eragon
ooo tabiki kutluyorum ben yazara tek bir laf bile etmedim sadece kitaba yorum yaptım.Sonuçta kendi yarattığı,kendi yaratıkları ve ırkları olan bir dünya.2. olarak kitabı aldığım zaman okadar olduki hatırlamıyorum bile (kendimi elf gibi hissettim
) başladıktan bir süre sonra yorumlara baktım.Genelde iyiydi.Ama ben beğenmesemde başladığım bir "seriyi" bitirmek gibi bir huyum vardır.Zorlada olsa bitirdim iki kitabıda.3.yüde alıcam doğal olarak.Yani Narnia bile daha çok ilgimi çekti şahsen.(fabl diye çok dalga geçerdim,eragonu okuyana kadar
)
Herkesin fikrine saygılıyım ama filminde kitaplardaki lezzeti almasamda benim en sevdiğim seri Eragon'dur. şu ana kadar bi sende bu eleştiriyi duyuyorum Slaad ayrıca zaten fantastik dünyayı sevmemizin nedenide uçuk olması değilmi yoksa gider pembe roman gibi sıradan hayat kitapları okurduk. Hangi fantastik romanda mantık varki zaten hepsi hayal ürünü.Ayrıca hangi konularda uçmuş söylermisin merak ettim Ejderha Mızrağı serisinin 11 kitabını ve HP'ninve Eragon'un tüm serilerini okuyan birsi olarak ben uçukluk göremedim.
Bu arada Eragon'un yayınevi 3. kitap için afiş hazırladı sizinle paylaşmak istedim.

Bu arada Eragon'un yayınevi 3. kitap için afiş hazırladı sizinle paylaşmak istedim.

sustum genelde bazende gülümsedim nazikçe dinlemediğim belli olmasın diye
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Zaten söylemiş 
FRP'yi çok abartıyorsunuz. Tamam düşüncenize saygım sonsuz ama her şeyin bir üslubu, bir âdabı var. FRP'ninde kendine göre kuralları var -tabii ki kişi kendi çapında yeni kurallar ekleyebilir- fakat bunun abartılması cidden saçmalığa yol açar.
Ã?ünkü aslında FRP'deki her şeyin gerçek dünyada bir karşılığı var. Büyü denilen bir şey gerçekten var -ve islam'da bu haram, musevilikte ise büyüyle uğraşan kişilerin yahudi toplumlarında büyük bir önemi vardır. Ki cinleri warlock gibi kendi komutun altında kullanma -anlatsam dersiniz ki "gerçek hayatın FRP'den farkı yokmuş." Ardından zamanında -bildiğim kadarıyla- galyalıların ve vikinglerin druidleri -ama vikinglerinkinin ismi değişikti bildiğim kadarıyla- say say bitmez. Sonra gerçekten dokunmayla şifa dağıtan insanlar -ne kadar uçuk gelsede bütün bunları gerekli araştırmalar sonucunda bulabilirsiniz- dünyada var. Ve hepsinizde belirli bir düzeni, ahengi var. Bütün bu güçleri elinde tutmak tüm standartlara göre uçuk ve anlamsız kaçar. FRP'ye göre bile. Ben hayatımda hiç böyle bir karakter görmedim açıkcası. Yazarın yaşına vererek yarattığı karakteri kendisiymiş gibi düşünüp olağanüstü bir karakter yarattıktan sonra egosunu tatmin etmiş diye düşünüyorum.
Ki bütün bunlar benim düşüncelerim ve araştırmalarım sonucu birikimlerimle ortaya koyduğum bir yazıdır.
FRP'yi çok abartıyorsunuz. Tamam düşüncenize saygım sonsuz ama her şeyin bir üslubu, bir âdabı var. FRP'ninde kendine göre kuralları var -tabii ki kişi kendi çapında yeni kurallar ekleyebilir- fakat bunun abartılması cidden saçmalığa yol açar.
Ã?ünkü aslında FRP'deki her şeyin gerçek dünyada bir karşılığı var. Büyü denilen bir şey gerçekten var -ve islam'da bu haram, musevilikte ise büyüyle uğraşan kişilerin yahudi toplumlarında büyük bir önemi vardır. Ki cinleri warlock gibi kendi komutun altında kullanma -anlatsam dersiniz ki "gerçek hayatın FRP'den farkı yokmuş." Ardından zamanında -bildiğim kadarıyla- galyalıların ve vikinglerin druidleri -ama vikinglerinkinin ismi değişikti bildiğim kadarıyla- say say bitmez. Sonra gerçekten dokunmayla şifa dağıtan insanlar -ne kadar uçuk gelsede bütün bunları gerekli araştırmalar sonucunda bulabilirsiniz- dünyada var. Ve hepsinizde belirli bir düzeni, ahengi var. Bütün bu güçleri elinde tutmak tüm standartlara göre uçuk ve anlamsız kaçar. FRP'ye göre bile. Ben hayatımda hiç böyle bir karakter görmedim açıkcası. Yazarın yaşına vererek yarattığı karakteri kendisiymiş gibi düşünüp olağanüstü bir karakter yarattıktan sonra egosunu tatmin etmiş diye düşünüyorum.
Ki bütün bunlar benim düşüncelerim ve araştırmalarım sonucu birikimlerimle ortaya koyduğum bir yazıdır.
Kesinlikle haklısın Alenthas, FRP'nin bir sınırı vardır, yoksa her isteyen her istediğini yapar, oynun tadı çıkmaz, ama Fantastik Kurgu Roman'da böyle bir sınır yokturAlenthasLeasess wrote:Zaten söylemiş
demişsin, yoo, bir insanın bütün bunları olmasında hiçbir sakınca yok!Zeki bir insan hepsini bir arada yönetebilirO da biraz abartı, ama bir insanın ranger/fighter/mage/cleric olması kadar değildir herhalde? Neyse okumadan da yorum yapmamak lazım.
Tanrısına inanan ve onun adına çalışan, çocukluğunda silah sanatları almış bir ranger, ileride büyücülüğe yönelirse bunda bir sakınca olmaz.
Hem senin söylediğin şeyler, yani RANGER/FİGHTER/MAGE/CLERIC gibi sınıflar FRP'de sınır olması için konulmuştur, hiçbir romanda böyle şeyler yok!Yani büyücü neyse, ama bir savaşçı büyüyle uğraşıp, büyücü olabilir, yalnızca bir silahta uzmanlaşırsa bile kendisine savaşçı diyebilir.Hikaye şeklinde anlatayım
Huor, babasından gelen bir şekilde sürekli olarak ibadet etmişti, 50 yaşına kadar usta rahiplere taş çıkarır olmuştu, onun üstüne gürz kullanan yoktu.Ama o, özgürlük için ormanlara kaçmıştı.Ormanda 200 yıl boyunca uğraşmıştı, hayvanlarla anlaşır olmuştu.İbadetini de aksatmıyordu.Ve gürz kullanmaya devam ediyordu.gittikçe daha güçlü kullanıyordu.Sonra ormanda dev bir yangın çıktı.O bir köye zor bela kaçtı.Köyde ilk olarak bir büyücüye rastladı.Onun yanına yerleşti.200 yıl uğraşmış ve sonunda bir büyücü olmuştu.Zekiydi, büyüleri aklında tutabiliyordu ve hiçbir zaman ibadetini aksatmıyordu.
Bir romanda böyle bir karakter olabilir, saçma veya abartı değildir.Anlattığım kişi RANGER/FİGHTER/MAGE/CLERIC'tir
Haa, böyle bir şey FRP'de olmaz o ayrı mesele, o zaman abartı olur.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Eğer insan olursa, ömür oranı alınabilir.Ã?ünkü insanlar Elf'lerden daha çok çalışıyorlar, çünkü insanlar hırslılar
Yani bir elf'in 2 yılda yaptığı bir şey için bir insan 6 ay yapabilir
400 / 1200 dersek
30 yaşında bir insan çok rahat bir elfin 400 yıl uğraştığını yapar
400 / 1200 dersek
30 yaşında bir insan çok rahat bir elfin 400 yıl uğraştığını yapar
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
tamam dediğiniz gibi olsun.Bi bakışıyla dünyaları yok eden bir bebeği anlatan bir kitap olsun.Okuycağınızı hiç tahmin etmiyorum 
ha film demişken onla ilgili birşey de var.Filmde Saphirayı süper yapmışlar valla.Benim bildiğim ejderha küçük olsada sert yapılı görünür.Filmdeki neydi öyle.Kanalatlara dikkatle bakarsanız güvercin kanatı gibi
en sevdiğin filmin eragon olduğunu söylemişssin.LOTR eragon kadar beğenmemişsin demekki.şahsen düşünceme göre eragon zindanlar ve ejderhları zorlar ama LOTR ın yanına bile yaklaşamaz(film olarak)
ha film demişken onla ilgili birşey de var.Filmde Saphirayı süper yapmışlar valla.Benim bildiğim ejderha küçük olsada sert yapılı görünür.Filmdeki neydi öyle.Kanalatlara dikkatle bakarsanız güvercin kanatı gibi
Bu arada kitabın okumadım ama yazarın şu anda 24 yaşında olduğunu ilk kitabı 2003 yılında yazdığını okudum. Yani kitabı 18-19 yaşalrında yazmış. Ã?oğu kişi 15 yaşında ilk kitabı yazdığını iddia ediyordu.
Bir de ilgincime giden kitabında elfleri vejeteryan (bu pek ilgincime gitmedi aslında) ve ateist (işte bu ilginç!) diye tasvir etmiş. Ã?oğu fantastik evrende elfler genelde tanrıların en sevgili kulları ve hatta ilk yaratılanalrdan olmuştur. Bu kitap da böyle bir farklılık yapılması ilginç doğrusu!
Bir de ilgincime giden kitabında elfleri vejeteryan (bu pek ilgincime gitmedi aslında) ve ateist (işte bu ilginç!) diye tasvir etmiş. Ã?oğu fantastik evrende elfler genelde tanrıların en sevgili kulları ve hatta ilk yaratılanalrdan olmuştur. Bu kitap da böyle bir farklılık yapılması ilginç doğrusu!
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Ben bir ırkın tümünün aynı özellikleri taşımasına tamamen karşııyımdır. Yani tüm elfler illa ki zarif olacaklar, şöyle olacaklar felan diye bir şey benim için kesinlikle kabul edilemez bir durum. Tabii bir de tüm bir ırkın kötü olarak yaratılması da saçma geliyor bana. Sonuç olarak hiç bir canlı saf kötülük yapamaz (FR'deki drowlar gibi). Bunda öyle şeyler var mı? Almayı planlıyorum çünkü, geçen kitapçıda ikisinede rastladım ama almadım.
Benim sana demem odur ki bütün ırkların kötü olması normal. Mesela (lotr'dan örnek vereyim) uruk hailer ya da goblinler kötülük taraftarları tarafından yaratılmış. Ve onlar da çoğala çoğala birbirlerine kötülüğü öğretiyorlar. Bir de bence kitabı almalısın en azından içinde merak olduğunu düşünüyorum ?
Sanırım yanlış anlamışsın Catboy. 18-19 yaşlarındayken, kitabı okuyucuya ulaşıyor. Yazmaya ise onbeş yaşında başlıyor. Elimde özbasım(orjinal) bir Eragon kitabı var ve aynen şöyle diyor: ''C.P on beş yaşında liseden mezun olunca, fantezi ve bilim kurguya duyduğu sonsuz tutkudan esinlenerek ilk romanı olan Eragonu kaleme aldı.''catboy7402 wrote:Bu arada kitabın okumadım ama yazarın şu anda 24 yaşında olduğunu ilk kitabı 2003 yılında yazdığını okudum. Yani kitabı 18-19 yaşalrında yazmış. Ã?oğu kişi 15 yaşında ilk kitabı yazdığını iddia ediyordu.
Bu da resmi sitenin ''the author'' bölümünden bir yazı: ''Christopher was fifteen when he wrote the first draft of Eragon.''