olgunlaşmak
olgunlaşmak
Bence Salvatore zamanla yazınında çok olgunlaştı. Daha gerçekçi olmaya başladı. Mesela Kristal parçasında Drizzt iki tundra yetisi tarafından pusuya düşürülüyordu ve Bruenor yardımına yetişmeseydi kesinlikle ölecekti
wulfgarla birlikte verbeeg devleriyle dolu bir ine saldırıp hepsini temizledi
ondan sonra yine Wulfgarla ortaklaşa bir beyaz ejderha öldürdü her ne kadar işin çoğunu Wulfgar yapmış olsa da) ve orada buz büyüsüne sahip bir pala buldu
ve bir major demonu (errtu) bulduğu o kılıcı iki kez dürttürerek abyss'e banish etti,
daha sonra da çıkıp çok kudretli bir artifact olan kristal parçasını üzerine un serpmek suretiyle mağlup etti!!!
gümüş damarları ve buçukluğun mücevherinde, bir pegasusla ve tarterusun iblisleriyle savaştı ve kazandı
ama kara elf ve miras serilerine baktığınızda değişimi fark ediyorsunuz. Drizzt kendi potansiyelini ve sınırlarını biliyor, ki bunun sebebi Salvatore'nin kendi karakterinin yeteneklerinde ve sınırlarında karar kılmış olması.Tabii earth elementalleri, hook horrorları ve yıldızsız gecedeki displacerı yeniyor yenmesine, ama daha gerçekçi bir şekilde
her neyse
demem odur ki, Drizzt zamanla fantastik bir demi-god olmaktan çıkıp daha "gerçek" bir kahraman haline geldi. Bundan memnunum.
pyros *salvatore karşısında saygıyla eğilir*
wulfgarla birlikte verbeeg devleriyle dolu bir ine saldırıp hepsini temizledi
ondan sonra yine Wulfgarla ortaklaşa bir beyaz ejderha öldürdü her ne kadar işin çoğunu Wulfgar yapmış olsa da) ve orada buz büyüsüne sahip bir pala buldu
ve bir major demonu (errtu) bulduğu o kılıcı iki kez dürttürerek abyss'e banish etti,
daha sonra da çıkıp çok kudretli bir artifact olan kristal parçasını üzerine un serpmek suretiyle mağlup etti!!!
gümüş damarları ve buçukluğun mücevherinde, bir pegasusla ve tarterusun iblisleriyle savaştı ve kazandı
ama kara elf ve miras serilerine baktığınızda değişimi fark ediyorsunuz. Drizzt kendi potansiyelini ve sınırlarını biliyor, ki bunun sebebi Salvatore'nin kendi karakterinin yeteneklerinde ve sınırlarında karar kılmış olması.Tabii earth elementalleri, hook horrorları ve yıldızsız gecedeki displacerı yeniyor yenmesine, ama daha gerçekçi bir şekilde
her neyse
demem odur ki, Drizzt zamanla fantastik bir demi-god olmaktan çıkıp daha "gerçek" bir kahraman haline geldi. Bundan memnunum.
pyros *salvatore karşısında saygıyla eğilir*
-
WarlorD
- Kullanıcı

güzel bi konuya değinmişsin ve çok iyi bi yorum yapmışsın, eline sağlık. Ama işin doğrusu ben tüm kitaplardaki drizzt do'urden'in en fazla ilk üçlemedeki halini severdim. Yeterince güçlüydü bence ne az ne de fazla. Son kitaplarda "demi-god statüsünden" düşmüş olması biraz canımı sıktı bile diyebilirim çünkü benim için drizzt her zaman inanılmaz güçlü ve yetenekli bi savaşçı olmuştu... (hatta FR campaign settinginde anlatılan level 16 drizzt bile düşük gelmişti aklımda war olan drizzte göre)
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
-
WarlorD
- Kullanıcı

buzyeli vadisi üçlemesini hiç sevemedim nedendir bilemiorum... olayların tamamen drizzt üzerine kurulmamasının da etkisi var emininm ki bunda. karaelf üçlemesindeki drizzt ve genel olarak 3 kitap en iyileri bence...pyros wrote:her nedense bende buzyeli vadisindeki drizzt2i pek drizzt gibi bulmuyorum (bunun sebebi daha o sırada bir geçmişinin olmaması olabilir tabii)
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
-
WarlorD
- Kullanıcı

haklısın galiba ya bak mantıklı bu.. keşke ben de öle yapsaymışım...pyros wrote:ben kitapların ingilizcelerini okuduğum için
doğru sıralamayla başlamıştım
yani önce buzyeli vadisi
sonra kara elf üçlemesi
öyle okuduğunuz zaman bu tip şeyler hiç göze batmıyor ve kara elf üçlemesinin yarattığı etki iki kat artıyor (merak ediyorsunuz Drizzt'in geçmişini fln)
-
WarlorD
- Kullanıcı

eh o sırayla düşünmeyi tercih ederim... sanırım sırada okuyacak çok kitap war ve bi daha bütün o kitapları ewde arayıp bulup okumam çok zor...pyros wrote:neyse boş ver
öyle olmamış böyle olmuş
yapabileceğin tek şey, bir kere de benim dediğim sırayla okumak
veya o sırayla değerlendirmek
PS: hayatta keşke diye bir şey geçerli değildir
sistemde olan olmuştur ve başka türlü olmasının imkanı yoktur
keşke, hayatta geçerli olmasa da kendini kendine affetirmek için güzel bi mazeret girişidir bence bol bol kullanmak lazım
(eh keşke demek zorunda kalıcağın durumlara düşmemek en iisi ama neyse...)
Buzyeli vadisi üçlemesinin ilk olduğunu düşünürsek Salvatore un üslubunda olgunlaşma olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ben de (aslında kara elf üçlemesinden sonra buzyeli vadisini de delice merak etmiştim ben)
Her ne kadar sürgün Drittz serisinin en sevdiğim kitabı da olsa. Son iki kitabın (sonuncusu öncekinden de daha iyi ) en etkileyici Drittz kitapları olduğu söylenebilir. Özellikle Viernanın öldüğü sahne beni çok etkilemişti. Sadece Göç de kanımca ufak bir gerileme var ama bu da belki hikayeye temel bir öğe koyulamamsından gelmiştir. Kitap biraz belgesel havasında olmuş gibi gelmişti bana yine de o da fena kitap değildi.
Her ne kadar sürgün Drittz serisinin en sevdiğim kitabı da olsa. Son iki kitabın (sonuncusu öncekinden de daha iyi ) en etkileyici Drittz kitapları olduğu söylenebilir. Özellikle Viernanın öldüğü sahne beni çok etkilemişti. Sadece Göç de kanımca ufak bir gerileme var ama bu da belki hikayeye temel bir öğe koyulamamsından gelmiştir. Kitap biraz belgesel havasında olmuş gibi gelmişti bana yine de o da fena kitap değildi.