Geçende bir Tartışma oldu sizce

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
PhantomLord
Kullanıcı
Kullanıcı

Geçende bir Tartışma oldu sizce

Post by PhantomLord »

Geçende orta dünya oynatıyorum Parti El şehrinin önüne geldi birde partide elf druid vardı.Kendi doğal olarak girdi....

Elf korumalar sert bir tepki ile bunlar giremez dedi...Druid girsinler rüca ediyorum dedi...

Partide

3 Savaşçı
1 Druid
1 Barbar

Vardı Savaşçılardan biri yürü git şehrine girmioruz dedi.Druid onlar adına özür diledi ama
Küfür ettiği için halberdleri dayadılar bunlar elf şehrinin önünde kavgaya tutuştu doğal olarak elf şehrinde mahkum oldular....

Sonra 1 Savaşçı 1 Barbar 1 Druid oyuna tav oldular ciddiyet dağıldı..

2 Savaşçı girdiler çünkü onlar bir başka şehrin askerleriydiler.

Ordan arkadaşlar Elf Kaale almas gülümser geçer bir küfre o kadar tepki yaratmazlar falan dediler...Ben de onlara şu an Diyarda ne olduğunu bilmiorsunuz tepkilerini anlayamassınız dedim...Bu böyle uzadı gitti

Sonuç olarak burda Ben mi Haklıyım yoksa 1 barbar 1 savaşçı 1 druid mi haklı siz dm arkadaşlara soruyorum...

Sunu da ortaya belirtiyim elfler kendi ırkdaşlarından başka ırkı sevmez diye bilirim....

Yardımcı olursanız sevinirim....

//Efla: Mesaj düzenlenmiştir. Lütfen kullandığımız kelimelere biraz daha dikkat edelim.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Selamlar, kusura bakma olaylarin gidisini cok iyi takip edemedim
ama hirlasmanin sebebini anladim.

Onemli olan ilk saldiranin kim oldugu.
Elf guardlar bir tane kufur yiyince saldirdilarsa bu pek mantikli degil (eger barbar/rogue ya da chaoticlerse mantikli) genelde guardlar sadece bu tur problem cikarmaya hevesli adamlari pistirmak icin ayaklarinin dibine bir ok filan atip "hadi kocum git ormanda bir hava al bir daha da buraya gelme" tarzi bir konusma cekerler gibime geliyo

Eger uzun sure provoke edildilerse saldirmalari mantikli ama oldurmek icin degil. Sunlari bir pataklayayim da adam olsunlar diye dusunurler. Fakat eger karsidaki sadece bos laf ve kufur degil de cidden korumalarin canina kast edecek tarzda yaklasiyorlarsa o zaman korumalar borulari varsa calar, oyunculara da girisir, yasarlarsa da hapse atar.

Sonucta elflerin sadece bir laf dalasindan ciddi bir kavga cikarmasinin mantikli olmadigini dusunuyorum. Adamlari tutukladiktan sonra cezasina karar verirken suclari icin ne diyeceksin?
"Elf korumalariyla saygisizca konustular". Cezasi nedir? "2 gumus"
Ama eger gruptakiler sehre gelip saldirdiysa o zaman is baska
O zaman sonu zindanda 1 ay hapisten, idama kadar gidebilir ucu acik. Suc olarak
"Adam oldurmeye tesebbus, duzeni bozmak, Elf topraklarina saldirmak" vs.vs. Elflerin ne kadar kizdigina gore eklenebilir ya da cikartilabilir.

Bu mahkeme basli basina eglenceli bir enconter olabilir oyunun icinde. Gruba avukat olacak bir half-elf NPC filan eklebilirsin mesela. Ya da kanun adamlarinin arasinda entrikalar, rusvet skandallari filan, baya eglenebilirsiniz :evil:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
PhantomLord
Kullanıcı
Kullanıcı

Arkadaşım

Post by PhantomLord »

Elf korumalar saldırmadı sadece silahlarla tutukladılar...Combatı başlatan oyuncular oldu

Orda giremezler demiş bir kere onlar bence partilerinde elf veya elf şehrine girebilen arkadaşları varsa sadece yapması gereken tamam diyip kapıda beklemelidirler

Elf Druidin zatan sehirde işi vardı yani bir görev onu alıp gelecekti o kadar bir Human Fighter ve int 12 insan zekası bir üstü mantıklı konusmalıydı bence....

Zaten Elflerin canına tak etmiş üst dünyada ki tanrılar savaşı başlamış ve elf topraklarında kurt adamlar her yeri yağmalıolar,öldürüolar yani...

Bu durumda bence Bir elf korumanı hadi yawrum git ormanda hava al gel demesi mantıksız olur diyarda zaten normal bir gün değil
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ben dm değilim pek bilmiyorum ama Druid in ricası için bile fighterları şehre almıyorlarsa zorlamamak gerek. Birde elf korumaların önünde nasıl küfrettiklerine görede değişir. Yazdığına göre sadece şehrine girmiyoruz diye tepki verdiyse o kadardan korumaların tepkileri sert olmuş ama elflere yönelik küfrettiyse korumaların yaptıkları doğrudur bence.

Raistlinin dediği güzel. Oyunlarda mahkemeleri hep sevmişimdir.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Oncelikle DM'in oyuncularin ne yapmasi gerektigiyle ilgili fikri olmamalidir. Oyuncular ne isterlerse yaparlar kimse karisamaz.

DM'in oyuncularin yaptigina mantikli reaksiyonlar uretmesi gerekir.

Eger oyuncular bir suc isledilerse o zaman tutuklarsin. Oyuncular guardlari ikna etmeye cabaladiklarinda bir suc isledilerse o zaman tutuklanmalari mantikli (misal o elf sehrinde belki kufretmek suc sayiliyo olabilir ama kodese tikmak gibi agir bir cezasi mi yoksa daha once dedigim gibi basit bir para cezasi mi)

Ornek vermek gerekirse benim oynadigim bir barbar, gezdigimiz sehirlerden birinde ortalik bir yere isemisti. Guardlar bunu farkedince bana 1 silver para cezasi vermisti. Eger vermemek icin direnseydim beni tutuklayacaklardi.

Eger gruptakiler fiziksel guc kullanarak iceri girmeye kalkarsa (ya da caktirmadan girmeye calisirsa) o zaman da tutuklanmali mantikli ama sadece laf dalasindan tutuklamak eger o sehirde ozel bir cezasi yoksa bence biraz agir.

Sonucta DM oyunun Tanrisi oldugu icin ne derse o olur. DM hata yapamaz diye bir sey de yoktur, DM'lik bu tur ayrintilari DMlik ve oyunculuk yapa yapa tecrube ederek gelistirilir.

DM'in dikkat etmesi gereken en onemli kural Oyuncular her zaman en mantikli en dogru karari vermek zorunda degildir ama DM'in kendisi zorundadir. Kimse uzerine meteor dustu yok dragon cikti ustune oturdu diyen gerizakali DM'leri sevmez. Ama her oyuncunun istedigi kadar salaklik yapma hakki vardir, tabii sonuclarina da katlanmak zorundadirlar.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
PhantomLord
Kullanıcı
Kullanıcı

Tamam saol arkadaşım

Post by PhantomLord »

nasıl küfür ettiğini yazmıştım adminler kaldırmış.Sonuçta adminler de haklı ....

Korumlar giremessiniz dediğinde ve druid ırkdaşı olmasına rağmen ve korumlara ırkdaşını dimlemiyorsa....Bunun üzerine Oyuncular korumaya küfür etmiş ise korumalar direk silahları partiye yönledirmiş durumda

bunu gören druid ısrarla özürdileyip korumalarda ısrarla onlara silahlarını uzattıysa...

Bence oyuncuların burda bir an durup neden böyle yaptıklarını aralarında konuşmaları bence en mantıklısıdr....

Saygılarımla...
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Haklısın. Raistlinin de dediği gibi Dm olan sensin. Dünya senin dünyan. Oyuncular olaylara karşı kendi kafalarına göre mantık yürütmemeli.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

bence yine de elflere aşırı tepki vermişsin, genelde yapacakları şey "amaan osman bırak ne hali varsa görsün" deyip içeri girerler, grup gitmemekte ısrar edip hala bağrıyorsa 1-2 tane uyarı atışı yapılır, hala gitmiyolarsa, kafalarına yerler okları zaten. (yanlız aşırı davrandırtmışsın demişim son duruma bak :D )
Post Reply