Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Dwaxer bak bence bu sana çok yakışır! Hem ışıkla alakalı tam Lathanderlik.
Blinding: Twice per day, the item can flash. Everyone except the wearer within 20’ must make a Reflex save vs. DC 14 or be Blinded for 1d4 rounds. 750 GP 1 günde teslim.
Yaa o kadar şaşkın bir grubuz ki, bunu alınca ne olacağını sana söyleyeyim hemen: Düşmanla yakın temas sağlanır ve bir flaş patlar. Olaf diğer arkadaşlarının körebe oynar gibi ellerini öne uzatmış yollarını bulmaya çalıştığını görür. Düşmanla başbaşa kalmıştır. :schemes:
Ama fiyatı da ucuzmuş be 750 altın yap bakalım bi tane! (bi dakka ya 750gp 50 adet inek, 50 koyun alır bir de çiftlik yaptırıp işimi kurarım!) :-P

Yaa bak hep unutuyorum; yevmiyesi 1er gümüşten kendime iki tane yardımcı kiralayacaktım, biri kalkanımı, çantamı filan taşısın, diğeri omuzlarıma masaj yapsın diye... :-P :mrgreen:
D&D de fiyatlar çok garip yaa!! Bir bıçağın fiyatı 2gp o da eşittir 1 adet koyun!

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Biraz da maceraya kafa yorun be! Alim olacaksınız büyülü eşya yapacam diye. :D
Gizlice tırmanalım kuleye bu rahibe kesin en üst kattadır. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Tersyuz wrote:Biraz da maceraya kafa yorun be! Alim olacaksınız büyülü eşya yapacam diye. :D
hiç bu kadar gülmemiştim :D :D :D :D
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Oh be undeadler sonunda (Devrimk "nameft" mi diyeceğiz bunlara?) "Turn Undead" yeteneğimi kullanabileceğim hehehe.

Arkadaşlar kutsal su şişeleri yapmıştım size bir zamanlar umarım sakladınız onları. Gerçi son kullanma tarihi geçmiş olabilir. :-P :mrgreen: ama onların aldıracağını sanmıyorum. Benji evladım getir ordan bir bardak su da kutsayıveriyim hemen senin de bulunsun, lazım olur filan. :D

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

devrimk wrote:
Mark wrote:Devrimk, benim kuleye gidip namhirin çırağının kitabından fireball vs. öğrenmem gerekiyor. En azından fireball şart o büyü elimdeyken, lvl atlayınca onu almak saflık olur. Ben "Yenendithas'ın ......." diye bir büyü üzerinde çalışıyorum. Kabul eder misin? Detaylarını tam kurim, buraya yazıcam.
Kitap yanında diye varsayalım. İşin doğrusu seviyen yetmediği için yapamadığın büyüyü de kendi defterine geçirebilirsin. Bizde öyle yaptık diye hatırlıyorum. Seviye atladığın için 2 büyü daha önceden yazmış olduğunda 2 büyü var diye farzedelim toplam 3. seviyeden 4 büyü ekleyebilirsin.

Düşündüğün büyüyü (aslında büyü ile ne yapmak istediğini) yazarsan buradan bakarız.
Kısa bir araştırma yaptım, Yeni Büyü Oluşturmak:

"Araştırmacının, birçok önemli kitabın bulunduğu kitaplığa giriş hakkının olması gerekir.
Bu demek ki, gidip ya bulucaksın veyahut bir büyücü organizasyonuna katılıcaksın yada 10.000gp
verip kişisel kitaplığını oluşturabilirsin. Büyücü yeni büyü yaratmak için araştırmasını en az
bir hafta sürdürmelidir. Oluşturacağı her büyü seviyesi için bir hafta daha artırılır. Her hafta
1,000gp ödenmelidir. Zamanın sonunda, büyücü bir büyütanıma (spellcraft) denemesi yapar (DC 10+ spell level).
Eğer başarılı olursa, karakter yeni büyüyü oluşturmuş olur. Başarısız olursa, hiçbirşey öğrenemez, yeniden
büyüyü oluşturmak isterse araştırma süresini tekrardan başlamak zorundadır. Karakter büyütanıma zarını 10
kabul edebilir ama 20 kabul edemez.
Karakterinizin sessiz, rahat ve hoş bir çalışma ortamına ihtiyacı olur. Büyü hazırlamayı(preparing) herhangi bir yerde
yapabilirsiniz.
Karakteriniz çalışmaya başladığında, her gün en az 8 saat yeni büyüsü üzerinde araştırma yapmak zorundadır. Bu işlemi
es geçemez. Çalışma sırası boyunca, sadece bir tane büyü yapabilir. Süre boyunca başka bir büyü yapamaz.
Dinlenme esnasında, konuşabilir ve yürüyebilir ama savaşamaz, büyü yapamaz, büyülü eşya kullanamaz,
başka bir araştırmaya geçemez, büyülü eşya yaratamaz yada zihinsel bir talepte bulunamaz.
Kısa zamanlı aralar verebilir ( şekerleme vs. ) Unutmamalıdır ki, 24 saatin 8 saati büyü üzerinde çalışılmaya ayrılmalıdır.
Büyücü bir günlüğüne bu uğraştan vazgeçemez. Bir kere başlanan araştırmayı, ya sonlandırır yada yenilgiyi kabul eder.
Eğer büyücü, herhangi bir nedenle 24 saatin, 8 saatini çalışmasına ayırmamışsa yada çalışamamışsa, verilen tüm para ziyan olur."

Ã?evirdim, hızlıca. Ama bunları es geçiyoruz :)
Ne güzel, istediğim büyü uzun zamandır rüyamda gördüğüm birşey.

Kafamın üzerinde, siyah bir balyoz olmasını istiyorum. Baya ağır olucak. Parmğımla işaret ettiğimde, duvarları parçalamak için yada insanları ezmek için o yöne doğru uçucak. Sonra yeniden yerine dönücek. Böyle bir büyü hazırlamak istiyorum.
Adı da, Yenendithas'ın Siyah Küresi olsun :D
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Kulenin 2.kat hizasında bir gedik açılmış, oradan mı gireceğiz? Kulenin pencereleri ya da balkon yok heralde?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mark, dediğin büyüye benzer:
Spiritual Weapon 2. seviye rahip büyüsü var. Özelliklerine bak senin için uygunsa 2. seviye wizard büyüsü olarak kullanabilirsin.

Girmeden evvel büyüleri yapma zamanıdır.
Last edited by devrimk on Fri Jun 13, 2008 4:28 pm, edited 1 time in total.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya benim karakter biraz düşük wis yüksek int olunca insan davranışlarından çok yüzdesel hesaplara bakıyor. Ama bir dediği doğru bence karakterimin, bu binada ok atmak için mazgallar var. Yani burası terekdilmiş bir asker barakası olabilir. Asker barakalarında da kuleler etrafı gözlemek için kullanılır. Rahat bir yatak yada ona benzer bir şey olmaz.

Ancak pencerenin hiç olmaması da ilginç. Bu orada ne bir oda nede gözetleme kulesi olmadığı anlamına geliyor sanki. Yada kulenin tepesinde askerlerin durması için bir avlu var ve kulenin geri kalanı sadece merdivenlerden oluşuyor. Pencersiz bir oda hiçte insanlara göre değil değilmi. Işık dahi istemese havalandırma ister bir insan.

Huor bir tarihsel hatırlama zarı felan gibi bir şey atarsa belki buralarda bu askeri merkezin neden kurulduğunu, bilebiliriz. Belki de etraftaki diğer insanlardan buranın ne olduğunu soruştursak daha iyi olacaktı. Bir dahakine giderken bence etraftaki insanların bildiklerini soralım, soruşturalım. Belkide bu harflerin belirtildiği yerlerde bulunan her şeyin buranın yerlilerince bilinen bir anlamı vardır. En azından bu harflerin bulunduğu yerlerde neler ile karşılaşacağımız hakkında bir fikrimiz olabilir.

Burada fikir paylaşıyorum ama karakterim gruba uyacaktır. Ancak gitmeden önce bari undead bane yapayım sizin silahları. Karar alındığında ben hala bir şey yazmadıysam o zaman Wulfgar'ın bir pençesibne yada isterse mızrağına ve Dartu'nun silahına bane özelliği koyacağım. Sonrada belimdeki kemere fly büyüsü işleyeceğim. Varsa yoksa 3 dakikadan biraz fazla tutacak bir çalışma. Elimde de wand of hope olacak. Diğerini kemerim yada çantamın bölmesinden free action olarak çekebileceğim için bırakıyorum. Eğer free action olarak çekemeyeceksem enlarge person olsun.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Huor meraklı küçük dostları Benji'ye baktı
Bu sçzü daha önceden de duymuştum Neden köşük dost oluyorum. Arkadaşım ben gnom değil insanım. Boyum 1.71, karizmam 14! Hani nereden ve neden küçük dost oluyorum. Ben gnom olmaya mahküm muyum? :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Obaa, belki Wulfgar'ın yanında durduğundandır :D Benden uzun olabilirsin, ama Wulfgar'dan ASLA!

(karıştırdım adınla adamını demiyorum da!)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Kuleye çok aniden girdik. Rahip, büyücü, ozan, hünerlendirici (Artificier) karakterlerimiz var ama yine "Ya Allah!" nidalarıyla bir giriş var. BEn en azından 4 tane büyüy yapmış olmaı tercih ederdim.

1. Bane büyülemesi Wulfgar'ın pençesine
2. Bane büyülemesi 50 tane oka (30 dartı, 20 Huor)
3. Store spell büyüsü kemerime fly için
4. Yanımdaki homonculus'uma reinforced construct büyüsü.

İlk ikisi 50 dakika sürüyor ve 1 dakika da yapılıyor. Yani buraya girdikten sonra yapılamayacak kadar uzun. Diğerleri de 5 saat sürüyor yani girmeden önce yapmak en mantıklısıydı.

Özellikle belirttim eğer pencere yoksa bir insan kalmıyordur burada diye. Bu kule tepesinde askerler nöbet tutsun diye yapılmış! İnsanın yaşadığı yer için pencere gerekir. En azından bir havalandırma gerekir. Ama neyse umarım haksızımdır da orada lider çıkar. En azından o zaman o da bizim kadar hazırlıksız olur.

devrimk eğer iznin varsa bari girmeden önce bu büyüleri yapmış olarak sayabilirmisin biziç Benim karakterimin isyan mesajı aslında seninkinden biraz daha önce gönderilmiş, eğer bir mazeret istiyorsan. Buradaki önermelerim ise senin mesaj attığını görmeden önce yapılmıştı. Boşuna lçlmek hatta görevi tehlikeye atmak kötü olur. Sanmıyorum ki buradakiler ile ana karargah arasında bir iletişim olmasın. Hatta daha da ilginci bu adamların onlarla ne alakası olduğunu bile bilmiyoruz. (gerçi ben oyunun daha öncesini bilmediğimden bekide siz öğrendiniz)
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgmone, tabii ki istediğiniz büyüleri hazırlıkları yapmakta serbestsiniz. Augment weapon gibi uzun süre kalan büyüleri atları bıraktığınız noktada yapmış sayabiliriz.
Mark ve Illyra daha seviye atmış karakterlerini yollamadılar o yüzden biraz bekleyeceğiz.

Eğer silah kullanmayacaksan, iki wandı elinde tutman daha iyi olur. Bir tur birini bir tur diğerini kullanabilirsin herhangi bir ceza almadan. Herhangi bir silah yada eşya çıkarmak çıkarmak move action çünkü.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bu arada 6. seviyeden itibaren büyü ezber listesi olayını devreye sokuyorum. Büyü kapasiteniz genişlediği için sizi fazla zorlamayacaktır.

Olaf'ın kalkanını yapmaktan vaz geçtiyseniz haber verin onu da değiştirelim.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome benim kılıca yapsan büyüyü.:D
Penceyi 10 tur kullanabiliyorum sadece, kılıcı büyü süresince kullanabilirim.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:Darkgmone, tabii ki istediğiniz büyüleri hazırlıkları yapmakta serbestsiniz. Augment weapon gibi uzun süre kalan büyüleri atları bıraktığınız noktada yapmış sayabiliriz.
Mark ve Illyra daha seviye atmış karakterlerini yollamadılar o yüzden biraz bekleyeceğiz.

Eğer silah kullanmayacaksan, iki wandı elinde tutman daha iyi olur. Bir tur birini bir tur diğerini kullanabilirsin herhangi bir ceza almadan. Herhangi bir silah yada eşya çıkarmak çıkarmak move action çünkü.
Bende kendi kafama göre bişlmeden söylüyorumda sanırım yanlış anladığım bir konu var. d20srt sitesinden bakmıştık dwaxer ile ve şöyle bir yazı vardı.

Code: Select all

[b]Draw or Sheathe a Weapon[/b]
Drawing a weapon so that you can use it in combat, or putting it away so that you have a free hand, requires a move action. This action also applies to weapon-like objects carried in easy reach, such as wands. If your weapon or weapon-like object is stored in a pack or otherwise out of easy reach, treat this action as retrieving a stored item. 

[b]If you have a base attack bonus of +1 or higher, you may draw a weapon as a free action combined with a regular move. If you have the Two-Weapon Fighting feat, you can draw two light or one-handed weapons in the time it would normally take you to draw one.[/b] 
Drawing ammunition for use with a ranged weapon (such as arrows, bolts, sling bullets, or shuriken) is a free action. 
Burayı çevirirken ben base attack bonus (Taban saldırı artısı) +1 veya daha yüksek olanlar silahlarını free olarak çekiyorlar diye çevirdim. Ancak tabii oradaki regular action olayını özellikle belirtmiş olmama rağmen saçma bir şkilde yine atlamışım. Yoksa quick drow nre için olacak. Sanırım bu marifet benim çok işime yarayacak.

Yalnız bir wandi geri koyup diğerini çıkartmak 2 move action'mı yoksa tek move action'mı?

O zaman tam eline yapacakken wulfgar beni durdurmuş olsun ve ben kılıcına yapmış olayım mümkünse. Dwaxer sanırım bu kalkandaki çzelliği istemiyor zaten 2250 altını gözden çıkartmak zor. 750 altın olsa yapardıkk oysa. şİmdi rolü yaptık dersen şöylşe bir kural var. Bu 1 günlük çalışmayı yaptığım için üstüne 2 gün daha istediğim zaman çalışarak büyülemeyi bitirebilirim. Tabii bunuda yanlış anlamadıysam. Dwaxer'inki yarıda kalır başka bir büyülemeye geçerim. Sebebide dwaxer daha peşin fiyatını ödemedi diye. Ama özellik çok güzel ve bence ondaki büyülemeyi öyle yada böyle bitirsek çok güzel taktikler oluşturabileceğiz.

Mesela bir komutla herkes aynı anda gözlerini kapatıyor ve dwaxer kalkanına fısıldıyor command word'ü. Sonrasında etrafımızı çevirmiş yaratıklar kör oluyor. Acaba bu özelliğin DCsini artıramanında bir yolu varmı bir araştırayım.
Eskisi ka
Post Reply