Ortak Hikayeleri Daha Güzel Yapmanın Yolları...
Ortak Hikayeleri Daha Güzel Yapmanın Yolları...
Arkadaşlar artık hepimiz deneyim kazanmış sayılırız. Devam eden hikayelerimiz de var. Ve sanıyorum ortak hikayelerin katılsak da katılmasak da ocakbaşını daha güzel yaptığı konusunda da çoğumuz hemfikiriz.
Bu hikayeleri hepmizin daha da zevk alacağı hale getirmek için neler yapabiliriz? Nelere dikkat edebiliriz. Fikirlerimizi paylaşmanın herkes için yararlı olacağını düşünüyorum.
Herkesin fikrini bekliyorum.
Bu hikayeleri hepmizin daha da zevk alacağı hale getirmek için neler yapabiliriz? Nelere dikkat edebiliriz. Fikirlerimizi paylaşmanın herkes için yararlı olacağını düşünüyorum.
Herkesin fikrini bekliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Mümkünse ilk kural:
*Diğer oyuncuları, onun rızası olmaksızın, hiçbir şekilde yönlendirmemek gerekiyor.
İkinci kural:
Ortak hikayeler, hikayedir, abartılmaması koşuluyla oynu yöneten arkadaşın amaçlarının, yani grubun hedefinin dışına çıkılmadığı müddetçe herkes her istediğin yapabilir.
Yani grup köy basmaya gidiyorsa, bunu engellemeden, siz yönünüzü değiştirip, bir şehre gidip, oradan balta alıp, geri dönerken düşmanlarla savaştığınızı bile yazabilirsiniz, fakat bunun köy basmaya bir zararı olmaması koşuluyla
*Diğer oyuncuları, onun rızası olmaksızın, hiçbir şekilde yönlendirmemek gerekiyor.
İkinci kural:
Ortak hikayeler, hikayedir, abartılmaması koşuluyla oynu yöneten arkadaşın amaçlarının, yani grubun hedefinin dışına çıkılmadığı müddetçe herkes her istediğin yapabilir.
Yani grup köy basmaya gidiyorsa, bunu engellemeden, siz yönünüzü değiştirip, bir şehre gidip, oradan balta alıp, geri dönerken düşmanlarla savaştığınızı bile yazabilirsiniz, fakat bunun köy basmaya bir zararı olmaması koşuluyla
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Ben buna katılmıyorum. Sonuçta oraya yazı yazan herkes gün içinde belli bir süresini harcıyor uğraşıyor ediyor emek sarfediyor. Belki biraz da bağlanıyor hikayeye (mesela ben.) Sonra görüyor ki başka bir karakter, dikkatsizliğinden dolayı saçma sapan birşeyler yazmış. (Edmond'un verdiği örnekteki gibi...) Hikayenin akışını bozar bu, dikkat edilebilecek, dikkat edilmesi gereken birşeydir.Edmond wrote:Yani grup köy basmaya gidiyorsa, bunu engellemeden, siz yönünüzü değiştirip, bir şehre gidip, oradan balta alıp, geri dönerken düşmanlarla savaştığınızı bile yazabilirsiniz, fakat bunun köy basmaya bir zararı olmaması koşuluyla
Değer verdiğim birşeye benim kadar değer verilmesini isterim. Yoksa uğraşamam
Been there. Seen that. Got the scars.
Artemis bir şey sorabilir miyim, zaten benim yazdıklarım da senin söylediklerini destekliyor, yani verdiğim örnek de senin dediğin gibi, neye katılmıyorsun anlamadım.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ortak hikayelerde sanırım asıl mesele herkesin kendince bir şeyler katması. Kendince bir şeyler katılınca elbette her yazanın hayal ettiği hikaye daha farklı oluyor. Ve hiç kimse tam olarak hayalindeki hikayeyi yaratamıyor. Bu nedenle önce herkesin hikayenin tam olarak kendi istediği gibi olmayacağını kabul etmesi gerekiyor sanırım. Ancak bunun dışında bir de ortak payda yakalamak sanırım hikayenin devam etmesi için ön koşullardan biri. Bu payda hem konu hem de üslup anlamında yakalanmalı. Ancak bunun en baştan konulan bazı kurallarla mı, yoksa zamanla hikayenin akışıyla kendiliğinden mi yakalanacağına emin değilim...
HARBE GİDEN
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Bir örnekle daha açık anlatayım Edmond. Diyelim ki hikayenin gidişatı grubu bir ejderhaya suikaste zorladı. Ancak grubun bilmediği üzere bu ejderha ellerindeki silahlara karşı ölümsüz. Bunu öğrenen grubun savaşçısı, sıra kendisine geldiğinde en yakındaki köye uğrayıp, ejderhanın en çok etkilendiği silahı satın alıp, tekrar ejderha inine gelip saldırıya başlarsa, ejderhaya düzenlenecek saldırıyı engellemeden, bir zararı olmadan, saçmalamış olur. Yani, yazılan şeylerin sadece hikayenin geneline uyup uymaması değil, aynı zamanda saçma da olmaması gerekir. Senin verdiğin örnekte köy basmaya giden gruptan yönünü değiştirip şehre gidip balta alıp, geri dönerkende savaş yapıyorsun, sence bu ne kadar mantıklı?
Been there. Seen that. Got the scars.
Peki bununla ilgili sınırlar tm olarak nerede konabilir. Sonuç olarak ortak bir hikayede herkesin hikayeden beklentilerinin boyutu ve belki içeriği de farklı olacaktır. Bu durumda ortak bir payda elde etmek gerçekten zorlaşabiliyor. Belki bunu sağlamak için önce hikayenin bir giriş bölümünün olması ve orada bir uyumun sağlanması iyi bir çözüm olabilir.
HARBE GİDEN
Karakterlerle ilgili belki ek bir bölüm açılabilir.. En azından istenilen hikayelerde isteyenler karakterlerle ilgili belli ayrıntıları buraya ekleyebilirler. Ancak açıkçası ben kendi yönettiğim karakterleri biraz da başkalarının katkıları ile geliştirmeyi daha çok seviyorum.
HARBE GİDEN