Gizli Romancılara Açık Davet (Everest YayınlarÄ
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Gizli Romancılara Açık Davet (Everest YayınlarÄ
Türk edebiyatının usta isimlerinden oluşan seçkin kuruluyla dikkat çeken 'Everest Yayınları İlk Roman Yarışması'na başvurular başladı. Ã?dül alan eser kitaplaştırılacak.
Edebiyat Son dönemlerde edebiyat ödülleri, yazar adaylarının eserlerini gün ışığına çıkarmasında önemli bir teşvik unsuru haline geldi. Everest Yayınları'nın 2006'dan bu yana düzenlediği 'İlk Roman' yarışmasının bu yılki başvuruları başladı. Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın son katılım tarihi 30 Mayıs 2008 olarak belirlendi.
Yarışmanın seçici kurulu; edebiyatımızın usta kalemleri, Cemil Kavukçu, Latife Tekin, Oya Baydar, Semih Gümüş ve Hasan Ali Toptaş'tan oluşuyor. Birinci seçilen eser, değerlendirme sürecinde ustalarca okunma şansının yanı sıra, Everest Yayınları tarafından da kitaplaştırılacak. Ayrıca 3 bin YTL para ödülünün de sunulduğu yarışmanın sonuçları, eylül ayında açıklanacak. Kitabın basılma tarihi ise Ekim 2008.
Daha önce edebi kitabı yayımlanmamış yazarların ilk romanlarıyla katılabilecekleri yarışmada yaş sınırı yok. Yarışmaya gönderilecek roman dosyalarının altı nüsha halinde çoğaltılarak, CD veya disket dosyasıyla birlikte Everest Yayınları'na gönderilmesi gerekiyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, ayrı bir zarfla kısa yaşam öykülerini ve iletişim bilgilerini de yayınevine ulaştırmaları yerine getirilmesi gereken şartların arasında.
INFO / EVEREST YAYINLARI
Ticarathane Sok. No: 53
Cağlaoğlu-İstanbul
http://www.everestyayinlari.com
Alıntı: Gaste
Bu kadar kısa süre içerisinde bir roman yazmak bir hayli zor. 100 sayfalık olsa bile. FrpWorld almanağıyla katılabiliriz diye düşünüyorum ben. Kazanırsak bu parayla filmin bütçesini çıkartabiliriz. Bilmem kabul ederler mi acaba? Ya da siz kabul eder misiniz?
Edebiyat Son dönemlerde edebiyat ödülleri, yazar adaylarının eserlerini gün ışığına çıkarmasında önemli bir teşvik unsuru haline geldi. Everest Yayınları'nın 2006'dan bu yana düzenlediği 'İlk Roman' yarışmasının bu yılki başvuruları başladı. Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın son katılım tarihi 30 Mayıs 2008 olarak belirlendi.
Yarışmanın seçici kurulu; edebiyatımızın usta kalemleri, Cemil Kavukçu, Latife Tekin, Oya Baydar, Semih Gümüş ve Hasan Ali Toptaş'tan oluşuyor. Birinci seçilen eser, değerlendirme sürecinde ustalarca okunma şansının yanı sıra, Everest Yayınları tarafından da kitaplaştırılacak. Ayrıca 3 bin YTL para ödülünün de sunulduğu yarışmanın sonuçları, eylül ayında açıklanacak. Kitabın basılma tarihi ise Ekim 2008.
Daha önce edebi kitabı yayımlanmamış yazarların ilk romanlarıyla katılabilecekleri yarışmada yaş sınırı yok. Yarışmaya gönderilecek roman dosyalarının altı nüsha halinde çoğaltılarak, CD veya disket dosyasıyla birlikte Everest Yayınları'na gönderilmesi gerekiyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, ayrı bir zarfla kısa yaşam öykülerini ve iletişim bilgilerini de yayınevine ulaştırmaları yerine getirilmesi gereken şartların arasında.
INFO / EVEREST YAYINLARI
Ticarathane Sok. No: 53
Cağlaoğlu-İstanbul
http://www.everestyayinlari.com
Alıntı: Gaste
Bu kadar kısa süre içerisinde bir roman yazmak bir hayli zor. 100 sayfalık olsa bile. FrpWorld almanağıyla katılabiliriz diye düşünüyorum ben. Kazanırsak bu parayla filmin bütçesini çıkartabiliriz. Bilmem kabul ederler mi acaba? Ya da siz kabul eder misiniz?
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Evet, umarım kabul ederler. Kendilerine bir mail attım ne olur ne olmaz, şimdiden sorayım diye. Eğer herkes için tamamsa böyle bir şeyler yapabiliriz. Bir de siteye girince şöyle bir şey okudum "Bu tutar, romanın ilk baskısının telifidir," yazıyordu. Demekki 3 bin YTL'nin yanı sıra daha fazla ödeme yapılacak. Bu çok iyi bir haber, özellikle kazanırsak 
edit: Cevap geldi, ne yazıkki öyle bir şey yapamıyoruz...
edit: Cevap geldi, ne yazıkki öyle bir şey yapamıyoruz...
Beyler ben adam gibi bir şeyler yazmaya başlıyorum öyleyse, harbiden kazanan eğer bizden olursa, ve filme katılmak isterse, paranın bir miktarını bize harcar herhalde
şaka şaka.O kadar yüzsüz değilim.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Hikayeden çok "roman" yarışmasına benziyor bu. Ayrıca vaktiyle Kadir abi ve benim tecrübe edindiğimiz üzere ödül büyük olunca, katılanlarda büyük insanlar oluyor. Daha önceden katıldığımız, laptop ödülü olan bilim kurgu hikaye yarışmasının kazananı Orkun Uçar olmuştu 
Been there. Seen that. Got the scars.
Arkadaşlar bu roman yarışması. 90 gün kaldı ve 200 sayfalık ince bir roman bile, her sayfa aşağı yukarı 280 kelime desek; 280x200=56000 kelimelik bir romanı bitirebilmeniz için (konusu kurgusu kafanızda hazır olsa bile) 56000/90=622 Yani günde (her gün) 600 kelimeden fazla yazmalısınız. Bir de bunun düzeltmeleri var, imlası, şusu busu düzgün olmalı. Ã?oğunuz öğrencisiniz, bu meşgale derslerinizi aksatır. Tabii ki bir gün hepiniz yazın romanınızı ama böyle telaşla, aceleyle girişmeyin olaya bence.
Last edited by dwaxer on Sat Mar 01, 2008 1:14 am, edited 1 time in total.
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Evet, seneye artık ne yapalım...dwaxer wrote:Arkadaşlar bu roman yarışması. 90 gün kaldı ve 200 sayfalık ince bir roman bile, her sayfa aşağı yukarı 280 kelime desek; 280x200=56000 kelimelik bir romanı bitirebilmeniz için (konusu kurgusu kafanızda hazır olsa bile) 56000/90=622 Yani günde (hergün) 600 kelimeden fazla yazmalısınız. Bir de bunun düzeltmeleri var, imlası, şusu busu düzgün olmalı. Ã?oğunuz öğrencisiniz, bu meşgale derslerinizi aksatır. Tabii ki bir gün hepiniz yazın romanınızı ama böyle telaşla, aceleyle girişmeyin olaya bence.
Yalnız Artemis, bu yarışmaya kitabı hiç basılmamış kişiler katılabiliyor. Ã?nlü yazarlar giremez bu yarışmaya. İlk roman yarışması bu.Artemis Entreri wrote:Hikayeden çok "roman" yarışmasına benziyor bu. Ayrıca vaktiyle Kadir abi ve benim tecrübe edindiğimiz üzere ödül büyük olunca, katılanlarda büyük insanlar oluyor. Daha önceden katıldığımız, laptop ödülü olan bilim kurgu hikaye yarışmasının kazananı Orkun Uçar olmuştu
Evet ancak almanağın roman sayılmayacağı konusuna ben de katılıyorum. Birbirinden bağımsız pek çok hikayenin olduğu bir kitabı sanıyorum roman saymayacaklar. Yine de istiyorsan sor AlenthasLeasess
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>