Vampire in Energy Drain atağına karşılk saving thr

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
User avatar
Errass
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 7
Joined: Sun Oct 21, 2007 10:00 am
Location: İzmir
Contact:

Vampire in Energy Drain atağına karşılk saving thr

Post by Errass »

Vampirin Energy drain attack ına karşılk saving throw atılıyormu???Bide şu energy drain olayını acıklarmısınız biraz???Bu special attackını her round kullanabiliyormu??Bide mesala bu energy drainden etkilendiim ve lvl ım düştü ve dövüş devam ederken bana yapacagı bi sonraki attacktada energy drain olayı beni etkilermi??? 2rd Editonda bu olay tam olarak açıklanmamış yardımcı olabilirseniz sevinirim....
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am
Contact:

Post by dwaxer »

.
Bu adresten: http://www.systemreferencedocuments.org D&D3.5 el kitabındaki bilgileri hatta daha fazlasını bulabilirsiniz. Monster bölümü de var, spel bölümü de. Ama ingilizce.

Ben vampirler bölümünü incelemiştim. Anladığım kadarıyla: Başarılı slam atak yaparsa (ya da vampirlik özelliğini destekleyen bir silahla meele atak) her başarılı vuruşu için geçici 5 hitpoint kazanıyor. (drain özelliği) Energy drain ise her raundda bir defa yapabiliyor ve eğer vuruşu başarılı olursa rakibine 1 ya da fazla (2 de olabilir) negatif level veriyor. Yani birçok özelliğin geriliyor, üstelik hemen normale dönemiyorsun. Ayrıntılar aşağıda, ingilizce güzel olan bi zahmet çeviriversin. Hadi canım bi zahmet. :D

ENERGY DRAIN AND NEGATIVE LEVELS

Some horrible creatures, especially undead monsters, possess a fearsome supernatural ability to drain levels from those they strike in combat. The creature making an energy drain attack draws a portion of its victims life force from her. Most energy drain attacks require a successful melee attack roll; mere physical contact is not enough. Each successful energy drain attack bestows one or more negative levels on the opponent. A creature takes the following penalties for each negative level it has gained.

-1 on all skill checks and ability checks.

-1 on attack rolls and saving throws.

-5 hit points.

-1 effective level (whenever the creatures level is used in a die roll or calculation, reduce it by one for each negative level).

If the victim casts spells, she loses access to one spell as if she had cast her highest-level, currently available spell. (If she has more than one spell at her highest level, she chooses which she loses.) In addition, when she next prepares spells or regains spell slots, she gets one less spell slot at her highest spell level.

Negative levels remain for 24 hours or until removed with a spell, such as restoration. After 24 hours, the afflicted creature must attempt a Fortitude save (DC 10 + 1/2 attackers HD + attackers Cha modifier). (The DC is provided in the attacker’s description.) If the saving throw succeeds, the negative level goes away with no harm to the creature. The afflicted creature makes a separate saving throw for each negative level it has gained. If the save fails, the negative level goes away, but the creatures level is also reduced by one.

A character with negative levels at least equal to her current level, or drained below 1st level, is instantly slain. Depending on the creature that killed her, she may rise the next night as a monster of that kind. If not, she rises as a wight. A creature gains 5 temporary hit points for each negative level it bestows (though not if the negative level is caused by a spell or similar effect).


:D
User avatar
Errass
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 7
Joined: Sun Oct 21, 2007 10:00 am
Location: İzmir
Contact:

Post by Errass »

Bilgi için çok saol.. Ama orda 2rd ediiton ile ilgili bilgi bulamadım. 2rd editon da bu konuda bilgisini paylaşabilcek birisi varsa çok sevinirim..
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 287
Joined: Fri Aug 04, 2006 10:00 am
Location: İstanbul
Contact:

Post by NocturnaL_Soul »

Kahretsin çevirirdim ama 8) arkadaş 2nd edition istiyomuş. Yanlız yinede dwaxer bi yerde ufak bi yanlış anlamşsın sanırım, düzeltym onu :D

Slam attackla her vurduklarında 5 hp almıyolar, slam attacklarını tutturabilirlerse energy drain yapmayı seçebilyolar ( o da seninde dediğin gibi turda bi defa sadece). Energy drain le karşındakinin 2 level'ını düşürüyor. Düşürdüğü her level için 5 hp alıyor. Gereksiz laf kalablığı yapmışlar sanki :S direk 10 hp kazanıoy deselermiş ya.

Saving throw da şuna karşı atılıyor ( Fortitude ) : 10 +Cha modifier+ vampirin HD'sini yarısı( yani çoğu durumda levelları HD demek zaten )

Not: Yinede orada yazan Negative Level kısmına ihtiyacı olan varsa bi ara çeviririm sorun olmaz.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am
Contact:

Post by devrimk »

2nd ed için yazıyorum:
Energy drain saldırılarına karşılık saving throw yoktur.
Seviyesi düşen karakterin thac0, hp ve saving throw'u bir seviye eksik olarak tekrar hesaplanır. (Vampir için iki seviye düşülür.)
Bu ataklar silah vasıtasıyla yapılamaz, fakat her tur yapılabilir, bu seviye düşmeleri birbirine eklenir.
Bu şekilde seviyesi sıfıra düşen karakterler ölür, ve gömüldükten sonraki gün kendini öldüren vampirin kontrolünde vampir olarak uyanır. Sonrasında baş vampir öldürülebilirse bağımsız vampir haline dönüşür.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 639
Joined: Tue Feb 05, 2008 10:00 am
Contact:

Post by lightflarer »

vampirlere karşı saaving throwlara fazla güvenmeyin çünkü heryerden çıkabiliyorlar ve 3'e 1 falan olduğunuzda saving throw falan bırakın kılıcınızı çekmeye yada büyü yapmaya vaktiniz bile kalmıyor, o yüzden mutlaka kalabalık olunmalı, kesinlikle bir rahip, ve bir büyücü olmalı, rahip yerine druid'de olur, negative energy area'mıydı neydi bi büyü vardı, vampirlerin yaptığı etkilerden koruyor sizi (life drain, confusion, dizzy) sonrada bi sunray çakar rahiple büyücü olay biter. Ã?ünkü vampirler extra hızlı yaratıklar, kılıç ve büyü kullanabiliyorlar, e life drain falan gelince olay uzuyor, 2nd edition'da bi muska vardı, negatif enerji alanı yaratıyor üzerinizde, kullanırken, negatif renklerde görünüyosunuz galiba (hatta Baldur's Gate 2'de vardı diye hatırlıyorum, Bodhi'nin piramidine dalarken ) ama vampirlere karşı koruma sağlıyor, tabii nad,ir eşyalardan, o olmadığı sürece ilk yöntem, ama saving throw yüksek olsa iyi olur yine de, büyünün etkisi geçerse falan, dispell olur diye
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 639
Joined: Tue Feb 05, 2008 10:00 am
Contact:

Post by lightflarer »

Errass wrote:Bilgi için çok saol.. Ama orda 2rd ediiton ile ilgili bilgi bulamadım. 2rd editon da bu konuda bilgisini paylaşabilcek birisi varsa çok sevinirim..
daha önce yazmışım ama daha düzgün bir şekilde yazayım, çünkü biraz dengesiz zamanıma denk gelmiş; save yok, eğer atağı kaçırmazsa direkt ilk ataktan level drain ve energy drain yiyiyorsun ama 2nd editionda sadece level drain vardı galiba, zaten level gidince canında feci şekilde düşüyordu. Sonra ki atakların hepsinde drain almıyorsun galiba sonrakiler zara bakıyor diye biliyorum ama ilk atakta şansın yok. Ya direkt atağa karşı saving throw yapıcaksın, ya block yapıcaksın ya da üzerinde negative plane protection sağlayan bir eşya ya da büyü olacak. Bence ilk ataktan kurtulabilme şansın üzerinde çok durma çünkü vampirler zaten çok hızlı saldırıyor, ayrıca tower shield kullanan bir cüce bile olsan atağı karşılayamama ihtimalin var yüksek olarak.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests