Silmarillion The Movie / Yapılmalı mı? Nasıl ?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Kitabın filme çevrilmesi pek hayırlı olmaz çünkü Silmarillion'un akıllarımızda çok güzel görüntüler oluşturma gibi bir yeteneği var ve bu kişiden kişiye göre değişir. Eğer filmi çok kaliteli, sinema tarihinde ender rastlanan bir film yapamazsan kitabı okumuş olan pek çok kişi kendi beklentilerini alamadığı için hayal kırıklığına uğrayacaktır.
:idea:
middle-earth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by middle-earth »

Bu ankette aslında iki şıkkı birden işaretleyebilmek isterdim:Yapılmasını isterdim ama yapılabileceğini düşünmüyorum ve Yüzüklerin Efendisi gibi berbat edilmesin.
Aslında yapılabirse çok güzel bir film olacaktır ama eğer Yüzüklerin Efendisi gibi bir hayal kırıklı yaratacaksa hiç almayayım
HeroThoR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HeroThoR »

kesinlikle bu film çekilmeli.her nekadar yüzüklerin efendisinden sonra başa dönmek biraz garip olacak batman begins,hanibal doğuyor...ancak yüzüklerin efendisini izleyen herkes bu filmi de izletecektir tutmama ihtimali yok.
HeroThoR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HeroThoR »

WizardOfQuarks
Bir ara Hobbit kitabının filmi çekiliyor diye duymuştum ama yalan oldu sanırım. demiş.
Filim calışmalarına başlandı ancak yanılmıyorsam 2010 a kadar bekleyeceğiz.[/quote]
Acı öldürmezse seni daha güclü yapar.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Daha okumadığım için yorum yapamam ama yüzüklerin efendisindeki gibi farklı şeyleri olsun istemem mesele kitapta bir yerde filme göre daha değişik gibi...
Sacreneous
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sacreneous »

Destansı bir şekilde bir belgesel ya da film yapılmasını çok isterdim fakat Silmarillion gibi büyük bir eseri film haline getirmek için J.R.R. Tolkien gibi büyük bir ustalık sergilenmesi gerekir. Aksi takdirde hem izleyiciler hem de yapımcılar büyük hayal kırıklığına uğrar.

Ayrıca Hobbit filmi fanlarının uydurduğu birşey değil. Hobbit'in telif haklarını elinde tutan MGM resmi bir açıklama yapmasa bile New Line Cinema ile LotR yönetmeni Peter Jackson arasındaki sorunlar çözüldükten sonra Hobbit filminin 2009'da çalışmalarının başlayacağı ve iki film halinde 2010'da vizyona gireceği söyleniyordu. Fakat az önce söylediğim gibi hala MGM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. 2009'a doğru netleşir sanırım bu konu.
middle-earth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by middle-earth »

Bu arada Hobbit filminin yönetmeni Peter Jackson değil. Adını yanlış hatırlamıyosam PJ in ekibiyle Tel roso diye bi adam çekicekti. Daha önceden Blade 2 gibi bir filme imza atmıştır kendisi.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Daha önce yapılmasın imkansız diyordum ama güzel frp filmi çıkmıyor uzun zamandır. Eragorn falan hikaye bence. Yüzüklerin efendisi tadında bir filmi özledim şahsen
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Post Reply