Hiç sanmadım bunu. Zira Amerika'da (özellikle) kasabalardaki oyun mağazalarında SJGames oyunlarına ulaşmak güç. Nadiren bir iki kopya bi şii bulabilirsiniz. D&D her yerde rahatlıkla bulunuyor ama (WoD'a ulaşması da güç, neyse). Hatta D&D'nin third party press denen üçüncü gruplar tarafından hazırlanmış yan kitapları bile çok kolay bulunuyor.Yener wrote:Ölkemizde tanınmıyor malesef. Amerika' da dnd ve wod dan daha çok oynanıyor.
Play-by-post tadında oyunlar zaten mümkünse pbp sistemleri tarafından oynanmalıdır. Ne GURPS, ne D&D, ne WoD bu cins oyunlar için uygun değildir. Ama herbiri pekala ki kullanılabilir.Yener wrote:GURPS ile bir forum rp si olmaz, site üzerinden oynanamaz. Oynanmaya kalkışılırsa hiç bir özelliği kalmaz o oyun GURPS olmaz. GURPS masa üstü oynanması gerekir zaten bu amaçla yapılmıştır. Tavsiyem GURPS un masa üstü oynanmasıdır.
Infinite Worlds GURPS'ün varsayılan settingidir (D&D için Greyhawk'ın olduğu şekil). GURPS'ün olanaklarını en uç şekillerde gösterebilen bir setting olmasına bağlıyorum bunu temelde. Tabii SJ abinin über planlarını anlayabilen bir insan olmaktan uzağım neticede. Tamamen saçmalıyor da olabilirim.AlenthasLeasess wrote:Ben banestorm'a bayıldım ama bu da çok güzelmiş, bu kadar çok alternatifin mümkün kılınması gerçekten iyi düşünülmüş. Nasıl tanınan bir şey değil şaşırdım doğrusu
Yener wrote:Hatta imkansıza yakın malesef ki. Fakat bu kitapların pdf lerini bulabilirsin paylaşım programlarından.Androner wrote:Ne yazık ki Türkiye'de GURPS kitabı bulmak çok zor.
Bunun temel sebebi pdfleri "paylaşım programları"ndan çekiyor olmamız olmasın?.. Zira gelseler de satamayacaklar pek. Biz genel olarak uyanık bir milletiz.AlenthasLeasess wrote:Anladım, yine ingilizce okumakla uğraşıcaz... Ã?ksüz yerine koyuyorlar bizi
Ha olur da legal pdfleri satın almak isterseniz, e23.sjgames.com'dan GURPS'ü yapan firmanın bilimum kitaplarına ulaşabilirsin. GURPS 4th'un kural kitaplarını bulamazsın ama örneğin. Onlar yalnızca hard cover satılan kitaplar.
Ola ki kitap getirtmek isterseniz www.warehouse23.com'dan SJGames oyunlarını getirtebilirsiniz. Shipping ücreti diğer pek çok yere göre ciddi çok ucuz. Aklınızda bulunsun.
Ayrıca ilgilenen olursa, Ankara'daki arkadaşlara GURPS'te karakter yaratma ve GURPS oyunu demoları yapabilirim. Tabii bunun için biraz da takvimlerimizin denk düşmesi gerekiyor.
Bir de son haber:
TR-Cell MIBlerinin de içinde bulunduğu bir grup, bir süredir GURPS-Lite 4th'u Türkçe'ye çevirmeye çalışıyor. Çok bir şey kalmadı aslında. Yakın bir zamanda tamamlanacağını umut ediyorum.