Fantastik Film
Sende mi Monte Kristo'cusun
Acaba Neyzen ismi Niyzın diye okunursa nasıl bir sonuç ortaya çıkar!Ya ben kendime Bard demek istiyorum.şimdi sen ona Orta Dünya'da geçiyordu dersin.Ama olmaz böyle, Neyzen yerine Bard yapayom ben onu
Hem Edmond ismi gayet güzel ve sıradan, ne diye kabul etmezsin ki!!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Eşi ve benzeri olmadığı taktirde kabul ederim
Edmond'cım canım
Neyzen'da olmaz aslında ama Türk asıllı bi isim olduğu için onu Niyzın diye okuyarak sanki bir şahıs ismiymiş gibi göstermeye çalıştım. Geçenlerde Narnia'yı izledim oradan bir örnek verebilirim; mesela oradaki aslanın ismi Aslan'dı, (?) ve Azlın diye okunuyodu.. Bende bunun gibi bir şey yaptım
Hem fantastik isim yapıpta eğer yazdığımız gibi okursak ismi ayıp olur
Naeyzan gibi bir şey olursa ancak Neyzen'e benzeyen bir şekilde okuyabiliyoruz ki (tam anlamıyla olmasada) istersen böyle bir değişiklik yapabilirsin 
Hem fantastik isim yapıpta eğer yazdığımız gibi okursak ismi ayıp olur
Yeni bir devrim, Bard-Monk yaptım, açıkçası Alenthas'ın desteğiyle.Sanırım yönelim olayında hafiften Lawful'a kayan bir Bard.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Yok öyle bir şey külliyen yalan
şaka bir yana sonuçta bu ne D&D ne de FR, hem senin karakteristik özelliklerin Bard/Monk olmaya müsait ise o zaman bir oyunda bunun izin verilmemesi kadar saçma bir şey olamaz (Zaten classlar için Alignment kısıtlamasını bir türlü anlayabilmiş değilim? -paladin dışında).
Arkadaşlar senaryo belli olmadan herkesin oynayacağı rolü belirlemesi ileride bazı sorunlar yaratabilir. Elbette senaryoyu karakterleri dikkate alarak kurabiliriz. Ancak senaryoyu kısıtlayan başka bir sınırımız daha var. O da mekan. İstanbul Ankara İzmir ya da başka noktalarda film çekebileceğimiz ne tip mekanlar var bunu yazmalıyız ki daha sonra senaryo bu mekana göre tasarlansın.
Senaryo sadece bir evin içinde çekilirse Ankara da benim evim müsait tek başına kalıyorum. Kimse ne çekiyosunuz burada demez. Çok gürültülü olmadıkça... Mekanı da istediğimiz gibi değiştirebiliriz farklı eşyalar aldıkça... Bunun dışında açık hava ortamlarını araştırırım. Ancak yazın bu mekanların çoğunun dolu olması sorun olabilir. Yine de gidebileceğimiz ormanlık bir arazi de bulabiliriz diye düşünüyorum. Belki birkaç günlük kamp yapıp kamp ortamında da çekim yapabiliriz.
İstanbul ve İzmir in en büyük avantajı deniz ancak bilmiyorum deniz kıyısında istediğimiz gibi çekim yapılacak yerler bulunabilir mi? Ne kadar amatör de olsa insanlar bir yana elektirik direkleri ve vapurlar bile bir sorun yaratabilirler.
At olmayacaktır muhtemelen kadın karakterlerin olmaması da sorun. Hiç bayan arkadaş katılmazsa bize sadece erkeklerin olduğu bir oyuna mahkum olacağız sanırım. Belki bir hapishane içinde geçebilir.
Senaryo sadece bir evin içinde çekilirse Ankara da benim evim müsait tek başına kalıyorum. Kimse ne çekiyosunuz burada demez. Çok gürültülü olmadıkça... Mekanı da istediğimiz gibi değiştirebiliriz farklı eşyalar aldıkça... Bunun dışında açık hava ortamlarını araştırırım. Ancak yazın bu mekanların çoğunun dolu olması sorun olabilir. Yine de gidebileceğimiz ormanlık bir arazi de bulabiliriz diye düşünüyorum. Belki birkaç günlük kamp yapıp kamp ortamında da çekim yapabiliriz.
İstanbul ve İzmir in en büyük avantajı deniz ancak bilmiyorum deniz kıyısında istediğimiz gibi çekim yapılacak yerler bulunabilir mi? Ne kadar amatör de olsa insanlar bir yana elektirik direkleri ve vapurlar bile bir sorun yaratabilirler.
At olmayacaktır muhtemelen kadın karakterlerin olmaması da sorun. Hiç bayan arkadaş katılmazsa bize sadece erkeklerin olduğu bir oyuna mahkum olacağız sanırım. Belki bir hapishane içinde geçebilir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Bende tam bundan bahsetmeyi planlıyordum Firble.
Edmond'ın bana gösterdiği resimler doğrultusunda Kahraman Maraş'ın çekilebilecek mükemmel yerlerden biri olduğuna karar verdim (gerek terk edilmiş yıkık yerleşim yerleri olsun, gerek kaleleri, ormanları olsun). Tabii illa hepsinide orada çekeceğiz diye bir şey yok. Ve de senaryo hazır -hazır derken herkesin fikrini almayı düşünüyorum böylelikle daha güzel şeyler çıkartabiliriz hep birlikte;
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... 921#158921
Edmond'ın bana gösterdiği resimler doğrultusunda Kahraman Maraş'ın çekilebilecek mükemmel yerlerden biri olduğuna karar verdim (gerek terk edilmiş yıkık yerleşim yerleri olsun, gerek kaleleri, ormanları olsun). Tabii illa hepsinide orada çekeceğiz diye bir şey yok. Ve de senaryo hazır -hazır derken herkesin fikrini almayı düşünüyorum böylelikle daha güzel şeyler çıkartabiliriz hep birlikte;
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... 921#158921
Evet Firble, Kahramanmaraş gerçekten çok uygun bir yer, deniz isteyenler için mersin'e, adana'ya çok yakın, mağarasından, kalesine, her şeyi var.Ancak birkaç sorun belirtmek isterim.
1-)Bize, kurttan, çakaldan, tilkiden, yılandan, kartal-şahinden, hatta ve hatta ayıdan korkmayan eleman lazım
2-)Kaleler ve boş köyler genellikle harabeyi andırıyor.
1-)Bize, kurttan, çakaldan, tilkiden, yılandan, kartal-şahinden, hatta ve hatta ayıdan korkmayan eleman lazım
2-)Kaleler ve boş köyler genellikle harabeyi andırıyor.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Eveeet süper bir haberim var 
Sinan Ã?etin'den yardım alma olasılığımız var -yönetmen olmasa bile değişik türde yardımlar olabilir, fakat senaryonun tamamlanması gerekiyor. O yüzden karakterlerin en kısa zamanda yaratılması şart. Karakterinizi hemen buraya yazarsanız bende senaryoyu yazmaya başlayabilirim.
Sinan Ã?etin'den yardım alma olasılığımız var -yönetmen olmasa bile değişik türde yardımlar olabilir, fakat senaryonun tamamlanması gerekiyor. O yüzden karakterlerin en kısa zamanda yaratılması şart. Karakterinizi hemen buraya yazarsanız bende senaryoyu yazmaya başlayabilirim.
Senarist belli, yönetmen belli, teknik ekip doluyor, (senarist iş yap
)
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury