En başarılı Fantazi Yazarı sizce kim?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Orik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Orik »

ejderha mızrağından etkilenmiş olsa da yapıtlarında bence: christopher paolini
Os il dom qiranu carn dur thargenizeitmen,oen grimst vor formv edaris rak skilfz.Morho is belgond...
celephael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celephael »

Biraz klasik olsada J.R.R.Tolkien diyecegim.Fantazi edebiyayı Tolkienle başlar.
Nothing Can Be Explained.
laraken
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by laraken »

Fantastikkurgu alanında savaş anlatımı, karakterlerin zekası ve kitaplar içindeki davranışları, kurgu ve genel olarak her açıdan Steven Brust'ten daha iyisini okumadım. Vlad Taltos serisi.. Tek kelime ile mükemmel..

Bİlimkurgu olarak; Frank Herbert kesinlikle. A. Clarke, Asimov ve P. Dick takip eder.

Fantastik Çizgiroman; Neil Gaiman; Sandman..

Ayrıca Neil abimiz Amerikan Tanrıları ile fantastikkurgu tarihinin en büyük eserlerinden birisine de imzasını atmıştır.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Robert Jordan.Yazdığı Zaman Carkı serisi cok güsel ayrıca yasına göre Cristopher Paolini de olabilir.Eragon ve Eldest cok güsel calısmalar fakat filmi iğrenc bence yazarın kalitesini düsürmüs.
Efendi_Emburk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Efendi_Emburk »

Tabiki başta kurucusu olduğu için Tolkien gelir sanırım Ayrıca okuduğum ilk fantastik kurgu olduğu için de olabilir :D
Daha sonra en çok Salvatore çünkü adam ilk sayfadan okuyucu etkilemeyi becerebiliyo bunu ilk anayurt kitabını okuyarak gördüm drowları anlatması çko hoşuma gitmişti kitap boyu bu hoşluk sürüp gitti ve neredeyse tüm kitaplarını böyle ilgi çekici buluyorum yazıya duygu katmayı da iyi becermiş:D
Karşılaştırma açısından EdGreenwoodun JLowderın bi de yaz alevlerinin başını okumuştum
bence bi kitapta girişin etkileyici olması çok önemli :D
Sıra Sellswords serisinde olsa ing bile okuycam ama yok :P
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Efendi_Emburk wrote:Tabiki başta kurucusu olduğu için Tolkien gelir sanırım Ayrıca okuduğum ilk fantastik kurgu olduğu için de olabilir :D
Kurucusu derken????
Efendi_Emburk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Efendi_Emburk »

bildiğim yazılmış ilk fantastik kurgu yani fantastik kurgunun yaratıcısı demek istedim
tabi ondan önce fantastik kurgu yazan var mı orasını bilmem
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Olmaz mı ya :) , benim bildiğim bu işler 1800'lere dayanıyor, tabi çok daha eskidir.Zaten troll'ler falan değişik efsaneler.Elf'ler deseniz cin'ler olarak geçiyor.Yani fantastik kurgu olarak, troll'ler'dir, elf'lerdir, orklar'dır çok eski efsaneler.Ki büyük ihtimalle fantezi dünyası da o kadar eski :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Orta dünyada geçen cüce dışında kalan tüm ırkları Tolkien kendi zihninden uydurmuş. Sadece görünüş ve mekan olarak da değil hem, dilleri ve tarihini de tüm detaylarına kadar kurgulamış. Tabi ki de birşeylerden etkilenmesi doğal. Sonuçta adam savaş görmüş geçirmiş. Kendine ait daha ilginç bir dünya yaratmak istemiş. Yani fantastik edebiyatın yaratıcısı Tolkiendir. Belki ondan daha iyi yazarlar olabilir. Ama temellerini atan kişi bu adamdır.
Post Reply