Yeni bir Macera

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Yeni bir Macera

Post by catboy »

Arkadaşlar! Eğer katılımcı olursa ben de bir değişik bir öykü hazırlamak istiyorum; ama öykünün ismini ve öykünün geçtiği yerin adını birlikte karar vermemiz gerektiğine inanıyorum. Benim düşüncemi önce anlatayım. Üç tane ana bölge olacak öykümüzde. Tabi ki de biri iyilerin biri kötülerin biri de tarafsızlara ait topraklar olacak. Ã?ykünün kahramanları bir şekilde kötülerin topraklarında yer alan büyük ve ünlü bir hapisaneye düşmeleriyle öykü başalayacak. Başta o hapse nasıl düştüler ve tam olarak inandıkları şeyler ne ne? Bu soruları cevaplarıyla öykü başlıyacak. Ardından hapisten kaçış ve büyük savaştaki konumumuz öykünün devamı olacak. Aramızda hain de olabilir. Büyücü, hırsız, barbar, şövalye değişik tüpte ve ırkta karakterler yer alabilir. Dost olanlar ve birbirlerinden nefret edenler olsun ki öykü daha hareketli olsun.
Bir de öyküde 5 temel tanrı olacak ve her bir tanrının 2 yardımcı tanrısı olacak . ama hangileri kötü ve iyi ve neyi temsil ediyorlar, daha da önemlisi isimleri ne bunları hep beraber tartışarak kararlaştıracağız. Eğer katılmak isteyen varsa buraya fikirlerini belirtsin. Ã?ykünün adı, geçtiği yerin daha doğrusu gezegenin adı, kendi karakterinin adı ve geçmişi (fazla gizemini bozmadan çünkü ilerde daha detaylı bir şekilde anlatması daha hoş olur görüşündeyim) bir de daha çarpıcı düşünceleri varsa neler onları belirtirseniz sevinirm. Umarım katılmak isteyen çok olur. Diğer öykülerden sonra bana da heves geldi bayağı :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Seve seve gelirim :) Sanırım bir Ozan lazım her hikayeye :)

Elf-Ozan sanırım önemli olan kısmı ise Chaotic Good :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Hiç bir hikayeye katılmaya çekinmem her türlü gelirim :D

Bende bu aralar elf hastasıyım kendi karakterim beni baştan çıkarsın istiyorum garipmiyim neyim :schemes: Ama diğer öykülerin pabucunu dama atıcak kadar da güzel olmasın :D şaka bir yana deneyimin çok senden süper bir hikaye ortaya çıkar :)
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

düsünce süper bende katılmak isterim.

druid olarak.

seve seve gelirim :)
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

- Gezegenin adı ne olsun? (orta dğnya, krynn dışında :) )
- Üzerinde yer alacak üç ana karanın adları ne olsun?
- Gezegenin yaratılmasında rol alan beş ana tanrının adları ve özellikleri neler olsun?
- Her tanrının iki hizmetkarı olacak. (yarı tanrı gibi bir şey) Onların adları ve özellikleri neler olsun?
- Ã?ykünün başında avantaj hangi tarafta olsun? (İyilerin durumu mu daha iyi yoksa kötüler mi kazanmak üzere olsun? )
- Karakterinizin adı, ırkı, sınıfı (büyücü, savaşçı vs.), mesleği, medeni hali (sevdiği kişinin durumu ne şu an? ), ailesi
(belki annesi elf, babası insan yapabilirsiniz ama dha ilginç bir şeyler de olabilir) ve en önemlisi hapse neden düştü ve
hayattaki en büyük amacı ne? (belki bir şeyin intikamını almak olabilir, ya da Raistlin gibi uçuk bir amaç da olabilir)
Fikirlerinize göre dünyayı şekillendireceğim ve öykü başlamadan önceki olan temel olayları (büyük bir savaş gibi) belirleyeceğim.
Son soruya çok önem verirseniz sevinirm ama fazla derine inmeyin. çünkü öykü içinde anlatırsanız daha güzel olur değil mi?
Evet, heyecanla bekliyorum yanıtlarınızı.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

-Gezegenin adı Dunzemore olabilir (içimden çıkan 1 saniyelik etki sonucunda oluşturdum bu ismi :) )
-Ben elf karakteri kullanacağım için elflerin ana kıtası olarak Alfévinia olarak bir şey düşündüm diğerlerini kalan ırklara göre belirsek güzel olur.
-Her tanrının iki hizmetkarı olacak dediğini anlamadım yani insan olarak dünyaya gönderilmiş bir bedende mi yoksa ruhani mi?
-Bence bu sefer değişiklik olsun kötülerin de iyilerinde düşmanı olan bir topluluk olsun daha çok Chaotic evil ötesinde :D

şimdilik bu kadar öneri sunayım karakterimi sonra aydınlatırım :)
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Oyun hakkında ki düsüncelerimi yazmadan önce karakterimi yaratmak istedim.Karakterim bittikten sonra oyun hakkında ki düsüncelerimi herkezle paylasarak yazmanın daha mantıklı oldugunu düsündüm;

İsim - Deru Abysscrime.(Dişi)

Yaş - 52 (En fazla 320 -350 yıl ömürleri vardır)

Dil - Dryad dili, Elfce ve hafifce ortak dil.(Ortak dil konusma düzeyi orta seviyede)

Irk - Dryad. (Orman Perisi)

Sınıf - Druid.

Neutral.

Özellik - Dryadlar orman icinde bulundugu sürec icersinide cok yavas yaslanma belirtisi gösterir.Bir zindan veya benzeri -agaclık ve orman olmayan- bölgelerde yaslanma hızı normalden oldukca hızlı isler.40 yasında genclige ulasırlar ve 320 yasına kadar yasayabilirler.Bir Dryad'ın yaslılığı, saclarının sonbahar yaprakları rengini (kahverengi) almasıyla anlasılır.Ormandaki bir cok bitkiyi kontrol etmeyi ve onların özünü almayı icgüdüsel olarak bilirler.Dryadlar kendilerinin görünmesinden rahatsız olurlar ve bazen kendilerini gören (insan, cüce, gnom vb) kişileri öldürmek zorunda hissedebilirler.Yanlız yaşamayı daha cok severler fakat cok nadir de görülse baska kişilerle maceralara cıkarlar.Kendi ırkları dısında ki ırklara cekingen bir yaklasım gösterirler.

Görünüm - Deru bacaktan baslayıp karın bölgesine kadar ceylan görünümündedir.Karın bölgesinin yukarı kısmı insan vücudu seklindedir.Bacak kısmı kahverengi normal bir ceylan rengindedir.Vücud kısmı gün ısıgında Mat Gri ve gece ay ısıgında Hafif Parlak Griye dönüsür.Sacları agac yapraklarının renginde koyu ve acık yesil olarak karısıktır.Gözleri Sarı ve yesil olmakla beraber oldukca iridir.Fiziksel görünümünden dolayı oldukca hızlıdır.Yüz hatları oldukca belirgin olmakla beraber cok güzel bir görünüme sahiptir.Bir insan boyundan hafif kısa fakat bir cüceden de hafifce uzundur.

Tükenen bir nesildir.Bu sekilde bir Dryad görebilmek icin bir cok kişi yeryüzünü oldukca kapsamlı bir sekilde dolasmak zorundadır.

Gecmiş - Deru Abysscrime (Soyisim - Dipsiz Cinayet) Genclige erdiginde kendi kabilesi olan Rainy Ivy (Yagmurlu Sarmaşık) nin sınavlarına girmesi gerekiyordu.Bu sınava tek basına giriyordu cünkü 14 kişilik bir kabileydi.Sınavlar dogayı kontrol etmek üzerine,Mızrak ve Yay kullanımına göre kapsamlı bir sınavdı.Eger bir Dryad bu sınavdan basarıyla cıkamassa Kabilesi onun sol arka bacagına bir mühür koyar ve onu terk ederdi.Deru sınavlarda basarısız oldu ve damga yemek zorunda kaldı.Bu durumdan kurtulmak icin cok caba sarf etti.Bir cok farklı Dryad'ı öldürerek damga yememek icin mücadele etti.Uzun bir süre boyunca savastı ve en sonunda gücü tükenince kacmaya basladı.Taki Kabile Lideri kutsal büyüyle onu durdurana kadar.Diger 11 Dryad kabilesi toplanıp onun dıslanmasına dair imza ve görüslerde bulundu.En sonunda verilen karar onu topraklarından uzaklastırıp suan icinde bulundugu tastan hapishaneye yollamak oldu.2 senedir hapishanedeydi ve dogayla hic bir bnaglantısı kalmamıstı.Suanda gücsüzdü.Buradan cıkıp 11 kabile sefini de öldürüp kendisini ölüme terkedenlerden öcünü almak istiyordu.

Not - Kısaca karakterimi acıkladım arkadaslar.Bundan sonra diger konularla ilgili fikir sunabilirim sanırım.Hikayenin bu kadar kapsamlı olması gercekten ayrı bir heyecan kattı icime.Güzel olması umuduyla.

Bu arada karakterimin sekline dair ufak bir resim arkadaslar;

Image
Last edited by WeS_DeX on Wed Mar 26, 2008 1:20 am, edited 3 times in total.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Sanırım buna ben de katılıyorum. Gnom bir illüzyonist! Oleey!

Kıtalara Probus(iyi olan), Aequs (nötr bu) ve Prevus(kötü) öneriyorum. Tabii bunlar latincelerinin azıcık değişmiş halleri.

Sonra tanrılar

1)Oleave(İyi)

Doğa ve barış tanrısı. Evet, adını zeytin dalından verdim. Ona tapanlar çoğunlukla kuralcı olur, çünkü doğa içindeki barışın kurallarını en iyi anlayan olan olduklarını düşünürler. Hizmetkarları da:

Olof:
Güneş yarı-tanrı gibi birşeyi. İnsanlardan saklanmayı sevmez, onlara içlerinden gelenleri yapmalarını söyler.

Olune:
Ay yarı-tanrı gibi birşeyi. Olof'un aksine o insanlara belli öğütler verir ve ağır başlıdır.

2)Dirot(İyi)

Dışavurum tanrısı. Sanatın tanrısıdır, dünyaya renkleri o katmıştır. Tapanları ya kuraltanımazdır ya da nötr. Yardımcıları:

Dingel:
Tembelliği sembolize eder. Her keyifin, yani 'rengin' tadının çıkarılarak uzunca yapılması gerektiğini düşünür.

Dikoat:
Özenli bir yarı-tanrıdır. Her işin ince ince düşünülmesi gerektiğini söyler. Keyif alınan şeylerin de planla olması gerekir ona göre.

3)Hikery(Nötr)

Denge ve düzen tanrısı. Tapan kişiler kesinlikle nötrdür. Hayata dengeyi o katmıştır. Dirot ile açıklanmamamış bir düşmanlıkları vardır arasında.

Hiera:
Her türlü dengenin temellerinin atılıp bozulmamasını öğütler. Ona göre herkes bu düzeni kabullenmelidir.

Hiore:
Ã?abalanasını öğütler. Yükselmek için çalışmak gerektiği konusunda emindir. Yükselmenin gerekliliğinin de düzenin bir parçası olduğunu düşünür.

4)Redoger(Kötü)

Hırs ve hile tanrısı. Bir amaca ulaşmak için tam anlamıyla herşey yapılmalıdır. Tapanlar genelde kötü ve kuraltnımazdır.

Rehem:

Hiore ile başından beri düşmandır. İnsanlara umut vermez, umudu saklar ve ona ulaşmak için bir lanet veya bir hediye verir insanlara, hırstır bu lanet...

Redas:

İnsanlara üçkağıtı açıklar. Ona göre bu kaçınılmazdır. Hiç uğraşmadan, hırsa gerek kalmadan minik bir oyunla herşeyin çözüleceğine inanır.

5)Estanya(Kötü)

Ölümün ve yetkinin tanrısıdır. Tapanlar kuralcı ve kötüdürler.

Esod:
Bu yardımcı, herşeyin sonuna inanır. Ona göre bu sonu kimse engelleyemez.

Esun:
Bu yardımcı ise, yetkinin 'yetkinliğinin' önüne kimsenin geçemeyeceğini düşünür.

Tanrılar bunar. Gördüğünüz gibi yetkinin tanrısı kötü, klişelerden ayrılabiliriz bu açıdan. Ayrıca diikatinizi çekerim, bir tanrının yetkisi altındaki iki yarı-tanrı birbirlerine zıt. Tanrıların etki alanlarındaki bu zıtlığın dünyaya yansıması hıoş olur eminim.

Biraz bendenb bahsedelim. Lydronk Lkynt Lher Lex "Cointrick" Lour, gnom illüzyonist. Kaotik iyi biri olarak, yaptığı 'pazarlığın' yanlış anlaşılması onu buralara kadar sürükledi. Tek yapmak istediği biraz eğlenmekti. Hayır yani, alt tarafı patlatıcı iksiri içecekti adam... Ah evet, kendisi bir simyacı da! En büyük amacı yaptığı mekanik ejderhalara deri ekleyebilmek. ejderhalar ateş üflüyor ama derileri yok! Ne kadar uğraştırsa da hiç bir iksir bu tahta yığınlarına deri ekleyemedi. Yanında hep maviye boyanmış tahta minyatür bir ejderha taşır. Bu ejderha ağzından yıldırım çıkarıp uçabilir ama derisi yoktur!
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Biliyorum böyle şeylerin yazılması yanlış anlaşılıyor fakat ben bütün dinleri ve sözde 'dinleri' merak eden biri olaraktan satanizme biraz bakmıştım. Ondaki kurallar Rehem tanrısının kuralları olarak alınabilinir. Gerçekten adamlar nasıl kötü olacağı hakkında kurallar koymuşlar.. (Biliyorum, biliyorum, frp ile satanizm hâlâ bağdaştırılıyor, çok abest duruyorsa silin ne yapayım yani... Fakat eğer kötü bir tanrının 'kurallarını' oluşturacaksanız satanizmden fikir almanız gayet yararlı olabilir)

edit: Bu arada şöyle bir şey daha geldi aklıma, tanrıların hizmetkarları CLiCKs'in diyip de ismini çıkaramadığı peygamberler niteliğinde olabilir diye düşündüm.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Lydronk'un yazdığı Tanrı isimleri ve özellikleri gerçekten çok hoşuma gitti. Bu arada Wes-Dex dediğim gibi her çeşit ırka yer var bu öyküde. Rahatlıkla istediğiniz karakteri oluşturabilirsiniz.
Ve son olarak satanizmin hangi kuralları tam olarak öykümüzde kötü tanrıların da koyabileceği kurallarla bağdaşabilir, tam açıklayacı olursa tabi ki de olabilir. Sonuçta inanç ve din de frpnin bir parçasıdır değil mi?
Kompile sözcüğüne de gelince ben orda "kompile" seni yanlış anlamışım Edmond. Tabi ki kompile yerine "tamamiyle" sözüğünü kullansam daha doğru olurdu.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Yazsam olmayacak, link versem yine olmayacak :D En iyisi ö.m. olarak atayım.
Image
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Karakterimi hazırladım yukarda kalmıs baya sanırım.Evet dinler suan ki yasamımızdan özünlenerek yapılabilir.Aslında bu birazda fikir vermis olur.Ayrıca Lydronk'un gösterdigi tanırlar baya iyi olmus fakat biraz daha acıklayıcı olursa bu tanrıla süper olur.Kısa fakat biraz daha uzun (nasıl oluosa artık).

Fakat Benim karakterimin tam olarak hangi dini görüsü savundugunu pek cıkaramadım.Biraz yardımcı olursanız sevinirim.Kötü mü iyi mi? Sanırım kötü ve;

Rehem:

Hiore ile başından beri düşmandır. İnsanlara umut vermez, umudu saklar ve ona ulaşmak için bir lanet veya bir hediye verir insanlara, hırstır bu lanet...

Bu tanrı oldukca iyi olabilir gecmisine göre.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:D Arkadaşlar böyle ön hazırlıklarla renkli bir çalışmaya girişmeniz gerçekten çok güzel ve takdire değer. Ben de katılmak isterdim ama şu anda okumak ve yazmak zorunda olduğum o kadar çok proje var ki, (detaylı bir FRP campaign hazırlıyorum, bu yüzden ingilizce D&D kitaplarını okuyorum ve biri D&D olmak üzere 3 romanı bu sene bitirmem lazım, ayrıca öyküler, vs) anlayacağınız layıkıyla zaman ayıramamaktan korkuyorum. Ama sizin keskin hayalgüçlerinizle oluşturacağınız hikayede eksikliğim hissedilmeyecektir. Kaleminize kuvvet! :mrgreen:

.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Yukarda ki Tanrılar oldukca güzel acıklanmış.Bu Tanrılar olabilir hem oldukca fazla ve Catboy'un sistemine de uygun görünüyor.Bir kac değişiklikten sonra Tanrılar tamamiyle hazır olacak gibi görünüyor.Her ırkın kendisine benimsedigi (Moradin-Cüce,Yondalla-Bucukluk gibi) bir tanrı olmaması görüsündeyim.Elflerin hepsi aynı tanrıya değilde kendilerini yansıtan tanrıya inansınlar veya diger ırklar.Cüce,cüce diye bütün cüceler aynı tanrıya tapmasın böylece ırklar arası din savasları da pek fazla olmaz ve "Ahh bu cüce garanti su tanrıya tapıyordur..." denmesin.Yeryüzünde yaşayan herkez aklına yatan tanrıya sıgınsın.

Bence tanrı ve yardımcıları yer yüzünde bulunmasın soyut bir kavram olsun.

3 ana topragında,

a topragı - ticaret

b topragı - savaş

c topragı - din

gibi olabilir.Aklıma böyle bir fikir geldi.Tabiki c topragı din diye sadece insanlar dinle ilgilen mesin sadece yönetim sekilleri bu gibi olabilir.

Bir soru soracagım hapishane hangi toprakta olcak...Nötr toprakta bulunması daha iyi olur gibime geliyor veya 3 ana ülkenin ortasında bir yerlerde ?
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bana şey çok saçma geldi iyilerin kötülerin nötrlerin kıtası felan yani ırklar başka yerleri gezip göremeyecekmi ırkların çoğunlukla yaşadığı kıtalar olarak ad vermeliyiz diye düşünmekteyim benim fikrim bu yani :)
Post Reply