Yeşeren Umutlar 2 (Öalışma başlığı)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Yeşeren Umutlar 2 (Öalışma başlığı)

Post by catboy »

Neirre'de uzun yıllardır süregelen savaş durulmamıştı. Neirre'yi yaratan beş Tanrı arasında her zaman bitmeyen savaşlardı bunlar. Reks yer kürenin üzerinde her türlü kötülüğün yaşaması için elverişler koşullar oluşturup ilk kötülük tohumlarını atarken Esten'in başka planları vardı.
Burtha salonlarında ölen ruhları topluyordu. Salonlarında topladığı ruhlar istediği limite ulaştığında yeni bir gezegen yaratabilecekti. Onun arzularına yönelik kusursuz bir yer olacaktı bu.
Olevianın kutsadığı toprakların altından çıkarılan bir safir, Torionun büyülü şarkılarının eşliğinde Hikker'in işlediği değerli halkaya takıldı.
Böylece Safir Yüzüğü yapılmış oldu. kehanetteki kişi Burtha salonlarında bu yüzüğü kullanıp Burthayı mühürleyecekti. Böylece Edten'in Neirreye geri dönmemesi sağlanacaktı.
Ama kehanette bahsedilen kişi uzun yıllardır Polantes adasında Reksin bir zamanlar kalesi olarak kullandığı hapishanede yatan bir büyücüydü. Ve ihanete uğramıştı üvey abisi tarafından.
İntikam, hırs ve öfkesi bastırılamıyordu. Ã?oğu zaman bu görevde ona yardım eden arkadaşlarına ihanet edecek, ve onları satacaktı Safiel. kendisine safir diyordu. Annesi ölmeden ona bir yüzük vermişti. Annesi Oleviaya hizmet eden bir elf rahibesiydi. Ama kaderinde bir insan büyücüye aşık olmak varmış. Böylece ülkesinden kaçmak zorunda kalmıştı hamile olarak. Ama Hikkere hizmet eden insanların tarikatı ondan tüm elf kanını silecek güçlü bir kara büyü yapmıştı ki böylece çoğu büyücünün Estene yakınlaşmasına yol açacaktı bu olay ki bunda Estenin parmağı olduğu bilinen bir gerçekti.
Ama hiç bir şey Safieli engelleyemedi. Dostları sayesinde Orman elfi Huor ve eşi Minna, Gnom Lydronk, sonradan kuzeni olduğunu öğrendiği yüksek elf prensesi Algenai, içindeki druidlik özelliğini dışarı çıkartmakta zorlanan yurtsuz Elessar, taa uzaklardan gelen çekik gözlü yaşlı gezgin Fuji-Wara, aslında en başından beri Estene hizmet eden kızıl elf Teemieri ve Hikkerin yer yüzündeki sembolünü taşıyan özel çocuklardan biri olan barbar Thereon adım adım görevinde ilerledi.
Sonunda Burtha salonlarına ulaşmıştı ve orayı yüzük sayesinde mühürledi. Hiç bir ölümlünün oraya ayak basmamasını sağlamıştı. Esten yenilmişti.
Uzun yıllar süren huzur ve barış bozuluyordu. rtık vakit yaklaşıyordu. Umutların yşerdiği bu vakitlerde tekrar bir grup kurulacak ve kader dost ile düşmanı ittifak yapmaya zorlayacak.
Bu defa kaçış yok! Ölüm kapımızda....!
Not: Yeeren Umutlar 2'yi yapacağımı belirtmiştim zaten en baştan.
Not 2: Bu haftasonundan sonra (malum öss) daha detaylı ilgileneceğim.
Not 3: Lütfen katılımın çok daha fazla olacağı bir öykü olsun bu sefer.
Not 4: Ã?ykümüze katılmak isteyenler Yeşeren Umutları okurlarsa çok daha güzel olur. (Hem firble söz verdin sınavların bitince haziran sonunda okuyacaktın ilk öyküyü.)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Varım ben, gnom oynamamaya karar verdim. Oynayacağım karakter ise Lydronk'u fena şekiilde özletecek. İyi biri yine ama, gerçekten çok zıtlar. Bakalım, rezervasyon yaptık :D
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Arkadaşlar keyfinizi kaçırmak istemem ama bu biraz kulaktan kulağa hikayeye benziyor. Aksini savunan yoksa alıp yerine götüreyim...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Yok, yok. Bu kulaktan kulağa hikaye olamaz bogus :) Hikayenin 1000 mesajlık bir temeli var Yeşeren Umutlar diye başlık altında inceleyebilirsin uydurma olmayacak ve herkes kendi karakterini yönetecek yani karakterler ortak yönetilmeyecek (kulaktan kulağa da olduğu gibi demek istedim, daha doğrusu olmadığı gibi) :)
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

İnceledim onu da... Sticky bile olmuş ben yokken.

Lydronk Gnome OYNATMAK'dan bahsetmiş. Eğer site üstünden oyun oynuyorsanız yine doğru yerde değilsiniz.

Ha sizi kovmuyorum, başımın üstünde yeriniz var. Ama burada sadece misafir olursunuz, sitede sizin için ayrılmış bir ev var. Onu demek istiyorum.

SONRADAN EKLENEN NOT: Neyse acelesi yok. Nerede olmak istediğinize karar verin, sonra ben de admine sorar ona göre ortak bir şey yaparız. Ben yatar...
Last edited by Bogus on Sat Jun 14, 2008 8:33 am, edited 1 time in total.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Bu tabii, normal bir oyuniçin biraz fazla edebi kaçıyor, farklı kategorize etmekte fayda görebiliriz. Kulaktan kulağa için bazı açılardan uygun da olsa, bir kısım uymuyor. Ve sitenin Rol Yapma Alanlarında sürdürülecek türden değil. Bir yöneticimiz yok, ortak bir kurgu geliştirip bu kurguya herkes baharatını(karakterini) katıyor. Sonuçta karışık fakat hoş kokulu bir yemek elimize geçmiş oluyor.

Ben de sonradan not ekledim: O zaman hikayenin arkasındaki kozmik güç Catboy'a bir danışmalıyız. 15'ine gelir sanırım. Biraz beklemek lazım.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bogus

Kulaktan Kulağa olamaz, biz bunu uzun uzun tartışmıştık, Kulaktan Kulağa bölümüne koyarsak, siteye yeni girmiş herhangi birisi bile hikayeyi ilerletecektir, bu bir ORTAK HİKAYE.Yani sadece belirli kişiler katılabiliyor.Üstelik hikayeyi tümden tüme de yönetemiyoruz.

Neden ROL YAPMA ALANI'na koyamayız, çünkü canımın çektiği, diğerlerinin sıkıldığı bir durumda, hikayeyi aklıma estiği gibi (diğerlerinin planlarını bozmayacak şekilde) ilerletebilirim.Yani karşımıza DM gibi düşman çıkarabilirim.Bu oyun ROL Yapma ALANI'na konulamaz çünkü bu oyunda DM yok, CATBOY yalnızca senaryoyu önümüze sunuyor, zaten o da herkesin DM gibi ilerlemesini istiyor.

Ayrıca, benim Orman Elf KRALI karakterim de hikayenizde olacak fakat Catboy, sanırım bu kez biraz daha farklı olacak karakter.Eskisi gibi BARD olmayacak, yarı yarıya-Assassin-Ranger karakter.Lider olmak isteyeceğini de zannetmiyorum :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Tamam tamam anladım...

Madem öyle sıkışın biraz ben de oturayım.

(Hikayenin başında yeni karakterler katılabiliyor değil mi?)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hikayenin başında, ortasında, sonunda, şurda burda, her yerde yeni karakterlere açığız :)
Image
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Oo, Bogus da giriyorsa artık, yeme de yanında yat olur hikaye. Bakalım bakalım :D
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bogus sana da bir teşşekürlerimizi sunuyoruz. Hikayeye sende el attın ve belki efla da atar :P (ve başka forum yöneticileri vb'lerin katılması dileğiyle). Firble'ı saymadım çünkü onun daha önceden bir sözü vardı diye hatırlıyorum :) Daha çok kişi katılır ve daha çok heyecan yaratılır. Güzel bir öykü dileğiyle... (Bu arada biraz şaşırtıcı bir karakterle devam edeceğim :) )
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Pekii o zaman, karakterimizi tamamen kendimiz mi yaratıyoruz ? :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Evet, Catboy'un hazırladığı karakter çeşitleri vardı,içindeydi. Bu seçenekler yeterli olur heralde. Olmazsa Catboy sizin istediğiniz bir ırk konusunda halledebilir. Tabii önce ona sormalıyız :) (Bu arada linkini veriyim ben http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... c&start=15
)
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Hikaye yazma konusunda biraz yeteneğim olsaydı ben de katılmak isterdim. Güzel bir şey olacak gibi.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Artık biraz özgür olduğuma olduğuma göre beni daha çok sitede görebileceksiniz. İlk başta şunu belirtmek istiyorum ki Efla, Bogus eğer bu ortak öykümüze katılırlarsa benim için büyük bir mutluluk olacaktır. Zaten Lydronk, Clicks, Edmond, Alenthas eski öyküden beri beni yalnız bırakmayan arkadaşlar onların yeni öykümüzde olacaklarından da çok derece mutluyum.
Evet, aslında bakarsanız Yeşeren Umutlar'ın ilk öyküsünü okursanız olayları daha iyi anlayacaksınızdır diye umut ediyorum. Ama farkındayım 1000 mesajlık bir öyküyü okumak da usandırabilir. Ama yine de Efla ve Firble'nin okuyup yorum yapacakları o günü iple çekiyorum bilesiniz.
Ã?ykü ortak öykü evet aslında sanki kulaktan kulağa bölümüne uygun gibi gözüküyor. Ama bu aslında başlayan ilk ortak öykü değil ocakbaşı bölümünde yeşeren umutlardan önce başlayan 3 tane daha ortak öykü vardı. Bunlardan biri Kardeşliğin Tohumu hala Firble ve bir kaç arkadaş tarafından devam ettirilmekte. Ama Firble'nin yoğun bir dönemi olduğundna biraz ara verildi sanıyorum.
Edmon dgüzel açıklamış. Bu öyküye yalnızca belirlenen kişiler yazacaktır. Yani siteye öylesine giren biri devam ettirebilme gibi risk söz konusu. Ama asıl bahanesi bu değil. Kulaktan Kulağa bölümü en az aktif olan bölümlerden. Doğruya doğru sonuçta. Ocakbaşına girişler daha yoğunlukta. Bu durumda daha çok dikkat çekmesi ocakbaşında durması daha mantıklı bana göre. Zaten rpg öğelerinden ziyade öykü tozu daha serpiştirilmiş oldğundan rpg oyunlarının olduğu bölüme de uygun değil. Huor seviye 10 oldu gibi bir cümleyi Yeşeren Umtularda hiş göremezsiniz.
Ã?ykü Neirre adında bir dünyada geçiyor. Lydronkun da yardımlarıyla beş ana tanrıyı öncelikle oluşturduk. Sonra her bir tanrının iki adet hizmetkarı olacaktı.
Ardından ana karalar ve kıtalarda yaşayan ırkları tartıştık. Sonradna eklemeler oldu. Tersyüzün öyküye katılımıyla çekik gözlü samurayları ekledik oyuna. Gerçi tersyüzün kısa bir süre sonra ayrılması üzücü olmuştu ama hala Fuji-wara kalbimizde... Belki 2. öyküye katılır umudunu taşıyorum hala. İkna edebilirsem tabi...
Wes_dex öykünün ilk katılımcılarındandı ama bazı internet sorunları yüzünden sanırım öyküye uzun bir müddet yazamamıştı. O bakımdan önce karakteri olan Deru'yu zaten Deru'nun amaçlarına da uygundu gruptan ayrıldı ama neyseki Wes_dex geri döndü ve Deru'yu tekrar gruba almıştık. Ama yine Wes_dex girememeye başladı bir müddet sonra. Ama öykünün sonu geliyordu. Ve Deru'nun Mark'ın karakteri Teemierinin acımasız bir şekilde öldürmesiyle hayatına son verirdi. Yani eğer Wes_dex öykümüze katılmak isterse yeni bir karakter oluşturmalı. Ã?ünkü Deru da Fuji-wara gibi kalbimizde yaşıyor artık.
Fantastik evrenlerde geçen her ırka yer var. Ama mantık çerçevesinde tabi ki de.
Ve son olarak Huor'un ozan değil de assasin olmasına daha bir sevindi. çünkü o sazıyla bir türkü okumamıştı bize zaten. İnsan sevdiği yanında Minna için bir aşk dozu yüksek bir şiir okur dimi? Belki bu sefer assasinliğiyle türküleriyle değil zırhına sıçryan düşman kanıyla hepimizi etkiler. (gerçi bir orman elfinin zırh giyeceğini pek zannetmiyorum.)
Post Reply