Silmarillion

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

Lord_Feanor wrote:lotr den çok daha görkemli bir eserdir
neden derseniz..

sauron - melkor
gandalf/aragorn/legolas/boromir vs - feanor/turin/fingolfin/thorondor
beren nerde beren?? :D :D
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

FaRaSTu wrote:

Bu arada Lomion un sevdiği belli kitabı ..nickini de kitaptan almış zaten :)
Lomion, Alacakaranlığın çocuğu Aredhel in oğlu Maeglin için Noldor dilinde vermiş olduğu isim :)

Dendiği gibi yazılmış gelmiş geçmiş en iyi fantastik edebiyat kitabı..hayatımda hiç bi kitabı bu kadar okumadım okumamda herhalde :)
aslen turambar veya turini kullanıyorum ama almışlar benden once :)
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
sukkubus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sukkubus »

şuan büyük savşların dördüncüsü Ani Alev Savaşı'ındayım (Dagor Bragollach)
şimdiye kadar okuduğum kısım harikaydı
bi de isimleri karıştırıp durmasam çok daha ii olucaktı ama şimdiden söyleyebilirim ki çok görkemli bi kitap
herkese tavsiye ederim
There is also love and life and hope...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

:'(Ben şu aralar okuyorum ancak kolay olmuyor.Sözlüğü daha açıklayıcı
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
sukkubus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sukkubus »

ben de sözlüğün başladığı sayfaya ayraç koydum, iki üç cümlede bir ordayım :D:D
There is also love and life and hope...
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Kitabın başı öyle de sonraları pek sözlük gerektirmiyor.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
middle-earth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by middle-earth »

okunması zor ama zevkli bir kitap bence sözlük konusunda ise okurken hiç sözlüğe bakmadım :)
HeroThoR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HeroThoR »

ben bu kitapla başladım gerçekten mükemmel.herşeyin başlangıcı bu kitap.sonra "güç yüzüklerine dair" adlı kitabı okudumdaha sonra "yüzüklerin efendisi" hepsi bir birinin devamı.ilk başta karmaşık kitabın eklerine bakıyorsunuz ama sonra buna gerek kalmıyor fantazi edebiyatına ilgi duymaya başlayanlar ilk bu kitabı okumalı
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ben katılmıyorum fantazi edebiyatına başlayan önce bunu okumalı fikrine çünkü 'En İyi' diye tanımlanan eserlerdendir Tolkien'in kitapları. Buna benzer bir kaç çok iyi denebilecek seri daha var. En iyilerden başlarsak yeni çıkmış veya daha acemice olan (en iyilere göre) serilerde haz alamayız. Ve en iyilere alıştığımız için seçici olur okuduğumuz kitaplar kısıtlı olur.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

CliCKs sen de hatalısın.Ã?ünkü Tolkien'in eserleri en iyi diye söyleniyor olabilir, ancak paslı raflarda çok daha iyilerine rastlayabiliyorsun :)

Maalesef ben de katılmıyorum Tolkien'le başlanmasına çünkü:

Tolkien'in dünyasındaki Elf'ler çok başka, cüceler çok başka, onların dünyasına alışanların diğer Elf'lere alışması çok zor oluyor.Mesela kuzenim LOTR'dan başlamıştı Fantastik Dünya'ya hep Elf oluyordu.100'lerce km ötesini görebilcem, karda yürüyebilcem diye :) Çok kötü sonuçları olabiliyor.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ben en iyisi demedim zaten daha okumadım Tolkien'den bir şey :) Duyumlarıma göre en iyilerden dedim ondan iyisi yok demedim yanlış anlamışsın.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tolkien'in yarattığı dünya inanılmazdı. Tabii eksikleri yok muydu, tabii ki de vardı. Okurken bazı şeylere "şöyle olsaymış daha iyi olurmuş" dedim ama sonuçta kitap çok güzel. Ha şöyle bir eksisi var ki o da çok yavaş ilerliyor.

Ama illa iyi bir kitap okuyacam diyorsanız ben Buz ve Ateşin şarkısını şiddetle tavsiye ederim. Çok gerçekçi bir kitap.. Fakat ne yazıkki 1. kitabın sadece 1. kısmı çevrildiği için okuyamıyoruz :mad:
Image
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

hiçbir fantastik eser tolkien ınkiler kadar etkileyici, görkemli ve dokunaklı olamaz. hele ki dragonlance ve forgotten realms la karşılaştırıldığında silmarillion ve takipçilerinin farkı ortaya çıkıyor. tolkien eserleri bazen coşturup savaşlarda hatta konuşmalar sırasında adamın tüylerini diken diken ederken bazen de turin ve leithian bölümlerindeki gibi okuyucuyu yerden yere vuruyor, fakat diğer kitaplar yüzde 95 maddi kazanç sağlamak amacıyla yazıldığından kişi warcraft oynar gibi hissediyor; raistlin in sakız çiğner gibi büyü yapıp, drizzt in prince of persia dakilere taş çıkartan comboları bir yerden sonra insanın sabrını zorluyor.
evet silmarillion başta olmak üzere tolkien eserleri biraz ağır ve anlaşılması zor bir dille yazılmış olabilir(gerçi ben hiç zorluk çekmedim), ancak oxford da edebiyat profesörlüğü yapmış bir yazara da öyle basit bir dil pek yakışmazdı sanırım.
son olarak tolkien ın eserlerinde başka hiçbirinde olmayan bir gizem var. insan ister istemez mordor un doğusunda ne var, beleriand gitti peki balar yerinde mi, himling himring den geriye kalan mı, morgoth un atıldığı boşluk tam olarak nasıl birşey gibi daha onlarca soru soruyor..
:clap: :clap: :clap:
Last edited by Lord_Feanor on Wed Mar 12, 2008 6:21 am, edited 1 time in total.
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Sacreneous
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sacreneous »

J.R.R. Tolkien tapılası bir yazar ayrıca dünyanın en önemli dilbilimcilerinden biri. Ã?slup ve biçim açısından anlaşılmaz ve yuhaf olabilir ama kullandığı dil kitaplarına diğer fantastik yazarlarda asla bulamayacağınız bir hava katıyor. Böyle bir yazarın yeni kitaplarını okuyamayacak olmamız büyük bir üzüntü veriyor bana. TOLKIEN huzur içinde uyusun!
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

silmarillion u sevmeyen azınlıktayım sanırım. geçen ay okudum ilk defa ama çok sevmedim.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Post Reply