Sonbahar 2007 OB Teması hk.

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Sonbahar 2007 OB Teması hk.

Post by Bogus »

Artık her mevsim Ocakbaşı'nın yeni bir teması olacak. İlk temamızın ismi ise "Kızıl Güz Vampirleri".

Sonbahar boyunca isteyen herkes (sticky) "Kızıl Güz Vamprileri (Sonbahar 2007 Teması)" başlığının altında vampir hikayelerini anlatabilir.

Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi ise bu başlığın altında bizlerle paylaşabilirsiniz.

şimdi bir kaç soru-cevap ile Ocakbaşı temasının ne olduğunu anlatmak istiyorum.

Soru: Ocakbaşı teması nedir?
Cevap: Her mevsim kulübemizi farklı bir dekor ile süsleyeceğiz. Bu sonbahar dekor teması olarak kendimize Vampirleri seçtik. Amacımız bu başlığın altında ozanlarımızın bildiği vampir hikayelerini öğrenmek. Sanırım söylememe gerek yok, hikayeler ozanlarımıza ait olmak zorundalar.

Soru: Ocakbaşı'nda tema dışında hikaye anlatılmayacak mı?
Cevap: Elbette anlatılacak. İsteyen istediği hikayeyi yine eskiden olduğu gibi yeni bir başlık açarak anlatabilecek. Ama tema ile uyumlu bir hikaye anlatacaksa bunu elbette hazır hepimiz ateşin etrafında toplanmışken orada anlatmasında fayda var.

Soru: Tema başlığının altında anlatılan hikayeler ne olacak?

Cevap: Tema başlığının altında anlatılan hikayeler unutulmasın diye hepsini bir kağıda yazıyoruz. Bu hikayeler daha sonra çıkarttığımız dergiye ek olacaklar.

Soru: Tema başlığının altında bir başka ozanın anlattığı hikayenin devamını getirebilir miyiz?
Cevap: Hayır. Her ozan kendi hikayesini anlatmalı.

Soru: Tema ne zaman sona eriyor?
Cevap: Temaların süresi mevsimler ile sınırlı. Aralık ayının başında Kış Teması'na geçeceğiz.

Soru: Temalar nasıl seçiliyor?
Cevap: İlk temayı ben seçtim. (Bogus) Ama sonrakiler oylama ile olabilir...

Soru: Hikayelerin uzunluğunun bir sınırı var mı?
Cevap: Hikayeler tek reply postunda olmalı, birden fazla posta bölünmemeli. Onun dışında sınır ateş sönene kadar... :) Yani hayır uzunlukta bir sınır yok.

Soru: Bir ozan birden fazla hikaye anlatabilir mi?
Cevap: Elbette. İstediği kadar. Ancak dergiye sadece bir tane hikayesi konacaktır. Bunu ozanın kendisi seçebilir.

Soru: Başka sorularımız olursa nereye soralım?
Cevap: Yine burada bana sorabilirsiniz. :)

Hikayeler hakkında yorumlarınızı buraya bekliyorum. Haydi ozanlar ateş başına!!!
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Çok aptalca bir soru olacak ya da ben de bir anlamama problemi var. Ozan dediğiniz siz yani site yöneticileri mi yoksa bu siteye üye olan herkes mi? Yani herkes o tema ile ilgili öykü yazabilir mi? (Umarım içinizden benim hakkında olumsuz bir düşünce geçirmezseniz. :) Yanlış bir şey yapmaktan çekiniyorum da...)
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Tabi ki siteye dahil tüm kullanıcılar :) Yanlış düşünülecek bir şey yok.

Bu arada ozan dediğimiz bildiğimiz ozan, şair, yazar o manada yani.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

Daha önce yazdığım hikayeme devam etmek için iyi bir fırsat sanırım :D kopya ve taslaklarını bulabilirim umarım
-Fac fortia et patere-
EldariL
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EldariL »

biri vampir mi dedi :D harika süper... :plotting:

ucu açık hikayeler serbest mi? hani insanı merakta bırakan, okuyanın hayalgücünü türlü sonu hayal etmeye iten?

Bitmiştir ama, öldü mü ölmedi mi? geri gelecek mi gelmeyecek mi? hadi ya noldu şimdi? :-o dedirten sonlar serbest mi? :D

Yoksa, "Bir yere bağla kardeşim, uğraştırma bizi," mi denir? Denmez ama ben yine de bir sorayım dedim :-P
Do you really want to see something from your worst dreams? I'll take you into the land of the dead, where you should never go alone and where the past has a frightening habit of repeating itself-for ever!
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Sonunu elbette acik birakabilirsiniz. Önemli olan sizin icin guzel olmalari. Size ait bir hikaye olduklari sürece hic bir sorun yok. (Su anda Almanya da oldugum icin bazi harfleri yazamamis olabilirim kusura bakmayin.)
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Tebrikler bogus güzel çalışmaların kapılarını araladığını düşünüyorum. Haydi arkadaşlar bizlerede "Kızıl Güz Vampirleri" temasını zenginleştirmek düşer, haydi FRPworld ün güçlü kalemler iş başına :wink: .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Acaba sitemizin baş yazarları diğer site kullanıcılarına da örnek olma amacı güderekten vampirlerle ilgili bir hikaye yazabilir mi? Ã?ünkü ben yazmak isterim de vampirlerin ana özellikleri dışında klanmış grupmuş tarzında muhabbetlerini bilmediğim için biraz tedirgin olurum. Tabi eğer kompile bize özgü bir vampir öyküsü olacaksa ana karakteristik özellikler dışında eğer her şeyi bize ait olacaksa güven içinde yazabilirim. Yani şu meşhur vampire masquilte (bakınız: yazılışını bile tam bilmiyorum.) kültürünü hiç bilmem.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Hayır hayır merak etmeyin kurallara göre hikaye istenmiyor tamamen sizin hayal gücünüzün ürünü olan vampir hikayeleri oluşturabilirsiniz. Yazar sizsiniz eserinizi istediğiniz gibi ortaya koyun :) . "Kızıl Güz Vampirleri" tema, Vampire The Masquerade veya Vampire The Requiem kurallarına göre hazırlanmış hikayeler yazmanıza gerek yok.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

oo güzel, güzel.. eğer kurallara göre değilde istediğimize göreyse benim aklıma bir kaç fikir geliyor.. haydi güzel frpworld sakinleri kollar sıvansın ve yazmaya başlansın! :)
Image
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Sanırım biraz tedirginiz (en azından ben tedirginim :D ). şimdi yazmak pek aklıma yatmıyor hikayeyi. Başlangıcı şöyle bir vampire oynamış, sistemi bilen biri yapsa, devamını getirirdim de işte, anlamam ki ben vampirlerden!
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

başlangıcı ben getirmek üzereyim :)

edit: yazdığımız hikayenin devamını getirebilir miyiz bir şekilde? yoksa kısa ve öz bir hikaye mi olsun?
Image
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Yener'in de dediği gibi hikayenizi yazmanız için White Wolf Vampire settingini bilmeniz gerekmiyor. Hatta benim fikrim hikayelerinizin bu setting üzerinden olmazsa daha da geniş bir kitleye anlam ifade edeceği yönünde. Bütün vampir hikayeleri kabulümüzdür, vampirlerin zayıflıklarını adetlerini, korkularını güçlerini kafanıza göre değiştirip uyarlayabilirsiniz.

Bir hikaye bir post. Kural bu. Kısa ve öz olmak zorunda değil, istediğiniz uzunlukta olabilir ama şunu da unutmayın ki ne kadar çok kelimeden oluşursa oluşsun bir hikayenin uzunluğu okuyucunun onu okumayı bıraktığı yere kadar olan yeridir.

Ancak yine de ilk hikayenizdeki karakterleri veya temayı kullanarak başka bir hikaye yazabilirsiniz. Tıpkı Holywood'un takip filmleri gibi. Mesela Crow 1 ve Crow 2 bu duruma güzel bir örnek olabilir. Ancak her bir hikaye diğerinden bağımsız olarak da kurgusunda tutarlı ve bir bütün olmalıdır. Yani bu bir dizi veya kulaktan kulağa değil. Her post tek başına bile okunduğunda bir hikaye tadı vermeli.

şimdilik bu kadar, hikayeleri bekliyorum. Ben de yeni bir hikaye yazacağım. Başka sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin, ama sorunuzun cevabı ilk postumda verilmiş olabilir, önce orayı okursanız çok sevinirim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Ben de yazıyorum naçizane -içinden vampir geçen- bir öykü. Vampirler hakkında fikir edinmek için D&D3.5 Monster Manual'a baktım. Filmlerden bildiğimiz klasik şeyler orada da var. Sarımsaktan hoşlanmaması, kalbe tahta kazık saplama, vesaire...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Düzyazı değilde mısralardan oluşan hikayelerde kabul görür sanırım?..
Post Reply