Kardeşlik (Oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
"Size yardıma geldim," dedi Olaf. Dostane bir jestle elini Wulfgar'ın omuzuna koydu. Ama aradaki boy farkı yüzünden bu hareketi kısa tuttu.
"Hemen Huor'un yanına götür beni ki şifa verebileyim arkadaşımıza. Fakat söyle bana; aranızdan ayrılan, ölen arkadaşınız mı oldu, başrahip Londar'ın ima ettiği gibi?"
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor yerinden kalkmaya çalışsa da, muazzam şekilde ağrıyordu başı, o lanet şeyden kurtulmuştu, hala yaşıyordu, fakat belki de uzun sürmezdi!

Dışarıdan bağırışlar, çığırışlar geliyordu fakat Huor anlamıyordu, kelimelerin tümünü seçebiliyor, ancak yine de bu kelimeleri birleştiremiyordu.Mırıldanmaya başladı.

*
Ölümden korkuyorum bir tanem,
Canım acıyacağından değil
Ya da geleceği bilmemekten
Benim korkum sensizlik bir tanem
*

Sazını arasa da bulamadı, uykusu vardı, yeniden hafifçe gözlerini kapattı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar Olaf'ı Huor'un yanına getirdi, gürültü patırtıdan diğerleri de uyanmıştı. Olaf tanrısına dua ederken Wulfgar'ın zihninde bir şimşek çaktı.
dwaxer wrote:Fakat söyle bana; aranızdan ayrılan, ölen arkadaşınız mı oldu, başrahip Londar'ın ima ettiği gibi?"
"Kragash!" Hızla yattığı yere gitti, Kragash gerçekten gitmişti pazubendi alarak arkadaşlarının arasına döndü.
"Kragash aramızdan ayrıldı arkadaşlar." Pazubendi Olaf'a uzattı:
"Bu rahipler için özel bir eşyaydı, senin alman daha iyi olur sanırım."
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas, çalışma odasında önünde duran kapağı açık çırağın büyü kitabını inceliyordu. Masanın diğer yanında, mürekkep kalemi ve kendi kitabı duruyordu. Eli kendi kitabını okşadı. Sonra hevesle, çırağın kitabındaki, şifreyi çözme işine başladı.

Gülümsedi.
Cüppesinden kesesini çıkardı. İçinden başka bir keseye tıkıştırılmış küçük saf kristallerden birini aldı. Keseyi çalışma masasının üzerinde bıraktı. Elleri mistik şekiller örerken, küçük kristale mırıldanmaya devam etti. Aklından hiç çıkmicak bu büyüyü hızlıca yapmıştı.

* read magic

Kitaba döndü. şimdi yazılardaki şifreyi görebiliyordu. Heyecanlandı.

* Spellcraft check:
Charm Person
Cause Fear
Burning Hands
Silent İmage
Shield
False Life
Melf Acid Arrow
Protection from Arrows
Invisibility
Command Undead
Spectral Hand
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Olaf'ın dualarıyla Huor'un yaraları mucizevi bir şekilde kapandı. Başlarından geçenleri kısaca Olaf'a anlattılar, sonra Yenenthidas ve Huor'un söylediği şekilde Wulfgar'a heykelleri taşıttılar.
Yerdeki haritanın etrafını altı heykel sarmıştı şimdi. Aynen Nemhir'in dediği gibi kaidelerde doğal kırıkmış gibi gözüken eksik ve fazlalıklar heykellerin birbirine kenetlenmesini sağlayan bir kilit sistemiydi adeta.
"Korkak olan gösterir bölgeyi" dedi Huor.
Fakat korkmuş gibi duran heykelin bir yeri gösterdiği yoktu.
"Elf işaret eder ışığı ve gölgeyi" dedi Darthu sonra elini uzatmış Elf heykelinin üzerine tırmandı.
Koluna doğru çıktı;
"Burada bir şey yazıyor...eski dilde...IşIK!"
Decipher script başarılı

Bir anda büyücülerin kafasında bir şimşek çaktı. Elf'in duruşu ışık (light) büyüsünün tamamlandığı andaki pozisyondaydı.
Yenenthidas, Darthu'nun gösterdiği yere ışık büyüsünü yaptı.
şimdi ışığın altındaki heykellerin oluşturduğu gölgelerle haritanın üzerinde yazı oluşmuştu.
"56.3° K 45.6° B"
Korkmuş heykelin elininde Suzail yakınlarındaki bir bölgeye ışık düşürecek şekilde ayarlanmış olduğunu gördüler.
Huor "Bunlar koordinat, gizlenmiş şey her neyse orada olmalı."
Yenenthidas koordinatları defterine not ederken, "Büyük ihtimalle Suzail yakınlarında bir yer." dedi.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Olaf yerdeki haritayı işaret ederek, “orada bekleyen şey nedir acaba?” dedi. Sonra diğerlerinin gözlerine tek tek bakarak, “anlaşılan gizemi çözmek için yolculuğa devam etmeniz gerekiyor. Ve ben de sizi kollamak için peşinizden ayrılmayacağım tabii, heh heh.”
“Fakat, Nemhir öldüğüne göre... Bence yola çıkmadan önce ona getirdiğiniz kitabı okumalıyız, bu bize neyle karşı karşıya olduğumuz hakkında ip ucu verebilir.”
.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

" Evet. Darthu, kitabı verir misin? "

* Detect magic

Kitapta herhangi koruma yada tuzak büyüsü olup olmadığına bakıcaktı.

" Suzail'de her ne varsa, Nemhir'in bahsettiği şu adam da bu işin içinde, ve kitap ziyan edilmeyecek kadar değerli. "
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor kitabı açmanın doğru olacağından şüpheliydi.Ona göre önce bir şeyler öğrenmek lazımdı.Önemli bir şeyler.

*Yenendithas, önce babana, Talentis'e gitmeliyiz.*

Yaraları iyileştikten sonra ayağa kalkmaya çalışsa da, ağrı değil, yorgunluk onu yere yapıştırıyordu.Ancak eskisi gibi mırıldanmıyordu artık.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar konuşmaya başladı.
"Bende kasabamıza dönmek taraftarıyım ama Suzail oldukça yakın en fazla 2-3 gün kaybederiz oraya gidersek. Peki kuleyi ne yapacağız? Cahil köylülerin biz yokken burayı yakıp yıkmasını istemem."
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

" Benim yapıcağım çok şey var. Bu kitabı okuduktan sonra, kuledeki labaratuvarda olucam. Burası bir cennet, daha burayı terk etmeyi düşünmüyorum. Bulduğumuz onda eşyanın araştırılması gerek. Suzail'de ne olduğunu ben babama sorabilirim, sanırım. Bir büyü üzerinde çalışıyordum. Siz kasabaya gidip, meseleyi anlatın. "

Kitabı aldı. Ve çalışma odasına gitti.

" Olaf gelmene çok sevindim. " Koşarak, çalışma odasına gitti. Zamanının azaldığını hissetmişti.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Olaf Huor’un yanına yaklaşarak elini omuzuna koydu. “Kendini nasıl hissediyorsun Huor? Yaraların tamamen iyileşse de yaşadıkların kolay değildi.”

Diğerlerine de bakarak, sözlerine devam etti: “Ben yeni geldim, benim için fark etmez ama hepiniz zor bir savaştan geçtiniz, belki de Yenendithas’ın dediği gibi bir süre burada kalıp dinlenmek, bu arada hazırlık yapmak, bu kulede yatan ilim irfandan faydalanmak, yeni bir şeyler öğrenmek hepimizin açısından daha iyi olur. Ama dediğim gibi benim için fark etmez.”

“Ben kulenin kimya laboratuvarında bazı deneyler yapmak istiyorum. Özellikle Huor ve Darthu, sizin için, bir daha sefere düşmanla karşılaşırsak kullanabilmeniz, atabilmeniz için asit ve ateş sıvıları hazırlayabilirim. Ayrıca Lathander’in izniyle sıradan suya pozitif enerjimi yükleyip kutsal su haline getireceğim ki, bir daha sefere yaşayan ölülerle karşılaşırsanız onlara karşı kullanabilirsiniz.”
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
"Dediğim gibi ben sizin kararınıza uyacağım."

Olaf birden bir şey hatırlamış gibi bir yüz ifadesi yaptı. "Hey, Yenendithas; kitabı nereye götürdün? Biz de okusaydık!" diye büyücünün peşinden sesini duyurmaya çalıştı.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Wulfgar homurdandı:
"Büyücüler ve rahipler! Ne zaman yırtık pırtık iki parşömen bulsalar çocuk gibi oraya buraya koşturup çocuk gibi neşeleniyorlar."
Sonrasında sesini duyurmak için bağırdı
"Sağa sola koşuşturmadan iki dakika DURUN! Ben yedeğime bir at alıp olabildiğince hızlı Epoh'a dönüyorum. Naolas'a olanları anlatırım belki o da Suzail'e gitmemizi ister. Sizde bu arada buradaki süslü oyuncaklarınızdan hevesinizi almış olursunuz."
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas, geri dönüp konuştu.

" Babama iyi olduğumu söyle. O baltalı ork beni endişelendirmişti, dikkatli ol. Giderken, kasabaya da, burda olanları anlatır mısın? Gelene kadar kitabı okumayı erteleriz. Yapacağım çok iş var. Ã?ırağın çalışmalarını incelemem lazım. Birde, çok işim var. " Gülümsedi.

Darthu'yu bulduktan sonra ; " Kuleyi arayabilirmisin? Gizli bir kapı bulabilicek misin yada bilmiyorum onun gibi gizli bir yer olabilir. Ben çalışma odasındayım. "
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
“Wulfgar! Demek onca yolu tek başına gitmek istiyorsun?.. Dualarım seninle olacak,” dedi Olaf.
Sonra da aceleyle yalnız kalacağı uygun bir yere çekildi. Konsantre oldu ve gerekli ritüeli gerçekleştirerek bir büyü yaptı: Augury
Mırıldanarak dua etti: “Ey Lathander! Sabahların Lordu! Söyle bana Wulfgar’ın tek başına Epoh’a gidip Naolas'ı görmesi, hayırlı mıdır yoksa kötü mü?”
.
Post Reply