Sonbahar 2007 OB Teması hk.

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Evet mısralardan oluşan hikayeler de kabul görür... Homeros gibi yazabilirsin mesela...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Moderatör arkadaşlar, ben bir öykümü yapıştıracaktım ama "preview" yaptığımda; gerek paragraflar, gerekse tırnak işaretleri, kesmeler vesaire abuk subuk kodlar halinde yansıdı panoya. Sanırım teknik aksaklıklar hala devam ediyor. Bende koymadım öyküyü, o halde okunması imkansız olurdu.
Bilginize.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben yazdım... Biraz öyküye benzemeyen öykü oldu bilmiyorum nasıl bulursunuz... : ) Üstte yazılanları okuyunca fazla mı kuralsız bir öykü oldu bilmiyorum. Vampirlerle ilgili bir iki kitap okumuşluğum var yine bir iki film de seyrettim. Ancak öyle çok muazzam bilgiler yok elimde... Belli bir kural sistemine hiç bağlı kalmadım.

Ã?yle yaklaşık bir saatte içimden geleni yazdığım bi şiir oldu... Sanırım çok daha fazla uğraşıp çok daha içerikli öyküler yazacak arkadaşlar var...

O nedenle umarım ilk öyküyü ayrıntılı bekleyen arkadaşları hayal kırıklığına uğratmadım. Ancak benim öyküm en azından bir açıdan umarım sizi teşvik eder. Zamanınızın ve hayal gücünüzün el verdiği kadar öyküyü geliştirdikten sonra atmaktan çekinmeyin. Hayallerinizi anlatmaya başlamadan önce onları daha iyi anlatmayı başarmak zordur.

FRPWORLD ün tüm ozanlarının öykülerini bekliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

24 Ekim'den beri siteye giremediğim için kusura bakmayın. Eğitimde ve seyahatteydim... Bu aralar yoğunluk yakamı bir türlü bırakmıyor ama neyse ki sonunda siteye ayırabileceğim bir kaç günüm var.

Ã?ncelikle sözüm Firble'a. şiirine bayıldım!!!! Ã?yküleri her zaman şiirlere karşı kayırırım ama senin bu yazdığın esere hayran kaldım. Ã?ykü ve şiiri birbirine çok güzel harmanlamışsın. Bazı yerlerde yazım hataları mı var yoksa onları bilerek mi o şekilde yazdın?

Bence temanın ilk hikayesi "ilk" olmanın sorumluluğunu yerine getirmiş, gayet de güzel olmuş. Diğer hikayeleri de burada görmekten büyük mutluluk duyarım.

Dwaxer; bahsettiğin problem ne yazık ki sitenin yeniden açıldığı günden beri devam etmekte. Word ortamında yazılan yazılar buraya kopyalandığında bahsettiğin aksaklıklar yaşanıyor. O işaratleri teker teker bulup, silip web ortamında tekrar yazmak gerekiyor. Benim bildiğim başka bir çözüm yok.

İstersen sen hikayeni yine de buraya yaz, gerekli düzeltmeyi ben burada yaparım.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Dwaxer; İstersen sen hikayeni yine de buraya yaz, gerekli düzeltmeyi ben burada yaparım.
Peki o zaman buraya yapıştırıyorum benden günah gitti. :D Konsepte uygun olup olmadığından emin değilim pek ama siz zaten karar verir uygun yere gönderirsiniz. Kolay gelsin.

Taşındı
Last edited by dwaxer on Mon Nov 12, 2007 10:18 pm, edited 2 times in total.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Dwaxer gerekli düzeltmeleri yaptım. Lütfen buradan kopyalayıp asıl tema başlığının altına koy, biliyorsun buraya hikayeleri değil yorumları yazıyoruz. Sen oraya taşıdığında ben de buradaki post'u sileceğim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Sevgili Bogus, sana da zahmet olmuş. Teşekkürler. Benim gözüm yememişti o kadar işareti düzeltmeye. Eline sağlık.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Rica ederim dwaxer, vazifemiz.

Hikayen çok hoşuma gitti, özellikle de sonu. Hikayelerinde anlattığın konu ile ilgili oldukça alakasız ama yine de varmak istediğin yeri arada bir iğneleyerek ulaştığın ana fikirler var. Kendine özgü okuması zevkli bir üslubun var. Yarışmada da bu böyleydi. Ateşin başına oturup hikayeni paylaştığın için teşekkür ederim.

Ben de bir hikaye yazdım, özellikle kısa tuttum ve derinlemesine bir karakter tahlilinden kaçındım. Karakterlerin biraz anonim kalmasını istedim, bu şekilde ateş başında anlatılan korku hikayelerine benzetmeye çalıştım. Umarım hoşunuza gider, ve hikayesini anlatmayı bekleyen diğer ozanlara şevk verir.

Sonbahar devam ediyor ve ateşin sönmesini bekleyen Kızıl Güz Vampirleri bizi izliyor. Biz anlattıkça ateş hiç sönmeyecek.

Hikayelerinizi bekliyorum. ;)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Rica ederim dwaxer, vazifemiz.
Ben de bir hikaye yazdım, özellikle kısa tuttum ve derinlemesine bir karakter tahlilinden kaçındım. Karakterlerin biraz anonim kalmasını istedim, bu şekilde ateş başında anlatılan korku hikayelerine benzetmeye çalıştım. Umarım hoşunuza gider, ve hikayesini anlatmayı bekleyen diğer ozanlara şevk verir.
Hikayelerinizi bekliyorum. ;)
Ben de okudum biraz önce yazdığın hikayeyi Bogus. Eline sağlık gerçekten güzel olmuş. Duyguların yoğunluğu filan iyi olmuş. Ã?rkütücü.
Last edited by dwaxer on Mon Nov 12, 2007 10:19 pm, edited 1 time in total.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bogus hikayen çok güzel... Aklımda birçok soru oluştu ancak bu muhtemelen hikayenin başka bir başarısı.... Doğrusu bu derece sürükleyiciykenher halde bunun üç dört katı uzunluktada olsa okumaya devam ederdim.

Dwaxer kardeş... Bence senin hikayen de güzel bir örnek olmuş... Hikayenin asıl anlattığı şey vampirler değil sanırım en azından benim en çok aklımda kalan vampirler değil. Ancak vampirlerle ilgili dehşeti de içinde barındırmayı başarıyor. Özellikle şu kızın kanının içildiğinin öğrenildiği sahne çok hoşuma gitti. O sahne sırasında okurken bile dehşete kapılırken çocuğun adeta rahatlaması hikayede sanıyorum vermek istediğin duyguyu çok güzel veriyor.

Bogus dilbilgisi hatalarının çoğu sanırım bana ait. Bir iki tane özellikle yaptığım olabilir. Hikayeyi ya da şiiri sıkışık bir zamanda yazdım. Düzeltme imkanım da olmadı. Hikayeyi beğenmene sevindim.

Bakalım kalan 27 günde başka kimler hikaye atacak?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Ben yazmak istiyorum ama çok yoğun olduğum için bir türlü başlayamıyorum :) .Tam yazacakkende tıkanıyorum amacım İlyada gibi birşeyler yazmak ama hala daha başlayamadım :(
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İlyada çok uzundur ve Homeros onu yazarken çok zaman harcamıştır. Sen ise sadece uyku onları esir alana kadar senin yanında kalabilecek ocakbaşı dostlarının arasındasın... Belki kendi ilyada nın giriş bölümünü yazarsın böylece hem yeni bir ilyadaya başlamış hem de ocakbaşı dostlarına eldeki zaman içinde anlatılabilecek bir hikaye anlatmış olursun.
HARBE GİDEN
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Birşeyler yazdım İlyadayla karıştırmayın ama :) !..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Sevgili Firble, aslında benim yazdığım hikayenin tam da vampir temasına dört dörtlük oturmadığını hissediyorum. Nedense öykü yazarken sonunu hesaplamadığım için hedef şaşırıyor bazen. Senin yazdığını da okudum, güzel olmuş eline sağlık. Temaya uygun olmuş. şiirden pek anlamam maalesef.

Madem 27 gün varmış, bir tane de vampirin gözünden ya da en azından olayın merkezinde, baş karakter olduğu bir öykü yazmaya çalışacağım. Tabii müsait olursam, ilhami gelirse, vs...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş sen yanlış anladın beni elbette hikayenin asıl anlattığının vampir olmasına gerek yok. Ki bence öylesi daha iyi olmuş. Üstelik hikayenin asıl konusu vampir olmasa da vampirler hikayenin fazlası ile bir parçası ki bu da bence yeterli. Kısace hikayen çok güzel. Ancak ikinci bir hikaye yazmayı düşünüyorsan da onu da heyecanla bekliyorum.
HARBE GİDEN
Post Reply