İtem yaratımı ile ilgili yardım lütfen
İtem yaratımı ile ilgili yardım lütfen
Ã?nceden yaratılmış bi itemın özellikleri üzerinde herhangi bi degişiklik yapılabilirmi??Eger yapalıyorsa yöntemi (büyü adı vs..) nedir??şimdiden tesekkurler...
evet dilbao ya katılıorum sen silahını gelistirmek için baya bir para biriktirirsin belki de bir büyücüyle anlasıp silahına birkac büyü veya büyü tasları falan koydurursun.
Fakat sevgili dmlerimiz olmaz dedigi an o paralar cebinde kalır veya sevgili dm miz senn karsına cıkan büyücü (aslında büyücü deildir) ye paraları vermeni bekler verirsin sora adam gittikten sora DOLANDIRILDIN lafıyla karsılasabilirsin
PAraların da bölelikle ucup gitmis olur
Tüm dm lere saygılarla.
Fakat sevgili dmlerimiz olmaz dedigi an o paralar cebinde kalır veya sevgili dm miz senn karsına cıkan büyücü (aslında büyücü deildir) ye paraları vermeni bekler verirsin sora adam gittikten sora DOLANDIRILDIN lafıyla karsılasabilirsin
PAraların da bölelikle ucup gitmis olur
Tüm dm lere saygılarla.
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

Masraflarının yanında ne gibi büyüler olduğunuda merak etmişsin sanırm.
En azından D&D için soruyosan şöyle cevaplıyım:
Bahsi geçen eşyanın çeşidiyle ilgili Büyülü Eşya Yaratma Marifeti (Feat) lerine sahip olmak gerekiyor. Bundan sonra mesela silahlar/zırhlar için her +1 bonus'a karşlık 3 level olman gerekli. +3 longsword yaratmak istyosan en azından 9 level büyücü ( rahiplerde yapabiliyor) olmalısın. Bazı eşyalar için buna ek olarak belli seviylerde olmak gereksinimi var. Ayrıca bazı özel büyülü güçler için farklı büyüler kullanmak gerekiyor ama bunları tek tek buraya yazmak baya(!) uzun sürer.
Bi Wand, Scroll, Rod veya Potion daha falza büyülenemez bildiğim kadarıyla. Diğer eşyaları geliştrirme imkanın var. Tabi DM'ye de bağlı biraz, ama özel olarak bi sorun yoksa eğer bunlar yapılabilir.
Umarım yardımcı olmuştur..
En azından D&D için soruyosan şöyle cevaplıyım:
Bahsi geçen eşyanın çeşidiyle ilgili Büyülü Eşya Yaratma Marifeti (Feat) lerine sahip olmak gerekiyor. Bundan sonra mesela silahlar/zırhlar için her +1 bonus'a karşlık 3 level olman gerekli. +3 longsword yaratmak istyosan en azından 9 level büyücü ( rahiplerde yapabiliyor) olmalısın. Bazı eşyalar için buna ek olarak belli seviylerde olmak gereksinimi var. Ayrıca bazı özel büyülü güçler için farklı büyüler kullanmak gerekiyor ama bunları tek tek buraya yazmak baya(!) uzun sürer.
Bi Wand, Scroll, Rod veya Potion daha falza büyülenemez bildiğim kadarıyla. Diğer eşyaları geliştrirme imkanın var. Tabi DM'ye de bağlı biraz, ama özel olarak bi sorun yoksa eğer bunlar yapılabilir.
Umarım yardımcı olmuştur..
Suan oynadııgımız senaryo içinden örnek veriyimm.Kullandıgım bi yüzükte birçok pozitif özelliğnin yanında -1 Str gibi bi özeliiği daha var ben bunu negatife indirmek yada +1 yapmak istiyorum diyelim..Bunu bir mage in yapması için gerekenleri ve bedelini açıklayan bi yer var mı yoksa herşey DM'in insafınamı kalıyor ?
hmm, güzel bir soru. şu bağlantıyı veretim önce:
http://www.d20srd.org/srd/magicItems/cursedItems.htm
gerisini bir araştırayım. hep kullanırım lanetli nesneleri ama nasıl yaratılabileceğini hiç düşünmemiştim.
http://www.d20srd.org/srd/magicItems/cursedItems.htm
gerisini bir araştırayım. hep kullanırım lanetli nesneleri ama nasıl yaratılabileceğini hiç düşünmemiştim.
War, war never changes...
-
NocturnaL_Soul
- Kullanıcı

Sanırım lanetli eşyaları yaratmak için özel bişeye ihtiyaç yok, yani normal eşya yaratmayla iligli şeyler dışında. Ã?rneğin -1 str veren bi item ray of enfeeblement büyüsüyle yapılabilir heralde. Eşyaları yaratırken farklılık yaratan şeyler büyüler oluyo genelde. Bonus deilde ceza veren büyülerle yapılan bi eşya muhtmelen cursed item sayılabilir.