FRP Türkçeleştirilmesin

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Human dedin mi akla, BATTAL GAZİ GELECEK.
STR 241561511,
DEX 1078490681,
CON 103518301
CHA 581356135467
WIS 204681306513061
INT 416861651

İşte Human dedin mi BU!

Ama insan deyince ben geliyorum :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

frp eğer işinin ehli kişiler tarafından türkçeye çevrilirse gayet güzel olur hatta o beginner set'i var Dungeons and Dragons'un bende Türkçe gayet güzel, sadece insan alışık olmadığı için bide o setteki kavramların çok çocukça olması yüzünden insan bazen çok gülebiliyor ama biz hep Türkçe oynadık yani, sadece silahları özel bir ismi varsa kasmıyoduk.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

FrpWiki (http://www.frpwiki.org) inisiyatifinin bir temsilcisi olarak bu türkçeleştirme işine benim de müdahil olmam gerekli.

Türk rol yapma oyuncuları olarak, pek çok sıkıntımızın bulunduğu aşikar. Hemen birkaçını sıralamam gerekirse:

- Materyal eksikliği (kitaplar, zarlar, figürler vs...)
- türkçe kaynak eksikliği
- senelik toplantılarda (convention) istenen kalitenin yakalanamaması

bunlar ilk etapta aklıma gelenler. şimdi bu noktada durup, bu yukarda sıraladığım sıkıntıların nedenlerine inersek göreceğiz ki, işin temelinde yatan nokta, türkiyede bir market olmamasıdır. market olmadığı için ürün gelmiyor, market olmadığı için türkçeleştirilen kaynak sayısı (kural kitapları ve romanlar) belli bir sınırda kalıyor, hatta bu işi yapmaya çalışanlar batıyor. Yine bu sebepten dolayı senelik toplantılara tanınmış yazarlar gelmiyor, anlatabildim sanırım. Bu döngüyü kırmanın yolu basit: Market yaratmak.

İşletme okuyan arkadaşlar burda topa girseler daha iyi olur tabi; ama naçizane fikrim, market yaratmanın temel koşulunun tanıtımdan geçtiğidir. Bunun için de mümkün mertebe türkçeleştirilme yapılması şarttır. Burda söz ettiğim, dil faşistliği mertebesinde, ne pahasına olursa olsun türkçeleştirme değildir, yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Ama şunu da görmek lazım ki, etrafımızda gavur lisanına hakim olmayan mühim sayıda insan mevcut ve onların ilgi duydukları bu hobiyi sürdürmelerinin yolu Türkçeleştirmeden geçmekte.

Son söz olarak, rol yapma oyunlarının türkçeleştirilmesi için fikirleri olanları ve bu amaç doğrultusunda emek sarfetmek isteyen arkadaşları FrpWiki'ye beklerim.
War, war never changes...
governor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by governor »

"frp türkçeleşmemelidir"e taban tabana zıt bir görüşüm var, frp türkçeleşmelidir, türkçe olmalıdır, yeni başlayan oyuncularıma bütün isimleri olabildiğince türkçeleştirerek aktarmaya çalışıyorum. frp türkçeleşmesin demek ancak 16 yaşında ne yaptığı etrafınca merak edilmesini isteyen, ilgi çekmek isteyen bir zihniyetin ürünü olabilir. türkçeleştirme çabalarına saygım sonsuzdur
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Anaaa, ben Dragut'un yazısını şimdi gördüm, o yazının silinmesini arz ediyorum.Ben de ömrümün -en azından şu ana kadar ki kısmının- yarısını Maraş'ta kürtlerle geçirdim, ve benim de saf türk olduğum söylenemez.Sinirlendirme beni.Silinebilir mi o mesaj - LÃ?TFEN -
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu durumda adminlerden birisinin müdahale etmesi gerekli sanırım. : ) ) Bence başlık en baştan beri zaten sakat bir başlık... Çok dikkatsiz bir üslupla yazılmış her bakımdan...

Yazılarda üsluba biraz daha dikkat etmek lazım bence de...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
dragut
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: türk miti

Post by dragut »

Lugtarias wrote:
sirJohnMARKHAM wrote:? sadece kısa bi not turklerin mitolojisi yoktur destanları vardır daha gercekci ama fantastik unsurlarda içerir
turk destan ve mitolojisi icin bana yanasın
Birçoğumuz bilmeden fikir sahibiyiz...

Türklerin köklü bir mitolojiye sahip oldukları su götürmez bir gerçek. Kayra, Erlik, Ölgen, Ayzıt, İline, Ağada, Yalpağan, Mergen, Mummu, Ap-Su, Taimat, Anşhar, Kishar.... Araştırın bakın. Yazacak birşey bulamıyorum Türklerin mitolojisi yoktur diyen birine. Bunu söylemek, Türkler Anadolu'ya 1071 de geldi demek gibi bişey... Türk Mitolijisi başlı başına devasa bir mitoloji olmakla birlikte, birçok köklü mitolojiyide hatrı sayılır miktarda etkilemiştir. Geçirmekte olduğumuz şu günlerde mitolojiden tutunda dilimize kadar her türlü kültürel unsurmuza sahip çıkmak, hepimizin boyun borcudur.

Frp'ye dönelim. Eğer bizim mitolojimizde olmayan bir varlık varsa bencede özel isim olarak alınabilir. Ama kalkıpta ısrarla insana human, cüceye dwarf denilmemelidir.

hala teorimde kararlıyım mitolojimiz yok destanlarımız var
örnek iskandinav mitolojisinde odin amcamız gozunu mozunu kuyuya atar velhasılk
turklerin yaratılıs destanı vardır mitolojiden ote
istersen sana cilt cilt mitoloji sandıgın ama aslında destan olan yapıtlarımızı ulastırırım
cehaletin beni kedere bogdu
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

şu halde Dragut sanırım sence mitolojinin olmasının neye bağlı olduğunun tanımını yapıp da tartışmayı düzgün bir zemine taşıyabilirsin. Böylece kendi fikrini hepimize daha düzgün anlatmış olur. Boğulmuş olduğun kederden de kurtulmuş olursun. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar gözden kaçmış lütfen bir dahaki sefere topluluklar ve etnik gruplar hakkında konuşurken daha dikkatli lalım zira tartışma yaratmaya çok meyilli konular. Mesajın o kısmı ve ilgili mesajlar kaldırılmıştır.

Sanırım başlık amacını yeterince gerçekleştirdi. Bundan sonra gideceği yeri çok yapıcı görmüyorum başlığı kitliyorum.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Locked