız olmuştur haa birimizin gözü çıkmadı ama çıkadabilirdi.Veya Hulk Spiderman X-Men izlerken hiçmi gaza gelip arkadaşınıza şekil yapmadınız küçükken???? Buarada hala zararlı görmüyorsan Southparkın LOTR bölümünü(Buttersın diğerlerine arkadan sokulması :evil: ) ve Family Guy ın Peter Get Raped bölümü izletelimde gör ufak beyinlerde zararlarını :evil:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Ferilien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ferilien »

Ya bir ricada bulunayım Ao nun yazdığı gibi yazarsanız eger cok sevinirim :king:
<strong><br></strong>
sukkubus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sukkubus »

şu zamana kadar izlediklerim:
şirinler,bugs bunny,tazmanya,çakmaktaşlar,tom ve jerry,red kit,şeker kız candy,pokemon,tusubasa,jetsons,eurikanın şatosu,dark wing duck,heman,xmen,spiderman,scubydu,huckleberryfin,disneyin tenefüs zili... (ömrüm çizgifilmle geçti :D )

zararlı olabilecek çizgi film olarak herhalde az da olsa şiddet ve maskülen öğeler taşıyanlardır (xmen,spiderman,heman..vs)

eski çizgifilmlerde şiddet olsa da dozundaydı bence, bi çigi film olarak kabul edilir mi bilmem ama power rangers dönemini hatırlıyorum da onu izlemeyen yaşıtım yok,her ne kadar her bölümünde kavga gürültü kopan bi dizi de olsa birbirimize bağlardı bizi, izleyen tüm çocuklar her bölüm sonrası birşeyler paylaşırdı,çok iyi hatırlıyorum ve şiddet unsuru kesinlikle önemli değildi.
southpark ve family guy ya da simpsons gibi çizgidiziler zaten çocuklara uygun değil, çizgi olması çocuklar için olması gerektiği anlamına gelmez.
benim kanaatim çizgifilmlerdeki şiddet dozu bir çocuğun izlediklerinden etkilenme dozuna ve yaşına uygun şeyler izlemesine bağlı.
There is also love and life and hope...
Soulcatcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Soulcatcher »

Favorilerim (asla kaçırmam): SpongeBob SquarePants, Southpark, Family Guy, Simpsons, (Hentai :schemes: )

Denk gelirsem: Bugs Bunny, Tom & Jerry
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Hepsini uzun uzun yazmak çok zor geldi valla.

Kısa bir araştırma yaptım ve 80'lerin başlarında doğanların çocukluğundaki çizgi filmlerin bir çoğunu içeren bir liste buldum. Bahsettiğim listenin linki:

http://www.realfiesta.com/anime.htm

Bu arada başlığı açan arkadaş belirtmemizi rica etmiş, yaşım 25 ve bayanım.

Sorulara gelince...

1. Bu listedekilerin bir çoğunu izlerdim. Aralarında en sevdiğim de "Vücudumuzu Tanıyalım" isimli çizgi filmdi.

2. Bunların içerisinde 0-12 yaş arası çocuklara çok fazla zararlı olabileceğini düşündüğüm çizgi filmler pek yok. O zamanlar şiddet öğeleri günümüzdeki kadar yoğun işlenmiyordu. En azından çocuklara yönelik programlarda buna daha fazla dikkat ediliyordu.

Not: şu anda izlediklerime pek girmiyorum çünkü çok fazla var ve genelde şiddet başta olmak üzere, kötü örnek olabilecek bir sürü şey içeriyorlar.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Hildorien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hildorien »

Aslında baya bi var listemde unuttuklarımda olacaktır ama sıralıyım yinede.He-man,X-men,Ninja Kaplumbağalar,pokemon,tsubasa,transformers,heidi :angel: ,örümcek adam,çakmaktaşlar,tom&jerry,şirinler,bugs bunny,southpark.
mutlaka unuttugum vardır...
21 yaşındayım erkeğim..
En sevdiğim X-Men di..
Zararlı olabilcekler var.Aslında çizgifilm den öte ailesi belirler seyrettiği şeyden ne kadar etkileyceğini.
Araştırman var diye bu örneği veriyorum.Arena isimli program bir gün tv de yayınlanırken ve ben çok ufakken annemler bi cinayetten bahsediyolardı bizim evde misafirlerle.Bir yndan onları dinlemiştim,bir yandan arenanın muziği kafama işledi.Uzun bi süre tırstım o müzikten.Yani demek istediğim aslında o müzikten tırsmazdım,ama o konusma yasandı diye tırsar olmuştum...
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Yazarken WizardOfQuarks verdiği linke girmenizi tavsiye ederim şimdi bakıyorumda baya unuttuğum varmış :)
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Ã?ocukluğumdan hatırladığım televizyonun tek kanallı olduğu dönemlerden Yakari var.Konuşma olarak sadece mır mır mırdan ibaret olan bu çizgi film nedense o zaman benden 5 yaş küçük olan kardeşimi korkutmuştu.Ne zaman yakari çıksa kardeşim ağlamaya başlardı ama bunun pek bir mantıklı açıklaması yok.Hatırlayanlar bilir küçük bir kızılderili çocuğun günlük yaşamını anlatırdı.
Daha sonra Thudercats,Voltron,He-Man,bugs bunny,Tazmanya canavarı,Road Runner( hala izlerim ) izledim.

Son zamanlarda Simpsons,Southpark'ı rastlarsam izliyorum.şu aralar anime olarak Bleach serisini bitirmeye çalışıyorum.

şunuda söyleyimki çocukluğumda Thundercats'lere ,He-Man'e özenipte bir kaç kez kafa yardığım oldu (Kendi kafamı) :D
Nothing Can Be Explained.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

POKEMON DIGIMON BEYBLADE YU-GI-OH DUELMASTERS bunlar eskilerden hepsinin manyağıyım her yas izleyebilr bence birisi camdan atladı die pokemonu kaldırmaları bana hiç adil gelmemişti zaten.

NARUTO-AVATAR-SİMPSONS-SOUTHPARK bunlarda suan izlediklerim.

Tabi klasikleride es geçemeyiz :D tom&jerry bugs bunny vs. vs. :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Listeye baktım da amma çok varmış. 1-2 tanesini hatırlamıyorum bile, çoğunu biliyorum bazıları ile de göz aşinalığım var. Özellikle o my little pony (Benim küçük tayım) hayatımda unutamayacağım hem de çok istememe rağmen unutamayacağım bir çizgi film. :( :) Neyse artık göstermiyorlar.

Yaşım 26 ve çizgi film ile büyümüş biriyim. Ã?ocuklara zararı olabilecek çizgi filmler için verebileceğim en iyi örnek hep aynı bölümlerin yayınlandığı çizgi filmler. Özellikle bir zamanlar bu çizgi film kanallarının yaptığı gibi yapılanlar.

şiddete yönlendirecek çizgi film özellikle buna yönlendirenler olabilir. Yani mesela Türkiye hiç gösterilmemiş ve hatta ciddi anlamda hiç bir kanalada gösterilmemesi gerektiğini düşündüğüm "Happy tree friends".

He-man'in şiddete yönlendireceğini hiç düşünmüyorum çünkü He-man olağanca gücüne rağmen kötülere zarar vermeyen br kahramandı ve çözümleri hep akılcı oluyordu (Bilimsel değil ama akılcı) ve arkadaşlaığın değeri hakkında dersler veriyordu. Bunun üstüne her bölümün sonunda bu verdiği dersleri daha da göze sokabilmek için bizzat He-man abimiz bize açıklıyordu ana dersi.

Amerikalıların GIjoe çizgifilmi oldukça şiddet içerikli ve gereksiz geliyor bana. Askeri yapının içinde cıvımaya ve silahlara aşırı bir çekimi var.

Severek izlediğim anime çizgi filmleri dahil pek çok anime çizgi filmi de 10-12 yaş çocuğu için biraz psikolojisini bozacak cinsten sanki. Hep küçücük bir ders arkasına sığınan ve oldukça dövüşlü patlamalı. Ayrıca bazı elle tutulurlar hariç çocuklara aslında olmayacak şeyleri aşılıyorlar. Mesela bazıları vardır güçlü doğar diğerleri de onların yanında yer alan figüranlardır gibi.

Hayal gücü geliştirecek ve çocuklara güzel bir şeyler öğretecek çizgi filmler eskiden çok güzel yapılırdı. Ã?rneğin Ulyses bence hayal gücü geliştirmede harikadır. Rahan cesaret ve doğruluğun akılla birleşince insanların size ne kadar saygı duyacağını ve her yerde kabul göreceğiniz bence çok güzel işler. He-man ders verme konusunda herkesin anlayabileceği bir yapıdadır. Vücudumuzu öğrenelim tarzı çizgi filmler ise gerçekten çocuklarda bilime karşı merak uyandırtacak güzelliktedir. Tek sorunu çokta gerçekçi olmayışıdır.

Onca lafımdan sonra pek bağdaşmayacak ama severek izlediğim çizgifilmler

Cobra, He-Man, Thundercats, Ulyses, Asterix, karakanat, vücudumuzu öğrenelim...

En tehlikelisi ise tekrarlıyorum: My Little Ponny! (Benim küçük tayım) İzlemeyiğn sakın! :schemes:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply