Ben Efsaneyim
Ben Efsaneyim
İsmi açısından beni çok çekmişti aslında . Sinemada da beklediğimi verdi. Çok değişik bir film olmuş benzerine de hiç bir yerde daha rastlamadım. Her yerde gerilim veya aksiyon oranı fazlaydı ama bir tek sonunda biraz garipsedim. O olaylardan sonra bir kız çıka geliyor ve tanrı bana söyledi konuştum vb. laflar söylüyor. Orası çok saçma geldi. Genel olarak güzeldi. Gitmeyenlerin gitmesini tavsiye ederim. Saygılar...
-
Hakikatli-TormII
- Kullanıcı

Bende Clikcs e katılıyorum, ilginç bir film olmuş. Özellikle virüs bulaşanların resident evil deki gibi mal olmamaları, plan yapmaları vb. çok güzel düşünülmüş. İlginç bir havası var, bende gitmenizi tavsiye ederim. Ama o kullandığı mustang gt sonradan nereye kayboluyor onu çözemedim?
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
O araba biraz açık ya hani böyle o yaratıklar saldırınca falan çok dayanmaz ve yazık olur
Ben olsam bende çıkarmam. Ama film gerçekten herşeye benzemiş Resident Evil, 28 hafta sonra vb.Ve de ben şeye bayıldım. En son da adam el bombasıyla etrafı dağıtıyor. O sahne güzel olmuş. Sam( yani adamın tek dostu köpek)'in ölmesine üzüldüm tek kişi sanıyorsun kendini ve tek dostun ölüyor. şey çok ilginç ayrıca. Dünyadaki 6milyar insandan 5.4 milyarı ölüyor. 600 milyondan 588 milyonu zombi oluyor. Kalan 12 milyonun %90 ından fazlası onlar tarafından yeniyor
(fazla konuştum kusura bakmazsınız
)
-
middle-earth
- Kullanıcı

-
lightflarer
- Kullanıcı

-
lightflarer
- Kullanıcı

Evet ikiside var benzerler arasında. Sonra işte resident evil serisi vesaire... Bana bunlardan daha güzel geldi film. Ama tabi herkese göre değişir.lightflarer wrote:bezerlerinden kastın 28 Gün Sonra ve 28 Hafta Sonra'ysa bence bunlar daha iyi ben efsaneyim'denArunt_Khan wrote:Fena film değildi bence. Müthiş diyemem ama benzerlerinden daha kaliteliydi en azından...
Evet ikiside var benzerler arasında. Sonra işte resident evil serisi vesaire... Bana bunlardan daha güzel geldi film. Ama tabi herkese göre değişir.lightflarer wrote:bezerlerinden kastın 28 Gün Sonra ve 28 Hafta Sonra'ysa bence bunlar daha iyi ben efsaneyim'denArunt_Khan wrote:Fena film değildi bence. Müthiş diyemem ama benzerlerinden daha kaliteliydi en azından...
Aslında "Ben efsaneyim" yukarıda geçen örneklerden çok daha eski. Kitabın ismi aynı Richard Matheson tarafından 1954'te yazılmış. 1964 yılında "The Last Man on Earth" başrolde Vincent Price sonra 1971 yılında "Omega Man" başrolde Charlton Heston olmak üzere iki uyarlaması daha var.
Maalesef kitabı okuyamadım ama Omega man'i seyretmiştim onun havası da bir başkaydı. Heston'un Robert Neville karakteri evinde plak dinlerken puro içip viskisini yudumlayan bir karakterdi. Oradaki yaratıklar zeki bir topluluktu, geceleri Neville'i yakalamaya çalışıyor evinin önüne gelip onu kızdırıyor hakaret ediyorlardı. Gündüzleri ise Neville dışarı çıkıp yaratıkları avlamaya başlıyordu. Aslında oradaki yaratıklar (sanırım kitaptakiler de) daha çok vampiri çağrıştırıyordu.
Sonuç olarak ikinci yarısını pek beğenmesem de ilk yarısı tek kişiyle oldukça güzel idare edilmiş bir filmdi "Ben Efsaneyim".
Maalesef kitabı okuyamadım ama Omega man'i seyretmiştim onun havası da bir başkaydı. Heston'un Robert Neville karakteri evinde plak dinlerken puro içip viskisini yudumlayan bir karakterdi. Oradaki yaratıklar zeki bir topluluktu, geceleri Neville'i yakalamaya çalışıyor evinin önüne gelip onu kızdırıyor hakaret ediyorlardı. Gündüzleri ise Neville dışarı çıkıp yaratıkları avlamaya başlıyordu. Aslında oradaki yaratıklar (sanırım kitaptakiler de) daha çok vampiri çağrıştırıyordu.
Sonuç olarak ikinci yarısını pek beğenmesem de ilk yarısı tek kişiyle oldukça güzel idare edilmiş bir filmdi "Ben Efsaneyim".
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı