Ocakbaşı Kahvesi (Yorum ve Tartışma BaşlığÃ

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Ocakbaşı Kahvesi (Yorum ve Tartışma BaşlığÃ

Post by Firble »

Arkadaşlar kahvemiz sonunda açıldı. Yazılarına verdiği ara veren yazarlarımızı seslerini biraz dinlendirmek isteyen ozanlarımızı kahvemize bekliyoruz.

Bu arada da hep beraber hem öykü ve şiirlerimiz hakkında hem de genel olarak yazarlık hakkında konuşabiliriz.
Last edited by Firble on Tue Jan 22, 2008 5:47 pm, edited 1 time in total.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Ya arkadaşlar ben yaklaşık 6 aydan beri aktif olarak sitedeyim, ama hiç gerçekten ciddi başlanıp ciddi bitirilmiş, şöyle lezzetli bir kulaktan kulağa hikayesi görmedim.(eğer böyle yazılmış ama benim görmediğim bir öykü ya da öyküler varsa yazarından çok özür diliyorum) Halbuki gayet iyi düşünülmüş zevkli bir bölüm bence kulaktan kulağa. Ben diyorumki yazmak isteyenler çıksın, organize olalım, şöyle güzel bi öykü yazalım hep birlikte. Ne dersiniz?
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

istekli kişiler olduğu sürece neden olmasın?
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Ben varım :) sende varsan iki olduk.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

katılacaklarını düşündüğüm iki kişi daha var tanırsın alenthas leasses ve edmond :D ama önce sormamız lazım :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ben kulaktan kulağa bölümünün daha aktif olmasını isteyenlerden biriyim. ama öykülerin konusu tam fantastik olursa olur. polisiye, gerilimden olmaz o bölümler. neden mi onlarda sürprizi zaten yazan kişi başta belirler ona göre yazar anlatabildim mi?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bilenler bilir, vaktiyle iki yazıdan birinde benim adım vardı, severdim o bölümü, ama yazdığım iki hikayede yarım kaldı.Ben varım :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

e herkes toplanmış bende olayım madem :D
Image
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Bende varım.

Siteye ilk üye oldugum zamanlarda bir kac tanesine bir seyler karalamıstım ama cevap gelmedi hic.

Benim fikrim 'Hepimizin' kararıyla bir karakter secilmesi ve onun basından gecen olayların anlatılması yönünde.Herkez hikayeye bir karakter sokarsa çorba gibi bi sey olur.Toplanıp bir seyler kararlastıralım ve kulaktan kulaga bölümünü senlendirelim..
Saygılarımla....
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Sanırım bir karakter olması pek mümkün değil, bir grubun hikayesi yapmak daha mantıklı.Frp oynu gibi olsun :) Sonuçta herkes her sınıfı oynatmayı sevmeyebilir.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Hyr tabi ki herkez istedigi kisiligi oynatsın ama bunlar oyun öncesi konusmada belirtilsin...

Zaten konusuruz bunları bende katılmak isterim ayrıca keyifli olcak gibi :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Biz bunu geçmişte yapardık. Hatta site içi RP de ilk kulaktan kulağa bölümünde başlamıştı.

Ancak eğer devam etmek isterseniz Ocakbaşında da Artemis in başlattığı bir hikaye var. Tamamen eğlence amaçlı başlatılmış...

Bir de geçmişte bölümü epey gözledim. Genel olarak edindiğim izleniM kimse kulaktan kulağa bölümündeki hikayeleri bitirmek istemiyor. Aslında hikayenin en başında bir baştan sonra akış yoksa onu bitirmek hep zor oluyor. O nedenle çok güzel hikayelerin bazılarının sonları çok kötü oluyor.

O nedenle hikayeyi yazarken farklı kişilerden bile çıksa baştan sona doğru bir akışın olmasına dikkat etmek gerekiyor sanırım.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, galiba öyle ama bir şey daha var ki farklı kişilerdena aynı ses çıkmıyor.Yani aklıma tamamen Frp gibi bir şey geliyor.Ã?rneğin herkes kendi karakteriyle ilgili olayları yazabilir.Başkasının karakteriyle konuşsun ama çok olaya katmasın, yani nasıl anlatayımki bir nevi DM'siz FRP gibi bir şey.Herkes hikayeye yön verebilsin fakat kimse başkasının karakterine karışmasın.Nasıl olur?

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bir öneri:
Burada başlayan ilk hikayede bir obje seçilir, ilk hikaye onun etrafında döner. Ã?rnek olarak büyülü bir taş olsun, ikinci hikayeyi yazan zamanı, karakterleri değiştirip taşın içinde bulunduğu bambaşka bir hikaye yazabilir.

Ya da, ilk hikayede göze batmayan silik bir karakteri ikinci yazar başkahraman yapar ve onun geçmişi ya da geleceğiyle ilgili yeni bir hikaye üretir. Üçüncü yazar iki hikayeden beğendiği bir şeyi alıp merkez haline getirir ve hikayeyi onun etrafınada yazar. Böylece yazarların ana karakterleri zedelenmemiş olur.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Bencede mantıklı olan Edmondun söylediği şey. Derim ki herkes öyküde kimi oynatacağına karar verip burada söylesin. Herkes karar verdikten sonra konuyu belirleyip öyküye başlayalım :) Çok keyif verici olacak gibi görünüyor :)
Post Reply