David Eddings

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Teredin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Teredin »

belgariad ve malloryon benim ilk gözağrılarım olmakla beraber, gerçkten okuduğum en iyi frp serileridir ve okuduğum en iyi yazar eddingstir. karakterler kusursuz olmasının aksine hepsinin belirgin kusurları vardı. ama ipek, belgarath gibi karakterler o kadar iyi diyaloglara sahipler ki karizmaları sayesinde kusursuz gibi görünüyorlar. evet garion biraz klasik gibi gözükse de adam zaten seçilmiş kişi yani kehanet bi kişiyi seçerken dikkatli olmalı :) . eleniumu aradım her yerde fakat bulamadım ben bursadayım bu arada. keşke bulabilsem :( . kaç senedir arıyorum. belgariad ve malloryona kılavuz olan belgarath te sorcerer ve polgara the sorceress kitapları da en az onlar kadar güzel. tabi daha ing fakat anlayanlar okusunlar tavsiye ederim. malloryona başlamayanlar için de bi uyarı yapayım. ilk kitabı belgariad kadar sürükleyici değil kesinlikle. ama bu sizi bayıp da bırakmanızı sağlamasın. sonu ve devamı gerçekten güzel yine de belgariad daha iyi bence. bu arada sparhawkın yılın en iyi kitap karakteri ödülünü aldığını okumuştum
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Sparhawk'ın en iyi karakter olduğu doğrudur, David Eddings de bence mükemmel bir yazardır
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Dashel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dashel »

Belgariad ve Malloreon'u hem türkçe, hem de ingilizce okudum. şu ana kadar okuduğum en iyi FRP serilerinden birisi. Tek kötü yanı ise herşeyin nasıl olacağını biliyorsunuz(gerçi malloryonda allah şimdi gitti dediğimiz anlar oluodu ama). Karakterler ilginç,özellikle polgara. Anlatımı gayet hoştu ayrıca.Tamuli ve Elenium'u okumadım ama başlamayı düşünüyorum :D Uzun soluklu ve sağlam bir FRP arıyorum diyen herkese tavsiye ederim :evil:
orelia
Kullanıcı
Kullanıcı

:)

Post by orelia »

ciddi ciddi kitap okurken bşrden gülmeye başlayınca insanlar garip garip bakabiliyor. ama çok zevkli kitaplar. kesinlikle tavsiye ederim. bu arada eddings'in türkçeye çevrilmemiş kitaplarından hiç haber var mı? ne zaman okuyabileceğiz tüm kitaplarını bilen var mı?
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: :)

Post by Mark »

orelia wrote:ciddi ciddi kitap okurken bşrden gülmeye başlayınca insanlar garip garip bakabiliyor. ama çok zevkli kitaplar. kesinlikle tavsiye ederim. bu arada eddings'in türkçeye çevrilmemiş kitaplarından hiç haber var mı? ne zaman okuyabileceğiz tüm kitaplarını bilen var mı?
Bu olay benim de başıma sık geldi :D
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

İpek'in yorumları ve diyalogları süper ya gerçekten ansızın gülmeye başlıyosnz. Yada aptal aptal sırıtmaya :D ( mesela böyle )

Ama gerçekten Belgariad ve Malloryon serisi gerçekten güzeldi. Uzundu ama sıkmadı ki Belgariad serisini bikaç kez okudum :S Bütün karakterler güzel güzel işlenmiş, konu bitek işte çok klasikti bazılarınızında dedği gibi. Seçilmiş kişi, dünyayı kurtar vs. vs. Ama aralardaki olaylar o kadar güzel olunca önemi kalmıyo kehanetmiş seçilmişmiş falan.

Elenium sersininde iki kitabını okuyabildim henüz diğerini okumaya fırsatım olamadı bi türlü.. :roll: O da olucak umarım
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Okuduğum en güzel serilerden birisiydi Belgariad, şu gülme meselesini okuyunca paylaşmadan edemedim.

Kitabı okurken arada sanki kendi kendime gülüyor gibi göründüğüm için uzun süre deli muamelesi gördüm. Karizmayı çizmemek için insanlardan uzak bir yerde okunması tavsiye edilir çünkü isteseniz de istemesenizde gülüyosunuz.

Çok hoş, keyifli ve okunası bir seri. Benim de bir numaramda bu seri yer alıyor.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

yeminer wrote:Okuduğum en güzel serilerden birisiydi Belgariad, şu gülme meselesini okuyunca paylaşmadan edemedim.

Kitabı okurken arada sanki kendi kendime gülüyor gibi göründüğüm için uzun süre deli muamelesi gördüm. Karizmayı çizmemek için insanlardan uzak bir yerde okunması tavsiye edilir çünkü isteseniz de istemesenizde gülüyosunuz.

Çok hoş, keyifli ve okunası bir seri. Benim de bir numaramda bu seri yer alıyor.

Kesinlikle benimde bir numaram ve okuduğum ilk frp seri o yüzden bambaşka bi tadı var benim için :) bir de gülme durumu hepimiz gibi benim içinde aynıydı :)
Post Reply