Ozan Akademisi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

"Tabii ki isterim, bir başlayalım bakalım neler yapabileceğiz," dedi Alènthas.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AlenthasLeasess İÃ?İN:

Öleyse akademinin üstadları ile tanış öğrenci Alenthas dedi Bekçi Yoruk...

Ve sonunda burada yeniden bir öğrenci görmek ne güzel dedi bir yarım elfin kibar sesi...

Amaaaaan yahuuu be Üstad Palisdan... Uzuuun elflerde ne buluyon bilmiyom ki... Gerçei senin boyunda uzuun ama yine de bunların hepsi sıkıcı oluyo işteeeee.... diye bağırdı ikinci bir gnom Palisdan'ın arkasından.. Sonra gülümseyerek şaka şaka yahuuu diye ekledi.

Diğer üstadlarla beraber bir öğrenci karşılamayı gerçekten özlemişim dedi kadife gibi yumuşak bir kadın sesi. Sesin sahibi bir kara elfti. Sanırım her birimizle tek tek tanışacaksın zamanı gelince öğrenci dedi kadın. Sonra ekledi. Ancak sanırım ilk eğitimini üstad Firble verecek...

Gnom birden sıçramaya başladı. Eveeet ben vercem ben ben ben ben.... Ã?rencileri cidden de aslında epey de bi özlemiştim. Ben.... diye bağırarak sıçramaya başladı. Sonra Alenthas'ın yanına geldi ve başlıyabiliriz sanırsam ilk aşamasına eitiminin dedi.. Hazırsan tabii ki de... diye ekledi sonra gülümseyerek.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

"Tamam, sanırım hazırım üstadlar," dedi ardından Yoruk'a dönerek "Senin dışında tabii ki bekçi Yoruk," dedi gülümseyerek. "Çok değişik bir deneyim olacak benim için."
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Rüzgar, aşık olmalıydı, olabilirdi bunu biliyordu genç ozan.Ancak nasıl?

*

Saçların her havalandığında
Rüzgarlarla dalgalandığında
Her teli yana savrulduğunda
Rüzgar söyler, "Seni Seviyorum"

Bilemezsin ki, sen dolaşırken
Rüzgar gözyaşlarını tutamaz
Bulutları alıp, sana ağlar.
Rüzgar ağlar, "Seni seviyorum"

Yanar, yürek mi dayanır sana
Yürek mi dayanır sen gülünce
Suskun esintiler bile coşup
Rüzgar coşar "Seni seviyorum"

*

Bu kez kendi aşkını değil, rüzgarın aşkını anlatmaya çalışmıştı.Fakat her ihtimale karşı, yeni sözleri dudaklarında hazırdı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AlenthasLeasess İÃ?İN:

Alenthas'ın son cümlesini tamamlar tamamlamaz Üstad Firble ile birlikte bambaşka bir yerde buldu kendini. Diğer üstadlar ve bekçi Yoruk kaybolmuşlardı. Sadece ufak gnomla kendisi kalmışlardı.

Eveeeet dedi Üstad Firble Alenthas a sonunda burada yeni birisini görmek de epey güzel... Ã?yleyse sorayım bakalım sana bir ozanın ne kadar iyi ya da kötü olsa da genellikle de en iyi anlatabildiği nedir sence? Biliyonsundur muhtemelen cevabı.. Bir ozan en iyi kendi kendisini anlatır. Kendi yaşadıklarını, düşüncelerini hislerini... Ã?yle zaman olur ki hiç ozanlık yapmamış kişiler bile bazen kendilerini anlatmak amacıyla yazdıklarında en büyük ozanlar kadar güzel şiirler yazabilirler bazen.. Bazen daha da güzel hatta. İşte o nedenle akademinin eğitiminin bu ilk aşamasında da bize örenciler kendi yaşadıklarını anlatırlar bizlere...

Sonra Alenthas'ın gözlerine bakarak gülümsedi. Gerçi sen daha deneyimli bir ozana benziyorsun ilk başlayanlara göre ancak yine de belki de eğitimi doğru aşamalarla yapmak da en doğrusu aslında...

Neyse hislerini bazen hatırlamak ve de dile getirmek zordur. Ya da en azından bunu denemek. Ancak bir defa bunu yapan bir kişi aslında hiç çıkamayacağı bir yolun ortasında bulur kendini ve artık yürümeekten korkmadığı sürece sınır yoktur da onun için de...

İşteeee böleeeeee şimdi senin için biraz daha kolaylaştıracam... Aslında bir duygunu ve düşünceni en güzel yaşadığın zamanlarda onu dile getirme olanağı bulunamaz bazen ve zamanla o duygu ve düşüncenin etkisi silinebilir ya da onu bazen bizler itebiliyoz derinlere ve çıkartıp da derinden anlatmak da mümkün olmuyor.

İşte bu da senin yaşadığın bir duygu aslında bir zamanlar dedi Üstad Firble ve de etrafı gösterdi.

Ã?ğrenci Alenthas etrafa baktığı zaman yıllar önce ayrıldığı elf kasabasını gördü.... Kasabadaki eski arkadaşları ailesi ağaçlar ırmaklar evler kasabadayken o çok sevdiği yemeklerin hepsini zihninde hissedebiliryordu.

Bir an sonra kendisini gördü evinden çıkmış ve tekrar arkasına bakmıştı. Yıllardır yaşadığı yeri terk ediyordu.

Ve de öğrenci Alenthas o günkü düşüncelerini ve hislerini yeniden hissetti zihninde sanki artık o ayrılan kişinin yerine geçmiş ve yıllar önce zaten yaşanmış olan o ayrılık anını tekrar yaşıyordu.

Kasabada yıllardır sevdiği her şey yeniden bir bir belirdi zihninde bir arada olmak hissetmek istedi ancak ayrıldığı için belki bir daha göremeyeceğini düşündüğü onca elf hayvan bitkile hatta belki toprak... Ancak bir yanı da yola çıkıncaya kadar derinlere gömdüğü bir yanı farklı hissediyordu. Ã?ocukluğundan beri hep kurduğu hayal atık gerçekleşiyordu artık. Kasabanın hep gösterişli bulduğu hayat yerine artık istediği daha basit ancak çok daha içinden geldiği gibi yaşayabilecekti. Ã?nünde bilinmeyenler vardı ve bu bilinmeyenlerin kendisine ne getireceği belli değildi.

Ancak o anda istediğini yapıyordu. Yıllardır hep istemiş olduğu hayat için belki başkalarına güzel gelebilecek başka bir hayatı terk ediyordu.

Zihninde sanki o günün tüm ayrıntılarnı aynı anda yaşadı Alenthas evdeki son saatlerini yola çıkışını ve kasabadan uzaklaştığı ve bilinmeyen bir geleceğe yol aldığı ilk anları.

Güzel bir gündü muhtemelen yaşadığın örenci, bir yerden ayrılmak en kötü yerden bile her zaman zordur ama yine de güzeldi sanıyorum ki...
Anlat bana o günün yaşadıklarını hissettiklerini o gün o anı yaşayan Alenthası anlat.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Alènthas 'keşke başka bir şey dileseydim ' diye düşünüyordu. "Tamda bu tarife uyan bir şiir yazmıştım aslında, tek ihtiyacım bir mürekkep, kuş tüyü ve parşomen," demeye kalmadan istekleri önünde belirmişti.

Başladı yazmaya, bazen mırıldanarak yazıyordu. Bir de çocukluğundan beri olan paranoyası... Başkası okuyacak diye şekilden şekile giriyordu, okutmuyordu kimseye. Bu boş yerde kim okuyacaksa...

Derken ayağa kalktı ve başladı okumaya

Oturdu cam kenarına,
Yudumladı kahvesini usulca.
İzledi gelen geçeni,
İzledi gece boyunca.
"Uyumamalıyım," dedi,
"Uyursam gidemeyeceğim, biliyorum."

Bekledi, ne gelen vardı,
Ne de geçen doğru düzgün.
Sokaklar boş ve sükunetli,
Cenaze sessizliği hakimdi.
Ve sessizlik ona düşünmek için zaman vermişti.

Bırakıp gitmek sevdiklerini,
Zor geliyordu belki ama ne eylersin.
Bırakıp gitmek ailesini,
Katlanabilirdi belki.

Hazırladı eşyalarını, koydu çantasına,
Son bir kez baktı sahip olduklarına.
Vakti bekliyordu, gitme vaktini.

Güneşin parlaklığı gök yüzünü maviye boyadığında,
Anladı görmesede güneşi.
Anladı "Gitme vakti."
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Edmond İÃ?İN:

Rüzgar hafifçe kızın bedenine doğru esmeye başladı. Yavaşça bedeninin etrafından dolandı. Sanki kızı hafifçe okşuyordu. Kız askerlerin de sürüklemesi ile idam edileceği yere giderek daha fazla yaklaşıyordu.

İlk dizelerin Edmond kızın saçlarının havalanışını ve rüzgarın savuruşunu anlattığın dizelerin, rüzgara aşık olabileceği bir kızı anlatabildi. Ancak sonra sen rüzgara bir kıza aşık olan rüzgarın hikayesini anlattın, dizelerde anlattığın kızı anlatan kelimeler yoktu. Oysa rüzgarın bir kıza onu kurtaracak kadar aşık olması için şiirinin her kelimesinin her tonunun rüzgara o kızı anlatması gerekiyor.

Evet rüzgarın içindeki aşk duygusunu biraz olsun açığa çıkarttın. Ancak rüzgarın kızı kurtarması bu duygunun onun tüm kuralları hiçe sayacağı kadar güçlü olması lazım...

Çok yol kattettin öğrenci Edmond... Ancak alman gereken bir mesafe daha var... Söz senin...
HARBE GİDEN
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Alènthas sabırsızlıkla sonucu bekliyordu, o sırada da elindeki parşomene bir göz attı. İlk test olduğu için muhtemelen geçeceğini biliyordu ama, bir eksiklik sezmekteydi.

"Üstad Firble, sanırım yazdığım şiirde istediğiniz şeyleri tam anlamıyla anlatamadım. Ve sanırım en iyisi bu testi yeniden almak olacak, ilk testin o kadarda önemli olmadığını tahmin edebiliyorum ama şiirimin tam anlamıyla istenilen şeyi vermediğini düşündüğümden dolayı bu şiirin iptal edilmesini talep ediyorum. Ve şansımı tekrar denemek istiyorum, eğer mümkünse?"
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

AlenthasLeasess İÃ?İN:

şarkılar iptal edilmez örenci... dedi ufak gnom Aslında bi defa söyledin mi de onları artık onlar oradadır oynatılmaz deişmez... Bizlerin yaptıı örencilere de yol göstermek zaten de sadece fazlası deil... O nedenle senin şarkının sayılmamasını istemene gerek yoktu örenci Alentas...

Ancak madem istiyorsun o halde.... şarkını yok sayamam senin... Ancak devam etmeni kabul ederim gerekirse...

Neyse işte... Devam et... şarkının istediin gibi olduunu ve bittiini hissedene kadar devam et...

Söz senin...

RP DIşI: Kardeş aklında olsun akademinin amacı en iyi en mükemmel şiiri yazdırmak değil. Ozanlığına bir yön katabilecek bir bakış açısından bir an için de olsa bakmanı sağlamak.. Akademinin ardından şiir yazmak için daha çok fırsatın olacak. Bu aklında olsun... şimdi madem içine sinmedi ilk şiir yeni şiiri bekliyom... : )
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Görebilir misin bilmem rüzgar,
şu masum güzelliğin, canice,
Belki de sebepsizce ağlarken
Güzel gözlerini yummasına

Anlayabilir misin bilmem ki?
Bilmem, sen de sevebilir misin?
Bu güzeli görüp de sevmemek
Vurulmamak, esmemek mümkün mü?

Edmond artık, doğrudan rüzgara hitap etmeye başlamıştı.Fakat şimdi işi daha da zordu, çünkü rüzgarla konuşması gerekiyordu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

EDMOND İÃ?İN:

Rüzgar şiddetini yavaş yavaş arttırmaya başladı. Meydandakiler giysilerini biraz daha sıkı sarındılar. Sadece cellat hiç sarsılmadan kararlı adımlarla ilerliyordu dar ağacına doğru.

Vali birden tereddütle ayağa kalktı. Bir şeylerin ters gittiği fark ediliyordu. Birden kalabalık da onun nere baktığını fark etti. Darağacı sallanıyordu. Ã?nce yavaş ama giderek artan bir şiddetle.

Birkaç saniye sonra darağacı büyük bir gürültüyle yere devrildi. Rüzgarın şiddeti ayakta durmanın bile zorlaştığı bir düzeye çıkmıştı. Rüzgarın kaldırdığı toprak insanların üzerine yağıyordu.

İnsanlar dayanamayıp kaçışmaya başladılar. Vali bir süre sonra korumaları tarafından hızla yakındaki bir binaya sokuldu.

O karmaşa anında sadece cellat ve kız dimdik ayaktaydı. Sonra birden kız çırpınmaya başladı. Yavaş yavaş ayakları yerden kesildi kızın.. Korku içindeydi. Sonra bir şarkı sesi duyuldu. Sanki rüzgar söylüyordu şarkıyı. Ve kız giderek rahatladı ve kendini bıraktı. Rüzgarsa kızı gökyüzüne doğru yükseltti taa ki kız gözden kaybolana kadar...

Eğer diğer şarkılar olmadan sadece son şarkıyı söyleseydin bu işe yaramazdı diye fikrini söyledi bir kadın sesi... Ancak üç şarkının gücü birleşince bu rüzgarı aşık etmeye yetti..

Kısa bir sessizliğin ardından ekledi Kutlarım öğrenci Edmond son aşamayı geçtin...

Çok büyük de bir aşama kaydettin aslında bakılırsa... Duyulan ses Yoruk'un sesi idi... Oldukça sabırlı bir ozansın öğrenci Edmond... Ve de çok daha ileri gidebilirsin kimbilir eer istiyorsan bu yolda..

Sonra üstad Galadlirim'e döndü. Bu durumda Edmond'un ikinci eğitimi tamamlamasını onaylıyorsunuz.

Uzun bir yolu beraberce yürüdük öğrenci Edmond'la dedi Üstad Galadlirim... Ve evet onaylıyorum...

Bu sözlerin üzerine Yoruk Üstad Firble ile Üstad Palisdan'a döndü. Üstadlar siz de örenci Edmond'un ikinci eğitimi geçmeyi onaylıyor musunuz?

Eveeet dedi Üstad Firble... Ã?oook iyi bi ozaan olcak bence o bana öle geliyo dedi...

Evet dedi Üstad Palisdan... Sonra da Kendi diyarındaki insanlara öğret dedi aşkın nasıl bir şey olduğunu...

İkinci eğitimini geçtin Ozan Edmond dedi Bekçi Yoruk...

Birden eğitimin başında gördüğü renkli ışıklar tekrar belirdi. Farklı duyguları temsil eden renklerden kırmızı giderek daha da büyüdü. Ã?bür renkleri kapladı. Sonra Edmond'un bedenine doğru akmaya başladı. Tam göğsünden kalbinin üstünden Edmond'un bedenide aktı ışık. Bir an Edmond'un bedeni kırmızı ışıkla kaplandı. Sonra ışık yok oldu...

Gülümsedi.... Artık yeni bir adın var sanırım dedi Ozan Edmond'a... Kutlarım seni Kalbe Fısıldayan Huor... Bundan sonra insanlarda var olan duyguları güçlendirebilecek ya da zayıflatıp kalplerinin derinliklerine hapsedebileceksin. Ancak insanların sana direnebileceklerini unutma... Senin şarkılarının en fazla etkileyeceği duygu aşk olacak...

Sen Edmond rüzgarı aşık etmeyi başardın. Bundan sonra rüzgarla konuşabileceksin. Ve rüzgar şarkılarını çok uzaklara istediğin kişilere taşıyabilecek...

Evet Ozan Huor artık sen de biliyorsun.... Bu gördüklerin aslında bir rüya idi. Ancak yine de gerçekti. Artık uyanabilirsin...

Böylece Huor'un zihninde akademi görüntüsü giderek silikleşti. Ve Huor uyandı...

RP DIşI: Tebrik ederim Edmond kardeş... İleride zamanı geldiğinde, seni üçüncü eğitime de beklerim.
HARBE GİDEN
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Elessar uyandiginda kendini bir farkli hissediyordu adeta ama ayni zamanda huzunluydu
Yillar boyunca diyarda O ruyasinda gordugu buzdaglarinin leydisini aradi aradikca diyardan uzaklasti uzaklastikca kendinden uzaklasti ama artik buna dur demenin vakti zamani gelmisti
yillardir nefes almamiscasina solulandi usulca yere coktu gozkapaklarindaki yuk okadar agirdiki kapanmalarini engelleyemedi bir anda kendinden gecmis ruhu adeta goklere havalanmisti
birdaha acamam diye korktugu gozlerini oyle bir acmistiki kendisi bile inanamamisti ve iste orda tam karsisindayidi akademi evet issizligin ortasindaki dev kubbe vucuduna adeta askin huzurun ve ayni zamanda huznun yogun akisini hissetti ama hazirdi yoluna burda devam etmeye hazirdi zaten bunun icin gelmisti nede olsa kapiya dogru yaklasit ve hayranlikla ilk geldigi gunu dusunurken iceriye girdi ana giris sanki eskisinden daha gorkemliydi evinde birseyleri kirip cezasini cekmeyi bekleyen bir cocuk gibi o da uzun suredir uzak kaldigi bu diyarin ustadlarini bekliyordu
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bekçi Yoruk eski bir öğrenciyi yine görmenin verdiği mutlulukla gülümsedi. Hoşgeldin Ozan Elssar dedi ufak gnom karşısındaki ozana... Uzun zaman oldu aslında görmeyeli seni. Çok değişti her şey o zamandan beri değil mi çok çok değişti her şey aslında biraz da...

Eh sen en azimli öğrencisiydin akademinin Ozan Elessar seni yine görmek güzel aslında burada... Hoşgeldin tekrar akademiye...

Eğer ikinci eğitimi almaksa amacın. Sana ikinci eğitimi vermekten gurur duyar akademi... İsteiyorsan eğer ikinci eğitimi almayı.
HARBE GİDEN
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Yoruk'u gormenin vedigi mutlulukla cevapladi
" Akademide egitimime devam etmek icin sabirsizlaniyorum ve buyuk bir onur ve aclikla egtime baslamayi kabul ediyorum efendim " diyerek cevap verdi
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?yle ise başlayalım bakalım dedi Yoruk Elessar'a...

Akademinin en inatçı öğrencisini yeniden görmek ne güzel dedi bir kadın sesi.

Akademiye yeniden hoş geldin dedi Üstad Galadlirim Elessar'a.. İkinci eğitim duygularla ilgili bir eğitimdir. Daha önceki eğitimde anlattıkların söylediklerinin insanların düşüncelerini nasıl şekillendirdiği başka bir değişle anlatmak istediğin bir şeyi nasıl ifade edebileceğin ile ilgili idi. Başka bir değişle söylediğin şarkının karşındaki kişiye tam da istediğin şeyi düşündürmesini sağlamakla ilgili idi ilk eğitim. İkinci eğitim düşüncelerle değil duygularla ilgili. Ã?rneğin bir şairin bir savaş sahnesini çok ayrıntılı bir şekilde anlattığını düşün. Bu savaş sahnesi farklı kişilere farklı duygular yaşatacaktır. Ve ozanın amacı sadece o savaş sahnesini olabildiğince canlı anlatmaksa o sahnenin farklı insanlarda yaratacağı duyguları büyük ihtimalle bilemez ve kontrol edemez. Ancak ozanlığın ileri aşamalarında kişilerde duyguların oluşmasını ya da kaybolmasını sağlamak mümkündür. Başka bir değişle karşındaki kişinin tam da istediğin gibi hissetmesini sağlamak mümkündür.

Galadlirim burada gülümsedi. Elbette mümkündür derken kolaydır demedim. En usta ozanlar için bile bir duyguya yaratmak ya da kaybetmek kolaylıkla yapılamaz. Ancak bunu yapmayı deneyebilir ve doğru şarkıyı doğru şekilde söylersen başarabilirsin.

İşte bu eğitim bunu yapmak, duyguları kontrol edebilecek şarkıları söyleyebilmen için sana rehberlik edecek.

Eğitim sadece tek bir duygu ile ilgili olacak. Bu tek bir duyguyu yaratıp yok edebildiğinde diğer duygularda bunu nasıl yapabileceğini zaten görebileceksin ve bütün duyguları kontrol edebilen bir ozan olma yolunda bizim rehberliğimiz olmadan da ilerleyebileceksin.

şimdi öğrenci Elessar eğitim sırasında kavrayacağın, yeniden keşfedeceğin ve bir çömlekçinin toprağa şekil vermesi gibi şekil vereceğin duyguyu seç.

Elessar birden çevresinde ışıkların belirdiğini hissetti. Her ışık farklı renkteydi. Daha da ilginci her ışık farklı bir his yaratıyordu Elessar'da.

Kırmızı ışık aşk duygusunu hatırlatıyordu, sarı sevgiyi, turuncu neşeyi, yeşil kıskançlığı, gri nefreti, kahverengi öfkeyi hissettiriyordu. Mavi merak duygusunu hissettiriyordu Edmond a, siyah korkuyu yaşatıyordu, pembe ise heyecan duygusunu yaşatıyordu.

Unutma öğrenci Elessar bu seçim senin ozanlığına yön verecek önemli seçimlerden biri. dedi Galadlirim. şimdi seç hangi yönde ilerleyeceğini seç.
HARBE GİDEN
Post Reply