Kısmen haklısın Tentra ama biliyorsun ki dm ne kadar sabırlı olursa olsun onu gıcık etmeyi başarabilecek ,yüzsüz ve terbiyesizTentra wrote:Valla bence playerlar ne kadar cıvık olursa olsun,sağlam bir dm olduktan sonra utanırlar, sıkılırlar,alınırlar yaptıklarından RP yapmaya uğraşırlar ve
sonunda ba$arırlarda...
Güzel RP nasıl yapılır...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

şimdi iyi rp nası yapılır...
karakterini yaşatarak...
oyunda işi gücü bırakırsın kendi prensiplerini deil karakterin prensiplerini takınırsın.. onun mimiklerini onun hayat anlayışını alırsın...
o yüzden başlıca kural karakteri çooooook iyi ve özen göstererek hazırlamalısın...
aslıda bu ilk ve en önemli kural....iyi rp nin temeli budur...
2- rp ye yeni olanlar dm tarafından rp ye taşvik edilmeli yanlışları uyarılmalıdır..
3-frp muabbetlerii
"nası kodum kafasına dan öte, bi takım rp inceliklei de içermelidir...
karakterini yaşatarak...
oyunda işi gücü bırakırsın kendi prensiplerini deil karakterin prensiplerini takınırsın.. onun mimiklerini onun hayat anlayışını alırsın...
o yüzden başlıca kural karakteri çooooook iyi ve özen göstererek hazırlamalısın...
aslıda bu ilk ve en önemli kural....iyi rp nin temeli budur...
2- rp ye yeni olanlar dm tarafından rp ye taşvik edilmeli yanlışları uyarılmalıdır..
3-frp muabbetlerii
"nası kodum kafasına dan öte, bi takım rp inceliklei de içermelidir...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
ewet oren ii bi noktaya basmış parmağı türkler biraZ garip böle biraz "hanzo" dawranmak artık karakteristiğimiz olmuş bunu8n yanında da bişey yapmaya gelmişsin amacın oyun oynamak yani ne anlamı war geyiğin öle geyik yaptığın zaman hem hoış wakit geçmio - bahsettiğim geyiq sabotaj amaçlı olan- hem de zaman kaybediosun yaw sen buraya oyun oynamaya gelmemiş miydin acaba yani böle dawranışların düzelmesi gerek mutlak
çok zaman geçti çok şey değişti...
-
legacy_user_1144
Eldarin iyi demişsin hoş demişsin ama sen dm isen bu kadar yüzsüz ve terbiyesiz adamları ne bulupta oynatıyorsun.Oyun oynamak için sokaktan adam çeviriyorsan o ba$kaKısmen haklısın Tentra ama biliyorsun ki dm ne kadar sabırlı olursa olsun onu gıcık etmeyi başarabilecek ,yüzsüz ve terbiyesiz olabilecek player larda mevcut ülkemizde.bu konuda benim diyeceklerim budur.bütün dm lerin bana hak vereceğine inanıyorum...
Bence de karakteri yapma safhası çok önemli... Kafanda böyle bir adam nasıl olur, geçmişinde neler yaşamıştır? İlk aşkı kimdir? Mutlu mu? Yalnız mı? Sinirli mi? Bir insanda bulunabilecek özelliklerden bir parça onun içine üflemelisiniz yaratırken...
Oynarken gerçekten anlatılan yerlerde anlatılan şeyleri yaşayan kişi olduğunuzu farzedin ve lütfen diğer oyuncularla karakter kağıdı kıyaslaması, özellikleriniz hakkında bilgi paylaşımı, zar atmaca ya da zarlardan kale yapmaca gibi zibidilikler yapmayınız oyunun tadı kaçmasın
Ben salonun ortasında bağırıp çağırdığım, DM'le ayağa kalkıp burun buruna geldiğimiz, hatta birbirimize yumrukla dalmak istediğimiz anları hatırlarım FRP oyunlarımızda
(Biraz fazla kaptırmıştım da role
)
Gerilimli ortamları da gülüp eğlenilen ortamları da in game yaşamak lazım
Oynarken gerçekten anlatılan yerlerde anlatılan şeyleri yaşayan kişi olduğunuzu farzedin ve lütfen diğer oyuncularla karakter kağıdı kıyaslaması, özellikleriniz hakkında bilgi paylaşımı, zar atmaca ya da zarlardan kale yapmaca gibi zibidilikler yapmayınız oyunun tadı kaçmasın
Ben salonun ortasında bağırıp çağırdığım, DM'le ayağa kalkıp burun buruna geldiğimiz, hatta birbirimize yumrukla dalmak istediğimiz anları hatırlarım FRP oyunlarımızda
Gerilimli ortamları da gülüp eğlenilen ortamları da in game yaşamak lazım
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
DM alır eline istediği zarları. kafasında bi senaryo yaratır. Atarsınız char shitleri kural kitaplarını. (bana göre frpde kuralları wizards değil dm koyar) Dm e karşı gelen oyuncular olmaz. Bu böleydi sen bilmiyon
Gibisinden laflar ortadan kalkar. Oyun sanki monopoly oynuyomuşsun gibi değilde Frp oynuyomuşsun gibi olur. Oyundan zevk alınır. Güzel rp ortaya çıkar.
I am the banisher, the ill will that snuffs the final candle
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
AmadeusTheDark
- Kullanıcı

Kuralların bu kadar rp yi öldüren birşey olarak görülmesi aslında pek hoşuma gitmiyor doğru son söz DM indir ama unutmayınki o kurallar bu oyunun zevkli hale gelebilmesini en gerçekçi şeklini kazanabilmesini amaçlayan 10larca kitap yazarı tarafından bu işte profesyonalleşmiş insanlar tarafından hazırlanmış oyundaki bazı dengeler kurallar sayesinde sağlanıyor tabiyki bu kurallara bağlı kalma olayını saplantı haline getirirseniz kuralları irdelemekten rp yapıcak vakit kalmaz ama kuralları bu kadar düşman olarak görmeyin mesela benim oynadığım en zevkli oyunlar bu işe ilk başladığım zamanlarda oynadıklarımdı oyunu ve doğal olarak kuralları daha yeni kavramaktaydık ve hemen hemen bütün opsyonal kurallarıda uyguluoduk bu kurallar uygulandıkça oyun dahada bi gerçeklik kazanıyor benden söylemesi.
Lunitari's idish, shirak, damen du!
bir çok yöntem var ama güzel rp nin
1. şartı mümkün oldugunca çok oyuna katılmaktır...
2. şartı utanmaya yer vermemektir yüzsüz olmaktır
3. kendini geride tutmamaktır, hele hele çok sesiz kalırsan bence işin zor...
4. şartı o anı nasıl yansıtmak istiyorsan öyle yansıtmandır.
1. şartı mümkün oldugunca çok oyuna katılmaktır...
2. şartı utanmaya yer vermemektir yüzsüz olmaktır
3. kendini geride tutmamaktır, hele hele çok sesiz kalırsan bence işin zor...
4. şartı o anı nasıl yansıtmak istiyorsan öyle yansıtmandır.
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
-
Hakikatli-TormII
- Kullanıcı

abartmamak lazım...Barzini wrote:Güzel RP'nin şartı deneyimli oyuncularla White Wolf'un herhangi bir settingini oynamaktır. DnD hack'n slashtır. Onun yerine oturun bilgisayarınızda Diablo fln oynayın ne bileyim Dungeon Siege oynayın illaki başka insanlarla oynıcam diyosanız online oyunları oynayın.
War, war never changes...
Abarttığımdan değil ama DnD bana çok yavan geliyor zölediğim gibi hack'n slash gibi daha çok ama bu daha önce adam gibi bi kadroyla oynama fırsatım olmadığı için de olabilir. Alınıp gocunmayın, belki DnD'yi küçümsermiş gibi yazdım ama oyun hakkındaki düşüncelerim bunlar.
Saygılar.
Saygılar.
-Fac fortia et patere-