Türkçe RAP...
Grindcore Hardcore Metalcore türlerinden asla vazgecmem.Benim dinledigim müzikler benim ruh halimi yansıtıyor.Bu türler dısında tabi ki dinlerim fakat bunlarda Death Metal ve bazen Thrash Metal üzerinedir.Zaten Core kapsamına giren müzik türü Metal müzikle aynı kategoridedir.Bana anlam ifade etmeyen müzikleri dinlemem, dinleyemem.Rap te de pek bir anlam oldugunu sanmıyorum.Bazen su sözlerle karsılasırım."Bütün günde Metal dinlenmez ki abi..." veya "bütün gün metal dinliyorum diyen insan özenti insandır" diye bu sözler tamamen sacmalıktır.Yatarken kalkarken nefes aldıgım her an Metal dinlerim.Metal bana anlam ifade eden tek müzik türüdür.
Gercekten su bir dogrudur ki Rap müzik dinleyen bir cok kisi bir süre sonra rock sonra metal e gecmistir.Cünkü Rap artık o insanlar icin basit bir türdür.Rap dinleyen bir cok kisi zaten yetiskinden cok 10-16 yas ortalamasına sahiptir.Tabi yetiskin olup dinleyenlerde vardır fakat geneli o 10-16 yas grubudur.
Gercekten su bir dogrudur ki Rap müzik dinleyen bir cok kisi bir süre sonra rock sonra metal e gecmistir.Cünkü Rap artık o insanlar icin basit bir türdür.Rap dinleyen bir cok kisi zaten yetiskinden cok 10-16 yas ortalamasına sahiptir.Tabi yetiskin olup dinleyenlerde vardır fakat geneli o 10-16 yas grubudur.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Tamam beyler burayı bir tartışma alanına dönüştürmenin bir anlamı yok. İsteyen istediği müzik türünü dinleyebilir. Hem siz onları küçümsüyorsunuz ama (Rap ile Metal arasındaki nefreti ne kadarda kibar bir şekilde yazarsanız yazın saklayamazsınız) onlarda sizi küçümsüyor, sonuçta zevk meselesi. Valla bana bakın, Blues dinlemeye başladığımdan beri kafam rahat
Ne rapçilere sataşıyorum ne de metali savunmaya kalkıyorum, artık yaptıklarımın yanlış olduğunu idrak ettim.
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.
Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

Ben hoşlanmak dedim dikkat edersen. İnsan etrafındakileri özenle seçmelidir ve sadece gitar çaldığı için senden hoşlanan kız karaktersizdir. senden daha iyi gitar çalan birini bulursa seni terk eder o zamanLord_Feanor wrote:senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

bende karakterlidir demedim zaten tabi "sadece" gitar çaldığın için sırnaşıyorsaDragon_Knight wrote:Ben hoşlanmak dedim dikkat edersen. İnsan etrafındakileri özenle seçmelidir ve sadece gitar çaldığı için senden hoşlanan kız karaktersizdir. senden daha iyi gitar çalan birini bulursa seni terk eder o zamanLord_Feanor wrote:senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
Beyler en güzeli benimki, kimse yok neslimde benim gibiLord_Feanor wrote:bende karakterlidir demedim zaten tabi "sadece" gitar çaldığın için sırnaşıyorsaDragon_Knight wrote:Ben hoşlanmak dedim dikkat edersen. İnsan etrafındakileri özenle seçmelidir ve sadece gitar çaldığı için senden hoşlanan kız karaktersizdir. senden daha iyi gitar çalan birini bulursa seni terk eder o zamanLord_Feanor wrote:senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
ama bir kişi eğer tipi ve kişiliği dışında bazı becerilere sahipse bu da karşı cinsi karakterli olsun karaktersiz olsun etkiler. benim asıl kastettiğim insanların egosuyla ilgili, sonuçta insanları etkilemek kötü birşey değildir...
Genel bir not:O kadar konuşmama rağmen dikkat ettiyseniz kültürden bahsediyorum, oysa KÃ?LTÃ?R kelimesi bile yabancı, ülkemizdeki yabancılaşmanın boyutunu görüyorsunuz değil mi
Açıkçası bence en güzeli türkü ve Nostalji müzikler.Ã?rneğin bir Mihriban'ı bütün yabancı müziklere değişmem
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

müzik evrenseldirEdmond wrote:Beyler en güzeli benimki, kimse yok neslimde benim gibiLord_Feanor wrote:bende karakterlidir demedim zaten tabi "sadece" gitar çaldığın için sırnaşıyorsaDragon_Knight wrote:Ben hoşlanmak dedim dikkat edersen. İnsan etrafındakileri özenle seçmelidir ve sadece gitar çaldığı için senden hoşlanan kız karaktersizdir. senden daha iyi gitar çalan birini bulursa seni terk eder o zamanLord_Feanor wrote:senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
ama bir kişi eğer tipi ve kişiliği dışında bazı becerilere sahipse bu da karşı cinsi karakterli olsun karaktersiz olsun etkiler. benim asıl kastettiğim insanların egosuyla ilgili, sonuçta insanları etkilemek kötü birşey değildir...
Rap dinlemem, metal dinlemem, fakat onların bana yaptıkları gibi onları aşağılamamda -ki her ne kadar tamamen Rap ve Metal'in Türkiye'nin saf kültürünü bozduğunu bilsem de-.Türkücüyümdür, hatta ney çalıyorum
Kültürümüzü bozmayalım
![]()
Genel bir not:O kadar konuşmama rağmen dikkat ettiyseniz kültürden bahsediyorum, oysa KÃ?LTÃ?R kelimesi bile yabancı, ülkemizdeki yabancılaşmanın boyutunu görüyorsunuz değil mi
Açıkçası bence en güzeli türkü ve Nostalji müzikler.Ã?rneğin bir Mihriban'ı bütün yabancı müziklere değişmem
Müzik evrensel olabilir, ancak zevkler evrensel değildirLord_Feanor wrote:müzik evrenseldirEdmond wrote:Beyler en güzeli benimki, kimse yok neslimde benim gibiLord_Feanor wrote:bende karakterlidir demedim zaten tabi "sadece" gitar çaldığın için sırnaşıyorsaDragon_Knight wrote:Ben hoşlanmak dedim dikkat edersen. İnsan etrafındakileri özenle seçmelidir ve sadece gitar çaldığı için senden hoşlanan kız karaktersizdir. senden daha iyi gitar çalan birini bulursa seni terk eder o zamanLord_Feanor wrote:senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
Rap dinlemem, metal dinlemem, fakat onların bana yaptıkları gibi onları aşağılamamda -ki her ne kadar tamamen Rap ve Metal'in Türkiye'nin saf kültürünü bozduğunu bilsem de-.Türkücüyümdür, hatta ney çalıyorum
Kültürümüzü bozmayalım
![]()
Açıkçası bence en güzeli türkü ve Nostalji müzikler.Ã?rneğin bir Mihriban'ı bütün yabancı müziklere değişmembunu unutmuşsun
A kişisi çocuk yaştan itibaren rap dinlerse, ister istemez rapçi olup çıkmasına rağmen, B kişisi 16 yaşında tanışırsa Rap'la beğenmemesi mümkün
Misal ben:
Küçük yaşta rap ile tanıştım, pop ile falan tanıştım, ama hiçbir zaman türküden sapmadım, fakat bu benim karakterim ile alakalı bir şey, ancak aynı koşullarda büyüdüğümüz kuzenim benimle birlikte rapi öğrenmesine rağmen, o rapçi kesildi başıma
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

Edmond raple türkülerin ortak yanlarını söylemek istiyorumEdmond wrote:Müzik evrensel olabilir, ancak zevkler evrensel değildirLord_Feanor wrote:müzik evrenseldirEdmond wrote:Beyler en güzeli benimki, kimse yok neslimde benim gibiLord_Feanor wrote:bende karakterlidir demedim zaten tabi "sadece" gitar çaldığın için sırnaşıyorsaDragon_Knight wrote:Ben hoşlanmak dedim dikkat edersen. İnsan etrafındakileri özenle seçmelidir ve sadece gitar çaldığı için senden hoşlanan kız karaktersizdir. senden daha iyi gitar çalan birini bulursa seni terk eder o zamanLord_Feanor wrote:senden hoşlanan ilk kızla evlenmeyi düşünüyorsan allah seni de bildiği gibi yapsınDragon_Knight wrote:En sevdiğim SaGoPa KaJMeR 'dir . Pit10'nun şarkılarınıda çok beğenirim.Gitar çalabildiğim için benden hoşlanacak kızı Allah bildiği gibi yapsın.Lord_Feanor wrote: ve son bişey daha rap söyleyerek kızlara hava atamazsınız ama gitar veya bateri çalarak allahını yaparsınız![]()
(kendmden biliyorum)
Kültürümüzü bozmayalım
![]()
Açıkçası bence en güzeli türkü ve Nostalji müzikler.Ã?rneğin bir Mihriban'ı bütün yabancı müziklere değişmembunu unutmuşsun
Sonuçta kültürel (!) açıdan bakarsanız, daha çok yabancı müziklerle büyümüş insanların yabancı müzik dinlediğini fakat yabancı müziklerle sonradan tanışmış insanların kendi kültürüyle yetiştiğini görürsünüz.Misal:
A kişisi çocuk yaştan itibaren rap dinlerse, ister istemez rapçi olup çıkmasına rağmen, B kişisi 16 yaşında tanışırsa Rap'la beğenmemesi mümkünYani A kişisinin bir nebze şansı yok, ister istemez yabancılaşacak, yani A'nınki yabancılaşmak fakat B'ninki hoşlandığı bir işi yapmak.Ã?ünkü o seve seve dinliyor demektir.
Misal ben:
Küçük yaşta rap ile tanıştım, pop ile falan tanıştım, ama hiçbir zaman türküden sapmadım, fakat bu benim karakterim ile alakalı bir şey, ancak aynı koşullarda büyüdüğümüz kuzenim benimle birlikte rapi öğrenmesine rağmen, o rapçi kesildi başımaBen ise tüm Dünya'nın başına türkücü
Yani o bir nebze yabancılaştı
Müslüman ülke.......
İlginç durum.
Ayrıca türküde aynı bölüm 2 kere gayet tekrarlanır,
Bin cefalat etsen almam üstüme oy
Gayet şirin geldi dillerin dostum
Varır yad ellere melil verirsen oy
Kış ola bağlana yolların
Dostum dostum dostum
Dostum dostum dostum
Dostum, gelsene canım
Son bölüm 2 kez söyleniyor mesela.Türkülerin söyleniş türü,
4 tane bölümden oluşurlar, 2 üçlük, 2 dörtlük, 4'lükler iki kere söylenir.Hepsinde hece ölçüsü vardır.Oysa raplerde aşırı derecede sırf kafiye olsun diye araya "GAYDİRİGUTBAK" sözcükler yerleştirilir.Fakat türkülerde her şey düzenli olur.
Mesela rap'ler aslen aşka hitaben yazılmaz.Fakat türküler aşka hitaben yazılır.
Rap'lerde amaç ağırlıklı olarak başkasını kötülemektir.Fakat türkülerde hep kendinden ve sevdiğinden bahsedersin.
Battle'larda dilediğin gibi laf sok, fakat türkülerde laf sokarken bile Kafiye gerekiyor
Rap'ler intizama, düzene göre değil, vermek istediği DÃ?şÃƒ?NCEYE göre yazılırlar.Fakat türkülerde intizama önem verilir ve vermek istediği şey, DUYGUDUR
Yani Rap'çiler duygusuz
şaka şaka
Fakat türkü ile Rap'in amaçlarından yazılışına kadar her şeyi farklı 
İlginç durum.
Kış ola bağlana yolların
Dostum dostum dostum
Dostum dostum dostum
Dostum, gelsene canım
4 tane bölümden oluşurlar, 2 üçlük, 2 dörtlük, 4'lükler iki kere söylenir.Hepsinde hece ölçüsü vardır.Oysa raplerde aşırı derecede sırf kafiye olsun diye araya "GAYDİRİGUTBAK" sözcükler yerleştirilir.Fakat türkülerde her şey düzenli olur.
Rap'lerde amaç ağırlıklı olarak başkasını kötülemektir.Fakat türkülerde hep kendinden ve sevdiğinden bahsedersin.
Battle'larda dilediğin gibi laf sok, fakat türkülerde laf sokarken bile Kafiye gerekiyor
Rap'ler intizama, düzene göre değil, vermek istediği DÃ?şÃƒ?NCEYE göre yazılırlar.Fakat türkülerde intizama önem verilir ve vermek istediği şey, DUYGUDUR
Yani Rap'çiler duygusuz
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

2 kez tekrarlanmaz derken sadece bir bölüm ve bir nakarattan oluşmaz demek istedim.Edmond wrote:Müslüman ülke.......
İlginç durum.
Kış ola bağlana yolların
Dostum dostum dostum
Dostum dostum dostum
Dostum, gelsene canım
Battle'larda dilediğin gibi laf sok, fakat türkülerde laf sokarken bile Kafiye gerekiyor![]()
Rap'ler intizama, düzene göre değil, vermek istediği DÃ?şÃƒ?NCEYE göre yazılırlar.Fakat türkülerde intizama önem verilir ve vermek istediği şey, DUYGUDUR![]()
Yani Rap'çiler duygusuzşaka şaka
Fakat türkü ile Rap'in amaçlarından yazılışına kadar her şeyi farklı
Aşka hitaben yazılmaz diyorsan sadece Sagopa Kajmerden Baytar'ı dinlemen yeterli.
Battlelarda ve atışmalarda amaç laf sokmak fakat yapılış tarzı farklı
Küfür olayına pek girmek istemiyorum
-
Dreamscape
- Kullanıcı