Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)
Beyler ben horlamaya başlıyorum
Bir işi gücü bırakıp gecenin bir yarısı kendimi ölüme mi terketcem?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Mark
- Kullanıcı

Uyumaktan iyidir ama dimi? Herhalde bir yerde gizli geçit vardır.
Devrimk:
1- Huor uyuyormuş, ben onu sarsıyom, uyutmuyom
2- Detect Secret Doors büyüsü yapıyorum:
- Gizli geçit yoksa, rahipleri uyandırıyorum. Hipnotize mi olmuşlari? kendilerinde mi? bakıyorum. Sonra, mantıklı konuşuyorlar mı , soru soruyorum.
Devrimk:
- Gizli geçit yoksa, rahipleri uyandırıyorum. Hipnotize mi olmuşlari? kendilerinde mi? bakıyorum. Sonra, mantıklı konuşuyorlar mı , soru soruyorum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Bunu yapmış olabilirsin, fakat kedin diğerleriyle iletişim kuramıyor, ancak kedi sakin olduğu için akıl yürütebilirler.Mark wrote:Dönmedik, savaştığımızı düşünmeniz lazım![]()
Gelin, ya.
Devrimk, ben kedimi tapınağın kapısında bırakıcaktım. Arkadaşlara haber vermesi için, telepatiyle ona sölicektim. Hala geçerli mi?
Tamam bunları oyun kısmına yaz o zaman.Mark wrote:Uyumaktan iyidir ama dimi? Herhalde bir yerde gizli geçit vardır.
Devrimk:
Evet Status büyüsü güzel olurdu. Kediye yaparsan kedinin Statusunu öğrenmene yarar.dwaxer wrote:Bugün farkına vardım; "Status" büyüsü yapmam lazımmış içeri giren elemanlara.![]()
Gerçi kediye dokunarak da Yenendit'e yapabilirim büyüyü herhalde; touch etkisi familiar aracılığıyla iletilebiliyor değil mi?
Çok sinir oldum kendime neden daha önce akıl edemedim diye...
Ama istersen Yenenthidas Deliver Touch Spells özelliğiyle sana Shocking Grasp yapabilir.
-
Mark
- Kullanıcı

Bende, girmeden önce kedimi size bırakıp eğer hırlarsa içeri girin demediğime çok sinir oldum.Çok sinir oldum kendime neden daha önce akıl edemedim diye...
Yok istemem. İstesem de yapmaz ,Yenendit kıyamaz bana. Yani herhalde.devrimk wrote:
Ama istersen Yenenthidas Deliver Touch Spells özelliğiyle sana Shocking Grasp yapabilir.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
-
Mark
- Kullanıcı

Devrimk, birşey sorucam:
şimdi , turda swift action yapılan bir büyü yapsam.
1 Standart action süren, ikinci bir büyü daha yapabiliyormuyum?
Mesela;
Düşman bana çok yaklaştı, hemen swift aciton şu büyüyü yapıyorum: Expeditious Retreat, Swift
+30ft daha veriyor, 60 ft uzaklaşıyorum.
Sonra, 1 standart action'lık şu büyüyü yolluyorum: Magic Missile
yapabilirmiyim?
Ve immediate action'ı da açıklar mısın. Bunlarla tek tur da birkaç büyü yapmak istiyorum.
Free action , bir tek feather fall büyü var. Free action dışında tur da iki büyü yapılamıyorsa, neden swift action yada immediate action büyüler var? farkları ne?
(quick spell dışında soruyorum)
Mesela;
Düşman bana çok yaklaştı, hemen swift aciton şu büyüyü yapıyorum: Expeditious Retreat, Swift
yapabilirmiyim?
Ve immediate action'ı da açıklar mısın. Bunlarla tek tur da birkaç büyü yapmak istiyorum.
Free action , bir tek feather fall büyü var. Free action dışında tur da iki büyü yapılamıyorsa, neden swift action yada immediate action büyüler var? farkları ne?
Immediate Action ve Swift Action aslında Free Action'dur. Daha sonra sistemde bulunan sorunlar yüzünden eklenmiştir.Mark wrote:Devrimk, birşey sorucam:
Mesela;
yapabilirmiyim?
Swift Action Free Action'dan ayrı olarak turda sadece bir kere yapılabilir. (Quicken Spell, 5 Foot Step)
Immediate Action sıra sizde değilken bile yapılabilir. Bu da turda bir kere yapılabilir ve Immediate Action yapıldıysa Swift Action yapılamaz. (Feather Fall)
Expeditious Retreat, Swift ile ilgili verdiğin örnek doğru yapabilirsin.
Feather Fall PHB'de Free Action gözükmesine rağmen doğrusu Immediate Actiondur.
Ã?rnek:
Havada uçarak düşmanınla savaşan bir büyücü tur içindeki saldırısını yaptıktan sonra düşmanı ona Dispel Magic Atar. Büyücü düşmeye başlar, sırasını geçirmiş olmasına rağmen Feather Fall büyüsünü yapar ve düşerek hasar almaktan kurtulur.
Ben rahip çıkmaya göz koydum.Bir de Devrimk, biz buradan sağ çıkarsak bize beleşten bir rahip sınavı verecek misin
Ama yatmak gerçekten güzel fikir, ben son gün çıkarken bir araştırma yapıp çıkmayı planlıorum
Ama yatmak gerçekten güzel fikir, ben son gün çıkarken bir araştırma yapıp çıkmayı planlıorum
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Mark
- Kullanıcı

Çok teşekkür ederim. İşte şimdi büyücü gibi davranabilirimdevrimk wrote:Immediate Action ve Swift Action aslında Free Action'dur. Daha sonra sistemde bulunan sorunlar yüzünden eklenmiştir.Mark wrote:Devrimk, birşey sorucam:
Mesela;
yapabilirmiyim?
Swift Action Free Action'dan ayrı olarak turda sadece bir kere yapılabilir. (Quicken Spell, 5 Foot Step)
Immediate Action sıra sizde değilken bile yapılabilir. Bu da turda bir kere yapılabilir ve Immediate Action yapıldıysa Swift Action yapılamaz. (Feather Fall)
Expeditious Retreat, Swift ile ilgili verdiğin örnek doğru yapabilirsin.
Feather Fall PHB'de Free Action gözükmesine rağmen doğrusu Immediate Actiondur.
Ã?rnek:
Havada uçarak düşmanınla savaşan bir büyücü tur içindeki saldırısını yaptıktan sonra düşmanı ona Dispel Magic Atar. Büyücü düşmeye başlar, sırasını geçirmiş olmasına rağmen Feather Fall büyüsünü yapar ve düşerek hasar almaktan kurtulur.
Sembolü:dwaxer wrote:Devrimk, benim Olaf'ın Knowledge - Religion var ya; Mystra konsepti hakkında tam olarak ne biliyorum bir özetliyebilir misin sana zahmet?

Mystra bütün büyülerin anası ismiyle geçiyor.
Rahipleride genelde büyüyle içiçe, çoğu büyücülükle de uğraşıyor.
Yeryüzünde Mystra'nın seçilmişleri var ve gücünün bir kısmını paylaşıyorlar.
Bu seçilmişlerden biri Elminster.
Bu son bilgiyi hepiniz biliyorsunuz.