Çalışmalar öykü odaklı olacak. Bireysel olsun, toplu olsun, az denemeycek kadar çok ve nitelikli öykü çıkarmak var şu an için aklımda. Yazılacak öykülerin türleri yalnızca Fantastik Kurgu mu olacak? Bence olmamalı. Mitolojik Ã?yküler(örneğin eski İskandinavyada geçer, akışına savaşçıların, ejderhaların, büyücülerin yanında Tanrılar da katılır veya Altaylar'da geçer şamanlar, ruhlar, savaşçılar işlenir, bunun yanında Tanrılar da öykü içinde yer alırlar. Yani sanki öyküye dahil bir karakter gibi olur Tanrılar ve mitolojik varlıklar) Tarihi Ã?yküler(örneğin Malazgirt Savaşına katılmış bir savaşçının gözünden o dönemi anlatan bir öykü olabilir ya da azılı bir Orta Ã?ağ korsanının yakalanış ve idam ediliş öyküsü olabilir ama günümüze çok yakın olmamalı) Korku Ã?yküleri(Açıklamaya gerek yok), Bilim Kurgu Ã?yküleri(Buna hiç yok:)) de yazabileceğimizi düşünüyorum. Yazılabilcek öykü türleri konusunda düşüncesi olanlar söyleyebilirler. Bir de toplu öykü yazılırken senaryoyu tüm yazar kadrosu birlikte belirlemeli ve öykü buna göre yazılmalı.
Yazılan öykülere, yazarın dışındaki herhangi bir topluluk üyesi ya da birkaç topluluk üyesi tarafından editörlük yapılmalı. Topluluğa dahil olan herkes yazılan öyküleri pür dikkat okumalı, yazara eleştirilerini önerilerini bildirmeli.
şiirsiz olur mu
Eğer çizer bulunabilirse çizgi roman da yazılabilir. Yapmak isteyen olursa ayrı olarak sadece çizim de yapılabilir.
Bunların yanında sinema, müzik, edebiyat, felsefe, okültizm, mitolojiler, kültürler, frp, bilinmezlikler gibi konularda yazılar yazılabilir.
şimdi bütün bunları yapacağız hazırlayacağız ama insanlar varlığımızdan nasıl haberdar olacaklar, çıkardığımız işleri nasıl yayınlayacağız, ne yapacağız da bizimle ilgilenecekler.
Ã?ncelikle bizi bilen birilerinin olması gerek ama böyle birilerini oluşturmak epey zorlu olacak. Toplu e-posta yoluyla bişeyler yapmak geldi ilk önce benim aklıma. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama dile getireyim dedim. Bu konu üzerine çok yol, yöntem düşünebiliriz. Bundan başka ne olabilir... Benim bildiğim iki tane Fantastik Edebiyat Dergisi var çalışmalarına düzenli devam eden. Gölge ile Xasiork. Xasiork'u bilmiyorum ama Gölge'de yazara ve çizere her zaman ihtiyaç oluyor. Sonuçta aylık yayın yapıyorlar ve doğal olarak birşeyler gerekiyor. Bu dergilerle irtibata geçip kendimizi tanıtıp, Meşe Kovuğu Topluluğu adı altında çalışmalarımıza yer verip veremeyeceklerini sorabiliriz. Ya da şöyle yapabiliriz: kendimiz dergi çıkarırız? Ã?ünkü eğer iyi çalışırsak bütün ortaya çıkardıklarımıza diğer dergilerde yer bulamayabiliriz.
Önemli birşey daha, olabildiğince çok öykü yarışmasına katılmalı ve kendimizi göstermeliyiz. Özellikle Xasiork'un yarışmaları çok ciddi oluyor ve dereceye girenler gerçekten birşeyler kanıtlamış ve kendini göstermiş oluyorlar. Bir yarışmada derece yaptığımız zaman şöyle olmalı mesela: Abcçdefg 5. Ã?ykü Yarışması Birincisi, Meşe Kovuğu Topluluğundan ........ ......
şimdilik aklıma gelenler bunlar. Meşe Kovuğu Topluluğu, her türlü görüşe, eleştiriye, isteğe açıktır