Ocakbaşı Projeleri

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Belki de biri "tüm forumu okunmuş say" seçeneğine her tıkladığında gösterim sayısı bir artıyordur?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hayır, bu yazdığını okuduktan sonra denedim, olmuyor :D O sadece yeni mesajları eski gibi göstermeye yarıyor :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Bir şey daha eklemek isterim...

Ocakbaşı temaları belirlenmesi çok güzel...Ama! Bence tek bir tema hakkında birşeyler beklenmemeli...

Kış temasının ana konusu korsanlar, ama isteyen kış temasına kışla ilgili farklı şeyler yazmalı..Yani sadece korsanlar çerçevesinde hikaye beklememeli.İsteyen istediğini yazmalı....
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ocakbaşına her zaman herkes istediği konu ile ilgili yazabilir.

Tema sadece yazmaya teşvik etmek için ortak bir konu belirliyor. Birkaç kişi aynı konuda yazı yazınca birbirlerinin yazılarını okumak ve yorumlamak daha eğlenceli oluyor.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Tüm yorumlarn tek başlığa toplanması güzel bi fikir bence. Bunun dışında temaya benzeyen ama format olarak daha değişik birşeyler yapılabilir. Bunu aktarayım size şöylecene,

Her ay(hafta, yıl, asır) bir konu seçilir. Bu konu mesela, Sualtı Dünyası olur. Konuya kısa(500 kelime gibi falan, çok değil) hikayeler yazılır. Tabii bu hikayeler masal tadında olacak kısalıkları itibariyle. Neden böyle bi fikir ortaya attım? Ã?ünkü ben, yazmak çok istediği halde temaya yazacak şeyler bulamıyorum. Kimisi uzun olmuyo, kimi zaman aklıma gelmiyo. Yazılar burada kısa olacağı ve tema daha sık değişeceği için benim gübü üşengeç ozanları da çoşturabiliriz diyorum.Sizce?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yorum konusunda sanırım ben de hikayeleri okuyan ve yorum yapamayanlardanım bazen istesem bile hikayenin altına yorum yapsam mı acaba hikaye devam eder mi diye düşünüyorum. Kısacası hikayeyi okuyup da yorum yapmayan epey insan da vardır sanırım. Hikayeler hakkında konuşacağımız genel bir başlık sanırım iyi olacak. Başlığı açıyorum.

Mevsimsel temanın yanında ikinci bir tema da belki belirlenebilir bu o yılın teması olabilir ve daha geniş bir kapsama sahip olabilir belki. Ancak mevcud katılım düşünüldüğünde ikinci bir tema için henüz erken gibi belki mevsim temasını daha geniş kapsamlı yapmak daha doğru olacak.

Bu arada tema ile ilgili yazıya oturup başlamak gerekiyor. Oturup yazmayınca konu da insanın gözünde büyüyor. Aslında bir defa başlayınca yakın zamanda yapılacak iş yoksa hikaye akıp gidiyor. Özellikle benim gibi yazarken çok titiz yazmak yerine kendini bırakmayı sevenler için.

Yarışma konusunda fikri olan arkadaşlar var mı? Yarışma sizce nasıl daha zevkli hale getirilebilir sizce...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply