En başarılı Fantazi Yazarı sizce kim?
Fantastikkurgu alanında savaş anlatımı, karakterlerin zekası ve kitaplar içindeki davranışları, kurgu ve genel olarak her açıdan Steven Brust'ten daha iyisini okumadım. Vlad Taltos serisi.. Tek kelime ile mükemmel..
Bİlimkurgu olarak; Frank Herbert kesinlikle. A. Clarke, Asimov ve P. Dick takip eder.
Fantastik Çizgiroman; Neil Gaiman; Sandman..
Ayrıca Neil abimiz Amerikan Tanrıları ile fantastikkurgu tarihinin en büyük eserlerinden birisine de imzasını atmıştır.
Bİlimkurgu olarak; Frank Herbert kesinlikle. A. Clarke, Asimov ve P. Dick takip eder.
Fantastik Çizgiroman; Neil Gaiman; Sandman..
Ayrıca Neil abimiz Amerikan Tanrıları ile fantastikkurgu tarihinin en büyük eserlerinden birisine de imzasını atmıştır.
-
Efendi_Emburk
- Kullanıcı

Tabiki başta kurucusu olduğu için Tolkien gelir sanırım Ayrıca okuduğum ilk fantastik kurgu olduğu için de olabilir 
Daha sonra en çok Salvatore çünkü adam ilk sayfadan okuyucu etkilemeyi becerebiliyo bunu ilk anayurt kitabını okuyarak gördüm drowları anlatması çko hoşuma gitmişti kitap boyu bu hoşluk sürüp gitti ve neredeyse tüm kitaplarını böyle ilgi çekici buluyorum yazıya duygu katmayı da iyi becermiş:D
Karşılaştırma açısından EdGreenwoodun JLowderın bi de yaz alevlerinin başını okumuştum
bence bi kitapta girişin etkileyici olması çok önemli
Sıra Sellswords serisinde olsa ing bile okuycam ama yok
Daha sonra en çok Salvatore çünkü adam ilk sayfadan okuyucu etkilemeyi becerebiliyo bunu ilk anayurt kitabını okuyarak gördüm drowları anlatması çko hoşuma gitmişti kitap boyu bu hoşluk sürüp gitti ve neredeyse tüm kitaplarını böyle ilgi çekici buluyorum yazıya duygu katmayı da iyi becermiş:D
Karşılaştırma açısından EdGreenwoodun JLowderın bi de yaz alevlerinin başını okumuştum
bence bi kitapta girişin etkileyici olması çok önemli
Sıra Sellswords serisinde olsa ing bile okuycam ama yok
-
Efendi_Emburk
- Kullanıcı

Orta dünyada geçen cüce dışında kalan tüm ırkları Tolkien kendi zihninden uydurmuş. Sadece görünüş ve mekan olarak da değil hem, dilleri ve tarihini de tüm detaylarına kadar kurgulamış. Tabi ki de birşeylerden etkilenmesi doğal. Sonuçta adam savaş görmüş geçirmiş. Kendine ait daha ilginç bir dünya yaratmak istemiş. Yani fantastik edebiyatın yaratıcısı Tolkiendir. Belki ondan daha iyi yazarlar olabilir. Ama temellerini atan kişi bu adamdır.