Benim fikrime göre öykümüz şu şekilde ilerleyecek: (siz de eklemeler ve değiştirmeler yapmakta serbestsiniz ama öncelikle benim hazırladığım bölge isimlerini öğrenmeniz isimleri algılamanız açısından daha güzel olacaktır.)
- Polantes: şu anda bu adadaki hapishanedeyiz. Buradan esirleri getiren korsan gemisini çalarak kurtaracağız.
- Loy Adası: Loy Adası bir korsan şehri. Korsanlar bizi fark edecekler ve korsan lorduna götürecekler. Uzun uğraşlar sonucu onun şahsi pis işlerini halledip güvenini kazanınca bize bir gemi satacak.
- Nerdemar: Bu kayalıların yakınından geçerken fırtınaya yakalanacağız ve gemimiz batacak. Deniz elfleri bizi kurtaracaklar. Bizi saklı şehirlerine götürecekler. Orda bize gelecek büyük tehlikeden bahsedecekler. Bizim de yüksek elfleri uyarmamız gerektiğini söylecekler.
- Avalende: Bu kıtada yüksek elfler, insanlar, orman elfleri, hobbitler ve dyradlar yaşar.
Onun için şahsi meselelerimiz için gruplara yarılacağız. Ben (Safir) tarikatınızı görmeye gideceğiz. Babasına ne yapması gerektiğini danışacak. Huor, eşinin nerede olduğunu bir şekilde öğrenecek ve onu kurtarmaya gidecek. Deru da kabile reisleriyle olan işini halletmeye gidecek. Diğerleri de istedikleri kişini yanına gidip ona yardımcı olacaklar. İşimiz bittiğinde yüksek elfleri görmeye gideceğiz; ama bize inanmayacaklar ve liderlerini güvenini sağlamaya çalışacağız. Burada Algenia bize çok yardım edecektir. Ã?nceden gidip ülkesini ikna etmeye çalışcak ama başaramayacak.
Ara yerler ve devamını siz istediğniz yönde eklemeler ve değişiklikler yapabilirsiniz. Ama maceramızın ilk kısmı böyle ilerleyecek( ena zından benim fikrim bu

)