Evet Sevgili Arkadaşlar, Ozanlar, şairler... Yolu Ocakbaşı'na ve FRPWORLD'e düşmüş herkes!
Sayılı gün çabuk geçti ve benim askere gitme tarihim geldi çattı.
Yarın çantamı sırtıma vurup yola koyulacağım ve sonrasında siteye girecek vakit bir daha bulamayacağım.
Kısa dönem er olarak kurramı (6 aylık poşet) Ankara Etimesgut Zırhlı Birlik Eğitim Tümeni olarak çektim. Acemiliğimi burada yapacağım. Zorlu, soğuk ve disiplinli bir yer ama Ankara'da sevdiklerim var, bu yüzden dert değil. Son FRPWORLD buluşmasına katılamamıştım, isteyen beni burada ziyaret edebilir, zira bir ay boyunca hiç bir yere gitmeyi düşünmüyorum...
Eylül 2007'de devraldığım Ocakbaşı Moderatörlüğü görevinden de bu vesile ile izninizi istiyorum.
Görevi devraldığımdan beri kendime koyduğum bir kaç hedefi gerçekleştirmeye çalıştım. Bu hedefleri belki tam anlamı ile gerçekleştiremedim ama yine de geldiğim nokta beni tatmin ediyor ve Ocakbaşı'nın daha iyiye gitmesi için bir basamak teşkil edeceklerine inanıyorum.
İlk olarak organize etmeye çalıştığım iki yarışmada da emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. (İlkinin sadece sonuçlandırılması bana düşmüştü...) Amacım hikaye yarışmalarının çok katılımlı olması ve amatör yazarlık ruhunu desteklediği kadar organizasyon başarısı açısından profesyonel ruhlu olmasını sağlamaktı. Bu konuda biraz gelişme kat ettiğimi umuyorum.
İkinci amacım da Ocakbaşı'na bir ruh, yaşayan bir canlının dinamizmini kazandırmaktı. Bunu da Ocakbaşı temaları ile sağlamaya çalıştım. Her ne kadar katılım umduğum düzeyde olmamış olsa da ben askerdeyken kış temeasını boş bırakmayacağınızı umuyorum. Bir diğer ümidim de burada yayınlanan hikayelerin FRPWORLD dergisinde yayınlamaktı ama sanırım hikayeler biraz daha dergiyi bekleyecekler.
Gerçekleştirecek zamanı bulamadığım bir diğer hedef de 2007 Ocakbaşı Almanağı hazırlamak, bunu derlemek, basmak ve maliyetine kargo ücreti ile birlikte (karsız) satmaktı. 2007 yılında yazılan ve bir sonu olan bütün hikayeleri bir araya toplayıp eserlerimizi en azından benim arşivimde kaybolmayacak ciltler haline çevirecektim ve bence bu çorbada emeği geçen bütün yazarlar böyle bir eserin kendi kütüphanelerinde olmasını da isterdi. Ã?ünkü bazen bilgisayar ekranında okumaya üşendiğimiz pek çok hikayeye hak ettikleri saygıyı gösteremiyoruz. Maalesef bu kötü tuzağa ben de düşüyorum.
Bu postun amacı hem size veda etmek, hem de Ocakbaşı'nın yeni moderatörüne biraz olsun kafamdaki fikirleri aktarmaktır.
Gönüllü olarak yaptığım bu işten sizin de en az benim kadar keyif aldığınızı umuyorum. Fırsat buldukça ara sıra buraya uğrayacağım.
12 Aralık'dan sonra daha bir rahat uyuduğunuzu hissederseniz bilin ki sebebi benim.
Hoşçakalın!
Can Üzer (Bogus)
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
GErçekten Bogus'un frpworld'ün geçmişi içindeki en iyi yöneticilerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Zaten siteyi takip edenler için ocak başının en iyi işleye bölümlerden olduğunu anlamak hiç de zor değil. Hem de normal şarklar altında hikaye yazmak gii sancılı bir süreci gerektiren içerik arttırımını başarılı bir şekilde gerçekleştirip desteklediğine inanıyorum.
Duyduğumda beni zaman zaman şaşkınlığa uğrayan zaman zaman da hayret uyandıran projeleri vardı gerçekten.
Yokluğunda ocakbaşı bogus'u gerçekten arayacak. Yokluğunu hissettirmemeye çalışacağız. Döndüğünde ise şu veya bu şekilde frpworld yönetiminde tekrar olması gerektiğnii düşündüğüm insanlardan biri.
Saygıyla eğiliyorum ve selamlarımı yolluyorum.
Bütün frpworld adına vatani görevinde başarılar diliyorum. Arada bir fırsat bulursan yine uğra buralara olur mu =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Frpworld ailesine dahil olduğumdan beri gözlemlediğim insanların arasında, sorumluluk duygusu, işe verilen ciddiyet, başladığı bir işi bitirme gibi özelliklere en iyi hükmeden kişi; sevgili Can ağabey, nam-ı değer Bogustu bence... Henüz gerçekleştiremediği düşüncelerinde her zaman yanında olduğumuzu bilmesini isterdim yola koyulmadan önce...
Bu satırları okusa da okumasada sevgili Bogus'a Kutsal Görevin'de başarı ve mutluluk diliyorum. Frpworld seni bekleyecek
Sanki ölmüş gibi yazmışsınız mesajları, hüzünlendim
E Ankara mı? Uğrarız ara sıra, hikaye getirip okuturuz, o da hikayeler arasında yarışmalar düzenler. Sonra hikayeleri temize çekip kağıtlrı zımbalar ve istediği almanak eline geçmiş olur. Hem askerde de işinden uzak kalmamış olur
şakayı bi yana atacaksak(şu tarafa), klişe sözler yeterli olacaktır. Başarılar pek sevgili 'The Ocağın Başındaki Adam' Bogus. Su gibi git de gel.
Askere giden ozan...
Bil ki sen yazacaksın kahramanları orada
O yüzden sakın unutma
Savaş olsa da olmasa da
Her zaman kahramanlar barınır askerler arasında
Biz ozan yoldaşların senin hikayelerini özleyecek olsak da
Bekleyeceğiz geri dönünce anlatacaklarını merak ve sabırla...
Mütevazi bir uğurlama şiiri yazayım dedim. Umarım güzel bir altı ay geçirirsin. Sıcak bir yaz gününde buluşmak üzere... ( Ama çok da sıcak olmasın geçen yazki gibi olmasın mesela.. : ) ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Arkadaşlar yanlış anlaşılmaması için bu devir teslimi siteye döndüğüm zamana erteledim. Siteden kesinlikle ayrılmıyorum.
Ancak Bogus'un geri döndüğü ve bu işi gayet güzel bir şekilde yerine getirdiği için, başka sorumluluklar da alabilmek için, ocakbaşı modluğunu bırakmak istiyordum...
Bilmiyorum ne kadar iyi bir mod olabildim. Eh gnomdan mod olmaz derler aslında.. : ) ) )
Ama benim için gayet zevkli bir işti...
Nasıl bitirmek gerekli bilmiyorum. Ne de olsa veda etmeyeceğim. Beraber yazdığımız bu öykünün daha uzuuuun süre devam etmesi dileği ile diyelim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>