Geçmişin İhaneti (Yorumlar)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Geçmişin İhaneti (Yorumlar)

Post by catboy »

Yeni yazmaya başladığım hikayeme yorumda bulunursanız beni çok sevindirirsiniz. Devamı hakkında da fikirlerinizi benimle paylaşabilrisiniz. Bunu öylesine yazdım. Aklıma geldi ve beş dakikada yazdım. Onun için devamı hakkında güzel bir fikriniz varsa çok memnun olurum.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Hemen aklıma Saruman geldi.
Bence üzerinde daha çalışılmalı.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Mark wrote:Hemen aklıma Saruman geldi.
Bence üzerinde daha çalışılmalı.
Katılıyorum, ama gariptir ki aklımıza gelen bir şeyin daha önce başka biri tarafından yapılmış olması seçeneklerimizi daraltıyor. Bazen aklıma bir şey gelse durup, "A, böyle bir şey şunun tarafından yazılmıştı" diyorum. Bilinçaltımızdan da kaynaklanıyor olabilir, önceden duyduğumuz bu güzel fikirler aklımıza sinsice geliyor ve daha iyi şeyler yazamamamıza neden oluyor. Garip...
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tasvirlerin güzel ama kısa olmuş.Onun dışında gayet güzel.Nedense aklıma Saruman gelmedi benim :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yprumların için içten teşekkürler ama orda Saruman'ı andıracak tek şey kuleden askerlere seslenmesi olabilir. Ama yüzüklerin efendisi ile alakası yok öykümün. Ne yüzük var öykümde ne de kardeşlik :) Aynı zamanda benim büyücüm kara büyüler kullanır. (Necromancer veya Warlock) Yani cehennemden yaratıklar çağırır. Saruman'la büyü yönünden de bir benzerlikleri yok. Sonuna kadar okudunuz mu bilmiyorum ama geçmişi de tamamen farklı. Başındaki olaya bakıp bu orta dünya kokuyor demeyin lütfen. Darılırım. Bak küstüm bile... :) :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Açıkçası ben hala Orta Dünya'ya benzetemedim

Yeni bölümünde birkaç ufak anlama hatası yaşadım.Sanırım benden kaynaklanıyor ama

On iki yaşındaki bir erkek çocuğa göre diğer kasabadaki çocuklardan daha bir cesurdu. Her gece rüyalarına giren beyazlar içindeki meleksi yüzüyle ona gülümseyen kadının ölümünü izlemek zorunda kalmasını saymazsak...

Bu kısımda izlemek zorunda kalmasını saymazsak demişsin ya, sence o cesaretsizlik mi?Ben o kısmı anlamadım?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Evet o cümle bayağı bir düşük olmuş. Farkettim ben de. Ben orda şunu anlatmaya çalıştım. Bizim çocuk çok cesur. Ama tek korktuğu şey her gece rüyalarına giren meleğe benzer bir kadının ölümüne şahit olması. O rüyayı görmekten korukuyor kısacası. Ama pek anlatmayı beceremedim galia.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

catboy7402 wrote:Yprumların için içten teşekkürler ama orda Saruman'ı andıracak tek şey kuleden askerlere seslenmesi olabilir. Ama yüzüklerin efendisi ile alakası yok öykümün. Ne yüzük var öykümde ne de kardeşlik :) Aynı zamanda benim büyücüm kara büyüler kullanır. (Necromancer veya Warlock) Yani cehennemden yaratıklar çağırır. Saruman'la büyü yönünden de bir benzerlikleri yok. Sonuna kadar okudunuz mu bilmiyorum ama geçmişi de tamamen farklı. Başındaki olaya bakıp bu orta dünya kokuyor demeyin lütfen. Darılırım. Bak küstüm bile... :) :)
Evet, Çok farklıymış.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sarumanla şu açıdan da benzerlik kurdum o da galiba filmin bir sahnesinde dağda yaşayan adamlara Eowyn in ülkesini yağmalarını söylüyordu... Ancak elbette bu bölümün benzer olması hikayenin tümü için çok da önemli değil... Ancak hikaye şimdilik kısa olmuş gibi... Daha doğrusu daha çok başta... Her şey yerli yerine oturmadan hikayenin havasını hissetmek zor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Evet çok kısa, ama sanırım en doğrusu bu. Ben uzun yazıyorumda herkes üşenip okumuyor :D
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Evet kısa kısa ama çok yazılınca daha çok beklenti içine giriyor insan :D sonun felan heyecanla bekliyorlar :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bence de kısa olması daha iyi, okunmasını ve baymamasını mümkün kılıyor.Uzun olursa da okuyorum ben, ama yarısında bıraktıysam mesela, ertesi gün bir bakıyorum, yenisi gelmiş, hobaa önceki noldu, yani geri kalmak ve heyecanlanmamak mümkün oluyor.Eğer hikayeyle paralel, geri kalmadan okursak, daha iyi olabiliyor.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Bundan sonra kısa yazmaya dikkat edicem valla kimse okumuyor yahu :D
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Evet yaşlı adam ve Herdes arasında bi de tabiki en baştaki olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı eksik etmeyiniz lütfen...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ya Herdes'in söyledikleri pek inandırıcı gelmedi açıkçası :D Gerçi niye inandırıcı gelmediyse, yalan borcu mu var adamın!Ã?yle ya, his bu.Bana adam biraz deli gibi geldi :D

-Freddie Mercury
Post Reply