Fantastik Film
Tam olarak ne kadar profesyonel bir şey düşünüyoruz? Ã?rneğin ses kayıtı için çok uzaktan kayıt yapmadığımız sürece kameranın kayıt sistemi yeterli olur. Eğer uzaktan kayıt yapacaksak o zaman kaıt yapacağımız yerde bulunan bir ses kayıt düzeneği de yeterli olabilir. Bu durumda belki de yukarıdan uzatılan pahalı bir ses sistemine gerek olmayabilir.
Olabildiğince farklı sistemleri de araştırabiliriz tabii ancak ne kadar seçenek daraltırsak araştırma o kadar verimli olur.
Olabildiğince farklı sistemleri de araştırabiliriz tabii ancak ne kadar seçenek daraltırsak araştırma o kadar verimli olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Elbette profesyonelleştikçe çekimi daha iyi hale getirebilecek daha iyi ses ve görüntü kalitesini tutturmamızı sağlayabilecek ekipmanlar var.
Ancak şimdi özellikle bu teknik özellikleri adam gibi kullanabilecek kimse yokken aramızda biraz daha amatör malzemeler almak daha iyi olacak sanırım.
Aslında amatör de olsa bu tür çekimlerle ilgilenip kamerayı daha usta kullanabilecek birileri ya da birilerini tanıyan birleri çok işe yarardı. Var mı öyle birileri?
Belki ODTÃ?nün sinema topluluğundan da tavsiyeler alabilirim. Ancak önce okulun açılması lazım : )
Ancak şimdi özellikle bu teknik özellikleri adam gibi kullanabilecek kimse yokken aramızda biraz daha amatör malzemeler almak daha iyi olacak sanırım.
Aslında amatör de olsa bu tür çekimlerle ilgilenip kamerayı daha usta kullanabilecek birileri ya da birilerini tanıyan birleri çok işe yarardı. Var mı öyle birileri?
Belki ODTÃ?nün sinema topluluğundan da tavsiyeler alabilirim. Ancak önce okulun açılması lazım : )
HARBE GİDEN
şu yapılır... Herkes doğrudan para vermek yerinde bir malzemeyi temin ederek yardımcı olur. Bylece para denen o tuhaf nesne ile uğraşmaktan kurtulmuş oluruz. Pahalı olan malzemleri İstanbul Ankara İzmir grupları belki beraberce alabilir.
Tabii ki ulaşabileceğimiz malzemeler de işimize yarar. Ancak bu aşamada yani senaryo ile filmin çekileceği yer belli değilken malzemeleri kesin bir dille istemek yerine sadece ne tür malzemeleri ne kadar süre ve ne koşullarda (örneğin İstanbul ya da Ankara dışında hatta bu şehirlerin istedğimiz yerinde kafamıza göre) çekmek için verilebileceğini soruşturmak iyi olur.
Tabii ki ulaşabileceğimiz malzemeler de işimize yarar. Ancak bu aşamada yani senaryo ile filmin çekileceği yer belli değilken malzemeleri kesin bir dille istemek yerine sadece ne tür malzemeleri ne kadar süre ve ne koşullarda (örneğin İstanbul ya da Ankara dışında hatta bu şehirlerin istedğimiz yerinde kafamıza göre) çekmek için verilebileceğini soruşturmak iyi olur.
HARBE GİDEN
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Evet olabilir. Ama mesela benim sadece bir hançerim var. O zaman ben hançerimle birlikte biraz para getirmeliyim. Neyse o kadarda önemli detaylar değil bunlar şimdilik. Zamanı geldiğinde bakarız insanın canını sıkan bu illete. şimdilik diğer şeylere bakmamız daha iyi olur. Nerelerden buluruz nasıl temin ederiz, nerelerden ucuza gelebilir diye.
Birde ben işin yazın yapılmasında hemfikirim. Daha çok oyuncu gelebilir (daha değiliz ama hayırlısı
). Ben daha eşya sahibi değilim ama aramızda konuşup bana yardım ederseniz ben biriktirmiş olduğum parayı seve seve bu işe harcarım. Ve de herkes kendi rolune uygun eşyayımı alacak veya getirecek yoksa başka kişlere uygun eşya alınacak mı?(başkalarına uygun eşya getirilinebilecek mi diye sormuyorum çünkü getiririz diye düşünüyorum en azından kendi adıma)
O zaman bizde alüminyum folyoyla kapladığımız kartonları kulllanırız
şaka bir yana bu zırhların daha doğrusu onlara benzerlerin ucuzları varmıdır
Bursa'dan temin edebileceğim çok bir şey yok. Ã?ünkü buarada fantastik solmuş sanki okuyanlar ayakta tutuyor gibi yani öyle fantastik malzemeler yada ne bileyim kılıçtır zırhtır gibi eşyaları bulabileceğimi pek sanmıyorum. Yani başka yerden temin etmem lazım cüppemi ve asamı 
Arkadaşlar kaç kişi gelebilir bilmiyorum ama Ankara da şubat ayının son haftası kısa film festivali var.
Bir şeyler öğrenebiliriz diye düşünüyorum Ankaralı olup da vakti olanları bekliyorum.
Bir şeyler öğrenebiliriz diye düşünüyorum Ankaralı olup da vakti olanları bekliyorum.
HARBE GİDEN