Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Dungeon Master Guide 125. sayfadan başlıyor.

Ortak paradan mutlaka Cure Light Wounds Wand alalım 750 gp. 50 adet Cure Light wounds var. Potiondan çok hesaplı hemde hem Olaf hem Huor kullanabilir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Ben sizi yavaşlatmak istemiyorum, o yüzden seçim size kalsın, Darthu'nun seçimi bana da uygun gibi, bu konudaki tecrübem şimdilik az olduğundan seçimi size bırakıyorum. Benim için farketmez. :mrgreen: Ama illaki faydalı bir şeyler alınsın paraları mezara götürecek halimiz yok ya. :mrgreen: devrimk bizi bu kadar donattığına göre kötü bir süpriz bekliyorum, içimden bir his... :schemes:
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Mithril breastplate çok pahalıymış :-o
hesap ettim

12.000 /5 = 2.400 gp

Almak istediğim eşyalar 5005 gp

5005 - 2405 = 2600 gp

2600/4 = 650 gp

Herkesin bana 650 gp. vermesi lazım, eğer paranız artarda verirseniz sevinirim ama herkeste tabii ki kendi payını kullanmak isterse bir şey diyemem.
Borç yiğidin kamçısı. :evil:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Olaf, Wulfgara kendi payını verebilir. :D Tek şartı eğer bir gün bir İron Golem üzerine yürürse dostu Wulfgar'ın golemin üzerine atlaması. :schemes:

Bu arada sevgili devrimk ve arkadaşlar Olaf gelirken 192 pp, 90 gp, vs gibi yüklü bir parayla gelmişti, bilmem farkettiniz mi? :mrgreen: Onu editliyecek misiniz? Vallahi benim suçum yok RedBlade programının verdiği para! :D
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:Olaf, Wulfgara kendi payını verebilir. :D Tek şartı eğer bir gün bir İron Golem üzerine yürürse dostu Wulfgar'ın golemin üzerine atlaması. :schemes:

Bu arada sevgili devrimk ve arkadaşlar Olaf gelirken 192 pp, 90 gp, vs gibi yüklü bir parayla gelmişti, bilmem farkettiniz mi? :mrgreen: Onu editliyecek misiniz? Vallahi benim suçum yok RedBlade programının verdiği para! :D
Dayak yemeye bayılırım ben. :D
ama o konuda Huor'a rakip tanımam.

Pis din taciri seni, yolda zavallı köylüleri kandırıp dua ettim paralarını aldım demiyorsunda red blade yaptı diyorsun. :D
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Edmond benimle sorunun varsa, buraya yazma. Gel özelden söyle. İnsanları düzeltmekten hoşlanan tipleri, kimse sevmez.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Devrimk, Asayı yanıma alıyorum. şimdi, listeye bakıyorum. Muhtemelen, scroll lara para harcicam. Hemen yazarım. İstediklerimi. dwaxer haklı olmalı, en çok işime yarayan şeylere odaklanim hemen. Büyük bir mücadele de, hayatta kalmamı sağlicak şeyler :)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Arkadaşlar ben vazgeçtim zırh almaktan.
Ranger gidip hide&move yaparım diye düşünüyordum.
Barbar devam edecağim, vuran vursun. :D
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Alacaklarımın listesi;

Mw Greatsword 350 gp.
Mw Long Spear 305 gp.

Potion Cure light Wounds x3 150 gp.
Wand Cure light Wounds 750 gp. (Bunu benim almam doğru olmaz parasını veriyorum sadece.)

853 gp. kaldı isteyene yardım edebilirim.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

spelllvl x casterlvl x 25gp
lvl1 casterlvl1=25
Scroll of Feather Fall
Scroll of Alarm
Scroll of Expeditious Retreat
Scroll of Nystul’s Magic Aura
Scroll of Tenser’s Floating Disc
-------toplam gp 125

lvl2 x casterlvl3 x 25 =150
Scroll of Arcane Lock
Scroll of Fox’s Cunning
Scroll of Glitterdust
Scroll of Knock
Scroll of Detect Thoughts
Scroll of Ethereal Chamber
Scroll of Locate Object
Scroll of Summon Monster II
---------1200gp

Wand of Burning Hands(lvl1)
50 charges
750gp

Geriye, 325 kalıyor. Cure asasına parada yardım etmeye çalışırım.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Suzail'e geldiniz.
Eşyalar konusunda karar verip alışveriş kısmını kendiniz de anlatabilirsiniz ya da ben kısaca geçerim.

Verilen koordinatları nasıl bulacaksınız bu konuda fikri olan var mı?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Peki o zaman ben de çekimser kalmayayım, Ben de “Mithral Shirt” (1100) ve “Darkwood Shield” (257) alayım madem öyle. Bunlar Olaf’ın üzerindeki ağırlığı ve Armor Check penaltyı oldukça azaltacak anladığım kadarıyla. :D Geri kalan parayı da cure wand, vs için ayırabiliriz.

Bu arada Wand kullanmanın raconunu bilmiyorum, zor mudur?

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Kendi büyü listendeyse otomatik kullanıyorsun.
Eğer wizard büyüsüyse Use Magic Device check atıyorsun 25 lazımdı galiba.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Koordinatı nasıl bulucaz fikrim yok? Locate object büyüm de işe yaramaz orda. Napcaz? şehirden rehber tutalımmı?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

İyi o zaman ben kolayca iyileştiririm wand ile. :D

Bu arada harita koordinatlarını nasıl bulacağımızı ben de düşündüm. Açıkçası bu işlerden anlayan birini bulmaktan başka bir şey gelmedi aklıma. Elimizde kuledekinden kopyalamış olduğumuz bir harita olduğunu varsayıyorum ama şehirdeki dükkanlardan yörenin daha profesyonel çizimli bir haritasını alalım derim ben. Böylece koordinatları daha hassas buluruz. Bu arada Wulfgar Ranger olduğuna göre yeri bulabilmesi gerekir değil mi? Bunlar biraz Knowledge Local, survival ile ilgili değil mi?

Eğer bir NPCden rehberlik yardımı alacaksak ben "Zone of Truth" büyüsü yaparak (hatta öncesinde kendime Owl’s Wisdom yapıp) kişinin yalan söylememesine çalışırım.
Post Reply