Salvatore'yle yapılan bir röportaj okudum geçen gün. "En iyi kitaplarimi yazdim ama hiç satmiyor." diyordu Salvatore. Bu seriyi okuyan var mi hiç, gerçekten o kadar iyi mi?
Drittz kitaplaı gibi satmayacağı kesin. Unutulmuş diyarlarda geçmediği düşünülürse yine de unutlmuş diyarlar kitaplarını bitirince Salvatore un anısına alabilirim.
Bence sonunda bir kitapta adamı iyi bir şekilde öldürmeli. Karakterleri hele iyi olanları hele hele efsanevi olanları öldürmek kolay değildir ama ne zaman bir karakterin ölmesi gerektiğini de bilmek gerek kanımca. Gerçi bizim bakış açımızla (türkiyede çevrilen kitapları düşünerek söylüyorum) henüz hikaye devam etmeli daha çözülmeyen bir sürü mesele var
yeorda wrote:Bence sonunda bir kitapta adamı iyi bir şekilde öldürmeli. Karakterleri hele iyi olanları hele hele efsanevi olanları öldürmek kolay değildir ama ne zaman bir karakterin ölmesi gerektiğini de bilmek gerek kanımca. Gerçi bizim bakış açımızla (türkiyede çevrilen kitapları düşünerek söylüyorum) henüz hikaye devam etmeli daha çözülmeyen bir sürü mesele var
niye öldürmek?
drizzt kitapları, drizzt ölmeden son bulamaz mı?
niye öldürmek?
drizzt kitapları, drizzt ölmeden son bulamaz mı?
bence de eğer seri bitecekse drizzt'in ölümüyle bitmeli... daha sonra ne olacağı belli olmayan bir mutlu son ile bitmesi istemem doğrusu.. ya da ' ve drizzt hayatının sonuna kadar rahat yaşayacağı bir yer buldu' gibi bir şeyle bitmesini.... drizzt ölmeli... tabii yeordanın dediği gibi çözülmeyen mesele kalmadıktan sonra...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Drizzt adı hep iyi olaylarla anılmış bir kahraman. Bir kara elften çok bir elfi andırıyor, elflerin elf olmayanlara duydukları önyargı dışında. Hayatında huzuru bulmasını dilerim ve eğer bir gün ölürse de bunun onun için ve arkasında kalanlar için en az acı verecek olan olması dileğimdir. Yaptıkları iyiliklerin ardından bir kötülüğe kurban olmasını kökleri ormanın derinliklerine uzanmış bir meşenin ölmesini istemediğim kadar istemem. Drizzt de o meşe kadar çevresine iyilik yapmayı seviyor çünkü.