Yüksek Level Tartışması

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence hepimiz FR'da level 30-40 adamlar görmekten dolayı biraz kendimizi kaybetmişiz.
Level 20 legendary abi, son sınır aslında...
Bir karakter level 20'nin üzerine çıkamaz açıkçası beyni bu kadar yetenek ve bilgiyi hazmedemez herhalde. Lichler level 14 mu neydi (salliyorum ona gore)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Benim bildiğim level 17 civarındaki büyücüler ölünce lich olarak kalkabilecek kadar kudrete sahip.
Ama level 20 üstü karakterler neden olmasın ki ?bu karakterler için bi handbook var."Epic Player's Handbook"

walla kitapta göre 20.leveldan sonra işler değişiyor.daha sık ability score almaya başlıyorsunuz.falana filan.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ability Increases: Upon gaining any level divisible by four (20th, 24th, 28th, and so on), a character increases one of his or
her ability scores by 1 point. The player chooses which ability score to improve.
For multiclass characters, feats and ability increases are gained according to overall character level, not class level. Thus, a
13th-level wizard/11th level fighter is a 24th-level character overall and eligible for both a feat and an ability score boost.

Yani değişiklik yok ability bonuslarda

Ayrıca lich olabilmek için gereken tek şey Magic Jar büyüsüdür (Level 5)
Yani 10. level bir spellcaster eğer lichlik konusunda biraz bilgi toplarsa bu büyüyü kullanarak ruhunun bir parçasını bir büyülü eşyaya aktarıp sonsuza kadar yaşayabilir (tabii buna yaşamak denirse, daha çok sonsuza kadar ölebilir diyelim)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

abi level 20'nin üzeri tanrılığa doğru gidiş mi?
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

aslında evet ama tam olarak değil. yani level la tanrı olmuyosun sadece o işi yüklenebilecek kadar kuvvetli oluyosun
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Raistlin wrote:Ya bence ortalamada bir insana kıyasla +3 daha fazla save'i olduğu için (yani sanki +6 wisdomı varmış gibi) bir halflinge Dragon Lance gibi bir dünyada korkusuz diyebiliriz. (Bir yerde Dragon Lance'te Caramon'un str'sinin 14 olduğunu okumuştum ama güvenilir bir kaynak mıydı hatırlayamıyorum ne yazıkki)

şimdi bu veridiğim bilgiye itirazlar gelebilir gelecektir de ama şunu belirtmek istiyorum. Bizim oynattığımız DL settingi kitaplarda yazılanı ancak simule edebilir. Yani Raistlin'in DL'de 18 int'i olduğu ve level 20 wizard olduğu söylenir ama inti 18 bile olmayabilir.

Neyse tartışmanın sapmasına gerek yok. Bence normal halfling'in kenderden tek farkı kültürlerinin ve yetiştiriliş tarzlarının farklı olması.

Yoksa kenderdeki özellikler halflingde de var (merak, aşırma, korkusuzluk, fırlatmadaki yetenek, saklanma, sessizlik, şans, vs. vs.)
Çok üzülerek yanıldığını söylemeliyim arkadaşım. Kenderlerin yapısı bir halflingden çok daha farklıdır. Yani yetiştiriliş deil, fizikman boydan başka bir benzerlikleri yoktur... Graygem in bir eseridir onlar...

Raistlin Majere 20. lvl human black robe mage, int 17
Caramon Majere 12. lvl human fighter, str 18/63

Bu yazılanlar orjinal Dragonlance Adventures Rulebook tan alıntıdır. Statların ait olduğu zaman Raist daha tanrılığa kalkışmamış, Caramon ise bir 28 yaşında bir alkoliktir.

Dl kender ve gnome ları dier dünyadakilerle alakasızdırlar, boyları haricinde bir ortak noktaları bulunmaz. Bunun ana nedeni de ne kültür ne başka birşeydir. Yaratılışlarıdır. Yani yapıları, özellikleri başka hiçbir dünyadaki hiçbir ırkla ortak deildir...

Misal bir Fr gnomeu vs Dl gnome u...
Fr: Büyüye özellikle ilüzyona yatkın.
Dl: Büyünün yanından geçmez, bırak yapabilmeyi...

Fr: Zeki, becerikli, eli pratik işe yatkın...
Dl: Herşeyi bilse de hiçbir şeyi beceremez. Teknoloji manyağı ama basit ve çalışan birşey kolay kolay yapamaz...

vs. vs.

Kender ve halfling için de birçok fark söylenebilir. Bu arada unutmayalım, save bonus ile immunity arasında dağlar kadar fark vardır... Kenderler immune to fear dır. Resistant deil...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya açıkçası 20'den sonrası bir ölümlünün kapasitesinin üzerinde ama FR olayın suyunu çıkarıp 20'nin üzerini mantıklı ilan etmiş ve şimdi bize de bilinçaltımızda mantıklı gibi geliyor. Bir dünyada level 20 en fazla 5-10 karakter varolabilir dersen sanırım ne demek istediğimi anlarsınız.
Hatta 10 tane bile fazla bu kadar güçlü büyücüler dünyayı ele geçirme ya da Tanrılara meydan okuma gibi fantaziler yapabilirler
(Bkz. Raistlin tek başına bile yapıyor ve adam level 20 olana kadar neler çekiyor görüyorsunuz, kaç zaman yolculuğu vs. vs.)
(Ya da Sorcerer Kinglerin dünyayı ele geçirme savaşı olan Dark Sun gibi... Neredeyse bu büyücüler dünyayı yokoluşa mahkum edeceklerdi, bir daha da dünya belini doğrultamadı zaten.)
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Quel-Shin wrote:Benim bildiğim level 17 civarındaki büyücüler ölünce lich olarak kalkabilecek kadar kudrete sahip.
Ama level 20 üstü karakterler neden olmasın ki ?bu karakterler için bi handbook var."Epic Player's Handbook"

walla kitapta göre 20.leveldan sonra işler değişiyor.daha sık ability score almaya başlıyorsunuz.falana filan.
Abicim Bir büyücünün Lich olması hiç de kolay deil. Bir kere en az 18. lvl olması gerekior (raist abi sallıorum demişin, harbi sallamışın) . Üzerine bir çok büyüyü elinde bulundurması, ve özel büyülü bir eşyayı hazırlaması gerekir... Sadece magic jar deil yane... Baya bi ayrıntılı ve uzun bir işlem bahsettiğimiz... Tabi ben 2e den bahsediorum, Eğer 3e de sizin dediğiniz gibiyse dünyanın way haline...
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Kirath'a katılıyorum.Arkadaşlarımın oynadığı bir oyunda lich olmak için bir arkadaşım Sigil'e girdi.Arkadaşım büyücü ve Sigil'e özgü bir kayanın bir parçasını kopardı.O kaya parçası yapması gereken item'ın sadece bir parçasıydı.Lich olmanın baya dalavereli bişey oldugunu orda anlamıştım ben.
FR da insanlar DL'e göre fazlasıyla büyüyle içi içe yaşıyorlar ben de ona bağlıyorum o kadar güçlü karakterlerin çıkabilmesini.Lvl 20 nin üzerinin bir ölümlünün kapasitesinin üzerinde olması fikri de bana garip geldi.Büyücülerden konuşuluyo ben de onlardan örnek veriim büyücü class'ı kadar(hele ki human ise)ben daha açgözlü ve güce tapan varlıklar görmedim.(dikkatinizi çektiyse nerdeyse bütün lichler formerly human'dır)Ortalamanın üstünde bi seviyeye çıkınca da tabii ki büyük oynamaya başlayacaklar çünkü biliyorlar ki(FR için)11.lvl büyüler mortallara yasak.Bu nedenle de sırf daha fazla güç için kendi ruhlarını vererek,hangi formda olursa olsun daha kudretli olmak için akla gelmeyecek şeyleri göze alıyolar...
Evil rises,darkness falls...
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

baron sengir e katılıyorum bi ölümlünün 20 nin üzerine çıkamaması diye bişey olamaz... büyücü olmayan karakterler için bi yere kadar geçerlidir bu belki (çünkü onlar gerçek fizik kanunlarını kullanırlar ve belirli bi leveldan sorası fizik kanunlarını da aşıyo) ama bi büyücü kesinlikle eğer yeterince hırslıysa 20 nin üzerine çıkabilir...

bi karakterin bilgiyi hazmedememesi diye bişey de olamaz bence ki beyninin ne kadar büyük bi kısmını kullanmayı başarırsa o kadar çok bilgiye ulaşır (ki bunu int le belirlemek mümkün...)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

tamam ama

20 levelın çok üstündeki birisi ne yapamaz ki?

yani o saatten sonra niye oynasın?

ne yapacak demi-godlarla güreşip, tanrılara kafa mı tutacak

bahsettiğiniz kişiler (raistlin, caramon, drizzt fln fln) hepsi roman kahramanları
yani adamlar 20 levelın üstü olsalar da batmaz

oyunda hiç zevk vermez bence
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

ben oyunlarımda oyuncular 20. levela veya civarına gelince 19. fln( tabi gelebilirse) o zaman karakterini roman karakteri haline getiriyorum... elinden alıp legend karakter olarak senaryoya ekliyorum.
encounter zarşansı koyuyorum. 20 lvl a gelene kadar karakterin belli başlı hareketleri alışkanlıkları ve davranışları belirlenmiş oluyor...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Beni oyunlardan en çok soğutan şey yüz milyon bininci level karakterler. Kesinlikle Orenla aynı yöntemi kullanıorum. Bazen 20. lvlı dahi beklemem. 16. lvlda bile emekeli ettiğim olur karakterleri...
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

aslında 15-20lvl arası karakterler çok güçlü karakterlerdir.hele epic lvl karakterler dünya üzerinde 2 elin parmaklarını geçmez.yine de karakterleri 20 yaptırmadan öldüreyim veya oyunu burda keseyim diyen dm'lere katılmıyorum.adam o lvl'a gelmeyi hakediyorsa niye gelmesin??önemli olan oyundan zevk almaktır.oyun karakter lvl'ları yükselince değil alınan zevk azaldıkça bırakılmalıdır.
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

ben kirath ve Oren Dautry e katılıyorum aslında tamam 20 nin üzerinde karakter olamaz değil, çalışan tüm karakterler 20 nin üzerine çıkabilir ama inanın epic oyunlar çok da zewk wermiyo.
benim savunduğum şey zaten epic olmanın imkanlı oluğu...

bi süre sonra tek yapılan şey "dünyayı ve diğer plane leri ele geçirme planları" oluyo çünkü... Hatta daha da abartılırsa direk herkes gidip tanrılara kafa tutuyo...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Post Reply